Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №4

• 53 639
  • 806
  •   1
Отговори
# 360
  • Plovdiv, Bulgaria
Без климатик миналия месец-гитвене, къпане, пране и сушилня всеку ден - 114 лв. Всеки път съм неприятно изненадана, особено като чета за 4 членни семейства като нашето с по - ниски сметки (доста по). Уредите ни са +++.

Аз пък се чудя как имат по-малко ток? Ние лятото дори под 70-80лв не падаме /всичко ни е на ток + всеки ден миялна, сушилня, пералня ( че и по няколко), бойлера работи нон стоп/.

# 361
Както казах, отговорът е - нямат бойлер.
Нашите сметки в месеците без климатик и сушилня са около 30-35 лв. Топлата ни вода не е от бойлер, а от ТЕЦ. Плащаме около 40 лв. за нея.
35 + 40 = 70 лв.

Т.е. същото е.

# 362
75лв. Бойлер всеки ден /нощ, пералня почти всеки ден, готвене на ток, климатици за отопление два (единия по-малко го включвахме), че беше хладно през периода.

# 363
80 лв, точно двойно на това, което платих в октомври. Консумацията е като при Фортуна, без втория климатик.

# 364
Fortuna, tuty, нормални са ви сметките, и нашата без отопление варира между 75-85лв месечно. Излиза на първо число и очаквам този месец да е по висока, защото вече включваме климатиците на отопление.

# 365
Natt, аз не се оплаквам от сметката ми, особено като гледам, че на другите са по-високи при сходна консумация. В началото на октомври беше студено и пускахме климатика в детската вечер и през нощта, а в дневната за малко вечер и сутрин.

# 366
Нат, толкова очаквах и аз, даже заради темата влезнах да проверя колко са ми изтеглили от сметката. Харчим си ги, ясно е.

Без климатик миналия месец-гитвене, къпане, пране и сушилня всеку ден - 114 лв. Всеки път съм неприятно изненадана, особено като чета за 4 членни семейства като нашето с по - ниски сметки (доста по). Уредите ни са +++.
Аз пък се чудя как имат по-малко ток? Ние лятото дори под 70-80лв не падаме /всичко ни е на ток + всеки ден миялна, сушилня, пералня ( че и по няколко), бойлера работи нон стоп/.
Миялната я ползвам само след гости, нямам място за сушилня, уви, пера основно през уикенда, тоест не всеки ден и не пускам празни перални.
Така излиза ли сметката?

# 367
  • Plovdiv, Bulgaria
Нат, толкова очаквах и аз, даже заради темата влезнах да проверя колко са ми изтеглили от сметката. Харчим си ги, ясно е.

Миялната я ползвам само след гости, нямам място за сушилня, уви, пера основно през уикенда, тоест не всеки ден и не пускам празни перални.
Така излиза ли сметката?

Ако въпроса е към мен - не знам коя сметка да излиза, просто си се чудя. Защото има хора с които съм коментирала и ползват нещата, които и аз, и имат по-малко сметка. Майка ми пък нямат миялна, готви на газ, сушилня и пералня със сигурност ползва по-малко от мен, отоплят една стая с хубав климатик, двама човека са /ние 4ма и в по-голям апартамент/ и плащат повече сметка от нас. И това не знам как става, ама става.

# 368
  • Пловдив
Според мен,имат неикономични уреди.
По същият начин бях в недоумение,защо родителите ми в апартамент, плащаха винаги месечна сметка над 50лв,като имат Централна топла вода и готвят на газ.
Е,сега ,когато от година не живеят в този апартамент,но са оставили да работят хладилник и фризер,плащат 32 лв. лятото а около 26 лв.зимата.Като прибавя и че крушките на осветителните им тела са по 3 бр,не от най-икономичните,а те нямат много навика да ги изгасят по стаите, и сметката излиза,при все че не ползваха сушилня.Със сигурност, пералня,фурна(без вентилатор),аспиратор,телевизори и осветление могат да навъртят над 20лв.

# 369
  • Велики Преслав
Нелина, незнам какви са фризерите, ама май единия поне има проблем. Аз съм засичал фризер от 77 година, в добро състояние да навърта 12 лв ток, но при редовно отваряне и затваряне.

# 370
  • Пловдив
Фризерът е висок над 2м,хладилникът също.Поне на 15г.са.В апартамента е много топло лятото(30 +)-няма климатик.Затова и тогава сметката е по-висока.

# 371
  • Велики Преслав
То и този е 2 метра, обаче за зимата много ми се вижда.

# 372
  • Пловдив
Прав сте.Сега прегледах фактурите.Миналата  зима  има една фактура от 16лв и една от 18лв.А,в апартамента сигурно е 12°,защото не се отоплява от нито един съсед.Лятото стигат до 36 лв.

# 373
50-70 лв/целогодишно последните 2-3 години, на ТЕЦ сме, нямаме бойлер и сушилня, готвя на газ, не включвам климатици, осветлението навсякъде е лед.
Не знам тази зима как ще е, очаквам с нетърпение ноемврийската честита 🙄

# 374
Аз бях писала в предишни теми, че след като майка ми смени старият си хладилник ( над 30 годишен Мраз или Минск) с нов Bosch A++, сметката  за ток падна с около 15 лв.

Общи условия

Активация на акаунт