Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №4

• 53 536
  • 806
  •   1
Отговори
# 570
  • Велики Преслав
Пак същата работа. Не казва потребителката какво включва.

# 571
Назад пише за акцизи..не разбрах точно, но не е битова сметка. Нещо изчисляваха, свободен пазар ли, що ли...

# 572
Не е приятели небитов абонат съм.. Яд ме е за такава цена за такива киловати.. Една малка стая (детска с подово) и конвектор в хола включва се 6-7часа) дневно. Цените са много високи за държава като България с тези заплати ..

# 573
  • Велики Преслав
Така трябваше да почнете.

Ами да, промишления ток е скъп. Вашите консуматори обаче също не лъжат.

# 574
Така трябваше да почнете.

Ами да, промишления ток е скъп. Вашите консуматори обаче също не лъжат.

Като гледам други битови потребители колко плащат за същите киловати разликата е огромна.. И да е промишлен не е поносим за народа. Не знам за моите консуматори дали е от подовото, но когото отсичаме за 24часа подовото отопление с термостат работи 6часа активно..

# 575
  • Велики Преслав
А каква му е мощността и какви температури поддържате?

# 576
А каква му е мощността и какви температури поддържате?

За подовото ми казаха, че харчи 2000k колкото един конвектор и няма страх даже е по-икономичен защотото не работи постоянно.. Поддържам 21-24 и усещането е много приятно в предишната ми къща бях с климатик даже 28-30 ми беше студено..

# 577
  • София
Аз писах по-горе за последната ми сметка - 450 лв, но е за 3 седмици, а не за цял месец. Сестра ми живее в същата сграда и сметката ѝ за същия период е почти 700 лв.

Но проблемът си е наш, защото още не можем да се преборим за Акт 16 (знам, че вече не се нарича така).

# 578
За битовите потребители не е увеличен тока все още. Нали след 1 април ще го увеличават.
За декември сметката ни е нормална - 130 лв. Всичко на ток, бойлер, 1 климатик и 1 маслен радиатор, двама души сме.
 (Относно горния пост за 1957 г., това е било преди деноминация на парите от 1962 г. )

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 10:14 от kristinia

# 579
  • София
33 лева за декември при нормална ежемесечна сметка между 28 и 31 лева. Бойлерът прави според мен поне половината, други големи консуматори не ползвам активно.
Не отоплявам с нищо, тръбите през жилището са ми достатъчни. Дори и след факта, че под мен е задния вход и обща стая ) Напълно саниран панелен блок с 10 см каменна вата. Разликата е огромна спрямо преди и съветвам горещо ако възстановят държавната програма за саниране, да сте активни и да направите възможното.

# 580
Към кого трябва да се обърна за смяна на ел.таблото ?
Със стари бушони сме , към него е вързан моят етаж , този на баща ми и на автосервиза.
Наскоро се наложи да свалям един бушон и такава искра излезе,че нямам намерение всеки път да треперя като трябва да го правя това упражнение.
ПП-Доколкото знам автосервиза е на трифазен ток.

# 581
Евн.Ние сменихме цялата ел мрежа на единия етаж,така де техник,за таблото извикахме евн обаче и техния екип.
Оплаквам се от сметката на тока в офиса.730 киловата,283 лева.За един климатик само и два компютъра.Това за целия декември.Има някаква грешка със сигурност,подадох сигнал за проверка миналият месец беше към 400-450 кв. И 135-140 лева.Битов абонат сме,но на фирма се води.

# 582
  • Велики Преслав
Малката лисичка, извинявайте, но за искрата вината си е изцяло ваша и треперенето е от вашето невнимание.
ВИНТОВ ПРЕДПАЗИТЕЛ СЕ ИЗКЛЮЧВА ПРИ РАЗТОВАРЕНА СИСТЕМА. В случай, че ток минава през него, искра ще излиза.

# 583
Не разбирам от токове.

# 584
Е фактурата излезе за 906 киловата, 630 лева.... Ужасът е пълен ☹️☹️☹️

Общи условия

Активация на акаунт