Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 392

• 40 541
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Явно директният полет Мугла- Барселона се е отложил? И явно като те изгонят с шутове на това комшийте му викат- тя го изостави пак...

Здравейте, момичета!
Василева, накара ме отново да превъртя 1-ви епизод.

Макар, че не съм привърженик на ориенталския манталитет на турските мъже от Мугла, справедливостта изисква да кажа категорично, че шутове в ПБН не е имало.
Обиден до кръв от самовнушението, че любимата го смята за "наивен селянин", който няма да разбере, че тя не е девствена, тъй като той самият е девствен до този момент и след като й се накрещя, Санджар само хвана Наре за ръката и просто я изхвърли от колибата. БЕЗ шутове, удари или нещо друго.

След това и двамата реваха - единият плака вътре в колибата от мъка и болка, внушил си, че любимата го лъже, мами и презира, а другият плака отвън от мъка и болка, защото единственият човек, когото обича и на когото вярва безрезервно, не я обича, не й вярва и я гони от живота си.
Недоразумение, объркало живота им, дължащо се както разбрахме, на червеното коланче.

Разбрахме също, че тук Наре е на 18 г., но на колко години е  Санджар? Вероятно на не повече от 20.
Млади, много влюбени и глупави. Мисля, че Наре не даде време на Санджар да помисли, не изчака да се уталожат  емоциите, а веднага след като се наплака, тръгна да се самоубива. Свидетел на полета й в пропастта е бил Каврук.

Как е реагирал Каврук? Отишъл ли е да я потърси, повикал ли е спешна помощ? Това би обяснило специалната връзка между него и Наре. Но защо тогава той не е разказал на Санджар и за спасяването й, нали са приятели. Защо му е казал само, че Наре се е хвърлила в пропастта, но е станала на пъстра птичка и е отлетяла? А може по някаква причина да не е бил трезвен и изобщо да не е реагирал. Налага се изводът, че някой друг е помогнал на Наре. Някой, който не познава нито Санджар, нито Наре. Някой, напълно непознат.

# 61
Здравейте, нека и аз се запиша в новата тема.. 😊 Да си я изпием с кеф Simple Smile
Серията беше добра, но рейтингите говорят сами за себе си.
Ся пак ще хвърля мислите си... 😂
Санджар - Гедиз, както писах в предната тема, за мен лично трябваше да ги оставят още доста време да не са братя!
Гедиз се влюби от пръв поглед още на летището Simple Smile, но бате Санджар няма да спре да го натяква това погледа му като се върнаха от затвора беше 😂 Огън...
Санджар - Каврук, казах Ви аз, че най- скъпия му човек на Ефето е Каврук истина и само истина излиза от устата му. Също така знае много неща, които е казъл на Ефето, той не е въобще глупав Каврук, колкото до падането все още не ми е ясно, кой точно и е помогнал, дали ще се ходи в тази насока, или само за Легендата... Освен Каврук можр ли и майка й, за която нищо не знаем и да е изненада в следващите епизоди?
Санджар хич не е глупав... За какво плака накрая, за пореден път Наре го "лъже", наясно е още като говориха, че уговорката е лъжа Simple Smile
Майката си го получи и то с право, даже доста беше мил майка или не подкрепяш или не решенията на сина си, благодарение на него си това, което си в момента, Санджар може да е всякакъв, но е справедлив!
Както казах за него съм на мнението.... Уважение всеки му, доверие нико му Simple Smile...
Наре, образът и е силен зарсди детото, тя живее заради нея, любовта която има към Санджар за нея е погребана на този етап, тя спасява Мелек след това и себе си... Тъпо ми е за Ефето щото не го заслужава години не знае за съществуването и хоп Наре решава и заминава... В трйелъра 1 според мен Санджар вижда посланика, които ще иска помощ, дали по молба на Акън, или че е разбрал, че тя напуска с фалшив документ не знам... Колкото до парите извинявай, това да го приеме като издръжка сериозно??? Не я разбирам и това е болка, мъка ама вече ми идват в повече... Драми да има!!!
Всички останали, само Елван малии ще бие шутовете на Менекшето...
Както писах за мен ПБН е нямало Simple Smile
Според ен Санджар е под разбрал нещо в затвора, няма как Локи да му помогне, без да има дивидент няма да е филм!!!!
Чудя се за погледа на Наре когато се извини Ефето, той беше честен с нея отново, написах, че той я е излъгал, за да не му вярва и да огорчи поне така мисля.
Санджар може и да се е хванал в комбина с полицаите, за да залови Акън... Написах Акън... Този е добър в ролята на злодея, ще гони неговото до последно, Наре не случайно му хвърли кокал той като куче😀😀😀😀🤔
...
. Тръгна след нея! Според мен е прекалено рано, за да изловят Акън, намирисва ми, че Санджар не само, че всичко знае, но и вярва, но го показват, че не вярва, заради уж любовта има нещо в Черна гора, което ще се появи скоро 😂
Та, да мисля, че е рано  за прекъсването на Акън има какво да разкрие  още той, ще си прави нещата.. Пък да видим...
Ха на Гедиз му стана интересно, лт къде знае сестра му за Акън, позна я по погледа, че го познава... Санджар ще беснее 😂... Колкото до другата бележка няма да я оставила случайно Наре и да пише къде отива има план тя, дано да и се получи Simple Smile
Хайде бакалъм... Хубав уикенд на всички 😏😏😏

# 62
Привет, момичета.
Нямате настигане, но успях да изчета написаното от вас и доста ме развеселихте, признавам си.
Благодаря на varna_2 и mariana51 за превода на озета.

Ето и озета - с благодарност на varna_2 за превода:

Защо не ми написа писмо на мен?

Санджар разбира, че Наре е заминала с Мелек и полудява.
Не само отсъствието на дъщеря му го наранява.
Дъщерята на посланика отново го е изоставила, както в миналото.
Години наред са си разменяли писма, а сега изневерявайки на обичая, е оставила писмо не на него, а на Гедиз.
Санджар се опитва да облекчи болката от това предателство чрез писмата, които дълги години е пазил.

Наре, която вярва, че Акън е нейната лична чума, за да не заразява с този микроб другите, успява в плана си да накара Акън да я преследва. Акън скоро открива, че Наре е в Барселона.
Той е търсен от полицията, затова се опитва да си изкара фалшив паспорт, за да замине за Барселона.

Но не само Акьн знае къде е Наре. Санджар и Гедиз също научават, че е заминала за Барселона, фалшифицирайки подписа на баща си. Санджар е съгласен Гювен Челеби да отиде заедно с него в Барселона и да си върне внучката. Гедиз решава да ги последва и с това нещата напълно се объркват.
Сега Наре има много голям проблем.
Плановете й бяха да накара само Акьн да я последва, а сега за Барселона тръгват баща й, любимия мъж и най- близкият и приятел.

Всички сте в маслиновата горичка, а аз отивам на пристанището да се метна на мачтата на някой кораб.
Както се и очакваше, Наре не е предвидила доста неща, осъществявайки плана си. Според мен тя подценява Акън - не може сама да се бори с него. Ще трябва всички да се обединят, за да успеят.  Естествено е Санджар да полудее след заминаването й с Мелек. Той е болезнено чувствителен на тема предателство /изоставяне/. На всичкото отгоре го разделят с дъщеря му. Даже очаквам сега да е още по-гневен, отколкото преди 9 години. Акън, за да си извади фалшив паспорт ще му трябва време. Интересно къде и с кого ще вади този паспорт - в Мугла всички за всичко докладват на Санджар. Много ми е интересно ески посланикът как така ще тръгне с "бедния селяндур". Къде отидоха реномето и репутацията му? Това с внучката май е само номер за замазване на очите. Дали сега няма да се впие в Санджар като пиявица и да смуче пари от него, след като се убеди, че наистина е богат? Само него не бях предвидила в групата за Барселона.  За останалите е съвсем логично да тръгнат след Наре. Акън, предизвикан от Наре и преследвайки фикс идеята си да е с нея. Санджар заради дъщеря си и гневен на Наре, за да й потърси сметка. Някой ще каже, че няма право на това, но аз мисля, че има - връзката им не е приключила. Гедиз като приятел и на двамата /така ми се иска/. Не може Наре да не е помислила, че Санджар и Гедиз ще тръгнат след нея. Единият е баща на детето й и все още влюбен в нея, а другият е най-добрият й приятел, но и той влюбен. Според мен, както предизвика Акън с SMS-а, така подтикна и Гедиз да тръгне след нея с оставеното писмо.
Чудя се на кого по-напред да се ядосвам, ама нейсе, филм да става.
Не знам дали в самолета ще има екшън, но на летището - със сигурност.
Опитвам се да отгатна защо Менекше е толкова усмихната на снимката. Пак е намислила нещо или пък свекърва й я инструктирала отново за някоя глупост - например, да посрещне усмихната Санджар, Мелек и Наре.
Аз се сетих за фрагмана и отново се качих на мачтата. Наре е оставила бележка за Санджар, че взима парите като издръжка за детето, а Гедиз вече я е прочел. Ама много любопитен този човек, чете всичко наред - бележника на Наре, бележките на Санджар.

Спирам, че няма да мога да си свърша нещата от реала, докато съм на мачтата.
Хубава събота на всички вас, момичета.

# 63
Juls1,“ изгонвам с шутове” е метафора. Но е истина, че Наре не го напусна доброволно и преднамерено, а беше изхвърлена от колибата. Не вярвам, че се обяснявам за такова нещо...

# 64
  • ГЪРЦИЯ
Привет на спящи и не спящи  Hug Heart 
Да се запиша и аз в новата тема   

Благодаря за снимките, превода на озета ,
на  mariana51  за инфото което ни доставя всеки ден   

Благодарности на екипа който превежда сериала,защото с бг.буквички е много по добре, от колкото с чужди все пак   

Изчетох ви ,с повечето съм съгласна ,с други по малко...но това е и хубавото в тези теми за обсъждане на сериали, да четеш различни мнения за един и същи сериал, дори и тези с които не си съгласен,ги приемаш и се стараеш да го видиш и през техните очи  Heart За мен е нещо ново,и наистина е удоволствие да се гледа сериала с много "очи",а не само със своите 2...Забелязваш много неща,обръщаш внимание на много повече неща,гледаш по внимателно,за да откриеш и това което виждат другите.....Това е невероятно за мен!!!Жалко,че не съм ви открила по рано...но пък пак,благодарение на турски сериал преди 2 години,открих БГ-МАМА,така открих и вас,и темата за любимия ми актьор Енгин Heart Само много ме е яд,че не съм ви открила по време на КПА...и си гледах сериала само с моите очи...И въпреки че съм го гледала безброй пъти,кой знае колко интересни неща сте писали тогава и колко неща не съм забелязала...че и 50 теми сте изписали...,незнам кога ще намеря това време ,но ще ви прочета!!!Както разбрахте,това е любимия ми сериал и до днес,и любима неповторима екранна двойка Енгин-Туба, ЕлМер Heart ...но това е друга тема!!!Връщам се към сериала ни  Blush

Въпреки че сте обсъдили 7 серия,ще кажа и аз някои неща...

На мен не ми хареса  грубото отношението на Санджар към Гедиз в затвора,само за гушата дето не го хвана...   
И  особено тогава,когато стана въпрос за миналото, наследството и т.н...Според мен,не е важно с каква цел му е го казал Гедиз,а важното е че му е го казал,а не скрил както семейството му,и 70 годишната тайна се разкрива!!!!Иначе все още щеше да е "сина на арендатора" беден с 1 дума....
Разбирам че Санджар ревнува Гедиз,но тази грубост и това викане на мен ми дойдоха в повече!!!
Все пак ни ги показват като двама много добри приятели,и не само -а "братя" !!!
Да, Гедиз е влюбен в Нарето на Санджар,да призна си го, но " крачки" към Наре не е  правил още...
От друга страна,Санджар в разговора си с него,сякаш крие  някаква злоба към Гедиз..има нещо което ще ни разкрият в последствие вярвам...Санджар за да се отнася така с него,вероятно има защо,но какво ???Чакам отговор на това,и вярвам че Гедиз не е толкова идеален колкото ни го представят...ще му изкарат и на него "кирливите ризи"!!!!

За Мюге и "телефонната" и любов нямам думи...Тя си е на уровен с посланика по глупост!!!Вярват на Акън и двамата, и ще си платят скъпо за това!!!Посланика май ще се окаже просто наивен глупак,и даже си мисля че ще мине на страната Наре-Санджар!!!Докато психоложката Мюге я виждам горе на скалата,когато разбере кой е всъщност любимия й!!!

Санджар изгони майка си от конака ,правилно ли постъпи???Според мен да!!!!Колкото и грубо да звучи това,добре направи!!!Трябва да получи урока си и да осъзнае какво е направила!!!Какво значи това ,че просто е искала да я сплаши за да си тръгне???А ако бяха осъществили онези идиоти намеренията си, какво щеше да стане???Как може да има такива майки въобще,и да правят такива неща зад гърба на децата си????
Каквато и да е Наре,колкото и да я мрази,Тя й е родила внучка!!!!Как изобщо си помисли да направи такова нещо???
Не обвинявам Санджар изобщо, че й показа вратата,и хич не ми е жал за нея!!!Да майка му е,но това не я оправдава изобщо!!!Да, грубо е да постъпваш така с майка си,но с  такива "майки" как иначе да постъпиш,за да разберат грешките си!??Защото няма да престанат да вършат гадости ,докато не пострада някой, това е сигурно!!!
Жалко е,че много бързо й прощава Санджар,както си личи от фрага,и я връща обратно,без да е разбрала грешките си...(не забравям и това ,че искаше да отнеме внучка си от майка й ,защото бащата бил в затвора....и това е "майка" на 3 деца!!!!Кой знае колко гадости още ще роди мозъка й!!!

Изкефи ме Наре и  в 2 сцени как хвана Акън за гушата...

И Каврук,как защити Наре  от наглата,отвратителна Халисе... 

Аз лично не го разбрах това "трогателно" писмо на Наре към Гедиз...Той й е само приятел,от близко време и то...За мен би трябвало да напише поне 5 реда и на Санджар!!!Все пак той е баща на детето й, какъвто и да е,Тя заведе дъщеря си при него..., и сега Тя отнема дъщеря му без да каже нито дума....А това че даже и не мисли за чувствата на дъщеря си към баща й,,даже не искам да го коментирам-егоистично от всякъде!!!!

Не разбрах и тези "щастливи" погледи на Наре към Гедиз като се прибраха от затвора....?????

Това за серията,другото сте го коментирали,така че няма смисъл да се повтарям  Hug 

Само да добавя,че и аз съм в отбора,на невярващите за ПБН..Може за малко да се  усъмних,заради "малката"роля на Менекшето в 6 серия..но сега се появи нейната "любов"-Локи-Моки как му беше името на този Joy ..,и вече нямам никакво съмнение,че нещата ще се развият по друг начин... та чакам развитие и екшън в тази част  Joy Joy

Колкото до озета...аз се шашнах да ви кажа.. Joy Joy 
По принцип,озетите на тур.сериали , са много оскъдни на информация...а нашия си е направо подробен преразказ на серията... Scream  За нас е +, но за тур.зрители е  голям  --  вярвам...с толкова силни конкуренти и то!!!Та те направо са изгледали серията само с озета,не са оставили нищо, с което да ги превлекат да гледат!!!!А не ми се ще да видя рейтинга във вторник пак надолу  Cry Cry Cry
Дано не излезя права...но наистина ми се струва много подробен озет!!!Да бяха оставили и малко тайни за серията....

Спирам вече, че стана пак много дълъг поста ми май....

Хубава неделя ви желая,и релакс колкото се може повече Hug Heart

Любими сцени от 7 серия...За малко прегръдка...но явно е рано още....

И тази...Имаше шанс да си каже истината Наре да се пазари с него...Тъкмо започна да изслушва Санджар, ...но тя предпочете пак да го "измами"...Не вярвам че би я затворил в 1 къща след всичко това,и да не вижда никой...Даде й възможност,но тя я изпусна...И пак ще видим бесния Санджар!!!А колко ми харесва "кроткия" ахххх

Е наистина спирам вече....

Лека нощ на "нощните птици" и Добро утро на ранобудните 

# 65
Добро утро и хубави почивни дни!

Аз не гледам турски сериали в момента, освен в събота и неделя рано сутрин докато върви нова ,дават някакви повторения, ами нищо не ми хваща окото,всичко е много мудно и обяснително, едни монолози, едно чудо, нашия направо си е екшън Blush

Благодаря за коментарите, така наистина виждам и друга гледна точка и неща, които съм пропуснала да споделя.

Juls1,“ изгонвам с шутове” е метафора. Но е истина, че Наре не го напусна доброволно и преднамерено, а беше изхвърлена от колибата. Не вярвам, че се обяснявам за такова нещо...

Вики, ясно е ,че е метафора, обаче когато става дума за насилие и в случая се говори за физическо според мен е по-добре да сме директни и точни, иначе нещата се преиначават. Истината е ,че не е имало нито шамари, нито душене,нито шутове , което, разбира се не прави сцената по-малко грозна и унизителна и удара за Наре по-малък Cry
  Имам и друго да споделя, ама сега нямам време.

Хубав ден!

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 07:59 от araselia

# 66
  • Пловдив

Здравейте и добро утро.
Благодаря за хубавите постове.

sissyden, много си права относно дългите и обяснителни озети.
Мисля също, че и вторите трейлъри нямаляват интереса към следващ епизод.
Струва ми се, по-точно иска ми се и продуцентите да го разберат. Ще видим днес, ако има втори трейлър - не са.

Пожелавам на всички една релаксираща и спокойна събота.

# 67
  • Пловдив
Добро утро❤️
Аз се замислих нещо не знам нищо за майката на Наре. Ами ако тя е изоставила посланика и Наре. Искала да живее и т.н и от там посланика е станал такъв и за това не обича дъщеря си, защото може да му напомня за любимата която го изоставила.
Това са си само мой разсъждения и изобщо не опитвам да оправдавам действията му.
Тоя Локи на Менекше, много ми напомня на Флоки от Викинги 😂😂😂😂🤷‍♀️🙈

# 68
Добро утро,

Момичета, HugFlowers Bouquet

Приятна и уютна събота.

# 69

Добро утро момичета Two Hearts
Най-после почивни дни...
Нека си починем хубавичко, че от  понеделник отново работа, а вечерта емоции с нашия си сериал.
Честно казано не мога да правя никакви предположения отсега нататък кой ще е правият или кой ще е кривият, защото разбрах че всеки има своя си истина и  в същото време не е на етап да приеме тази на другия.
Ама така ще е поне още 10 серии най-малкото, защото ако сега се разберат - сериалът ще свърши.

Имам чувството, че СЦ започнаха тук-там да съшиват историята с бели конци или за да съм по-точна - да правят героите леко глупави.
Локи какво каза в затвора за Неждет - чуха го доста ясно и Санджар и Гедиз, ама за целите на продължаване на историята - не му обърнаха внимание.
Локи съвсем ясно посочи Неждет за свой шурей.

И по тази линия ще имаме неприятности.

Сега да видим каква ще я свършат в Барселона.

П.П.  Сега видях доста динамичен трейлър на конкуренцията + ще имат и креватна сцена /което със сигурност ще интригува допълнително зрителската аудитория/.
При нас наобратно - вместо да сближат главните герои - те продължават да дълбаят пропастта помежду им. Да тикат напред Гедиз - честно казано от тази негова белота започва вече да ми причернява.

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 09:44 от Марта_49

# 70
Добро утро❤️
Аз се замислих нещо не знам нищо за майката на Наре. Ами ако тя е изоставила посланика и Наре. Искала да живее и т.н и от там посланика е станал такъв и за това не обича дъщеря си, защото може да му напомня за любимата която го изоставила.
Това са си само мой разсъждения и изобщо не опитвам да оправдавам действията му.
За майката на Наре се знае само, че е починала през 2008 в Китай, и някакъв Ясуко или Ямуко ( според Санджар Stuck Out Tongue) е чел молитва за нея към неговите Богове...
Това беше съобщено на Санджар от Наре, без никакви излишни емоции и драма, година по- късно, когато се сгодиха символично. Тя, дори му каза, че не му е писала, за това, за да не го разтройва..., което за мен е доста странно и поражда въпроси( нали съм Агент 07 Smile, araselia Kissing Heart).
Понеже не вярвам, че сценаристите ще оставят, такава дупка в историята, очаквам да я запълнят, когато му дойде времето.
Чудя се, дали отново Акън няма да се окаже в основата на всичко...
Хазартната зависимост на посланика го прави лесен за манипулации, но майката може би е била "трудна хапка" за Акън и той я е елиминирал, отстранил, по някакъв начин..., както от живота им, така очевидно и от съзнанието на баща и дъщеря, поне до момента. Сякаш, никой не тъжи особено много за нея...
Иначе вярвам, че посланика обича дъщеря си, но собствените му зависимости и интереси са по- силни и за момента само я наранява и обърква живота и.
Вярвам, че много ще се разкайва за това Simple Smile

# 71
  • Пловдив

https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p180x540/84590607_ … 6&oe=5EBF85B6

От официалния акаунт:

Невинна усмивка на лицето на Мелек...

Е, ако не ни е нужен татко, защо ли ги има въобще.
Колко е права Наре, в случая тя знае, че Санджар е все още в затвора, но една заключена врата, не може да премахне страхът на Мелек от Акън. Въпросът, който си задаваме, как през изминалото време Наре е предпазвала дъщеря си и себе си от Акън, не ни е показан.

Та, в този ред на мисли, Наре взимайки Мелек и отлитайки, и предизвиквайки Акън да я последва - как ще предпази Мелек, как ще излекува страха и стреса й... Дано ни подвеждат и нещата в действителност не са точно така, защото вече знаем в какви състояния изпада Мелек, когато е стресирана.  Случката в банята, случката с нарязаната рокля.

А този остатък от булчинската рокля, Елван вече подплаши Менекшето, че знае, ми е трън в очита.
Чакам момента, когато Санджар разбере.

# 72
Боби-Рени 🤝 "Според мен е прекалено рано, за да изловят Акън" - и аз така мисля, все ще се включва нещо което ще прекъсва момента на истината (нещо като моментите аха влюбените да се целунат и телефона звънва, ние нали нямаме нормална влюбена двойка, с това ще се замести клишето 😏) Наре тъкмо да каже името на Мюге и се чу писъка на Мелек.
  И за това съм съгласна с теб:
" Наре, образът и е силен зарсди детето, тя живее заради нея, любовта която има към Санджар за нея е погребана на този етап, тя спасява Мелек след това и себе си..."

Майчинският инстинкт и обич са генератор за нея на сили и воля, даже малко не го разбирам втория опит за самоубийство, ама както и да е.
  Само, че вече Мелек е главния смисъл и източник за радост и за Санджар, така че това няма как да се елиминира при плановете и действията на Наре, иска не иска, трябва да се събразява.

П. П. Между другото от известно време ми се струва, че нарочно пускат провокативни анонси, да предизвикват вълнения и да гледат сеир 🙂
 Сега и в озета това изречение- "Дъщерята на посланика отново го е изоставила, както в миналото" Така се чувства Санджар, но фактологически не е вярно, и всички зрители го знаят много добре, обаче така пак се почна един хейт и вълнения. Направо ни мятат по  маслини те, Марианче, ама и ние си се хващаме на кукичката 🤓

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 12:16 от araselia

# 73
  • Пловдив

https://twitter.com/SefirinKiziDizi/status/1226086348492361730

От официялния сайт преди малко:
Написала писмо на друг мъж, преследваш жена, която иска да ти е чужда...

Менекшето - интересно, какво ли са ни подготвили с нея и за нея???

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 12:33 от mariana51

# 74
А, точно сега се сетих за обожателя на Менекше. В това село всичко се знае, така че сигурно и мераците на Локи към цветето не са останали скрити, може да се познават и те от деца. Пък и снимка си има човека, лепната на шкафчето, да и се кланя сутрин и вечер 🙂 Макар че в ретроспекцията Теменужка и  него го гледаше без грам емоция. Ще видим като излезе от затвора синеочко.

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 13:00 от araselia

Общи условия

Активация на акаунт