Здравейте, момичета!
Василева, накара ме отново да превъртя 1-ви епизод.
Макар, че не съм привърженик на ориенталския манталитет на турските мъже от Мугла, справедливостта изисква да кажа категорично, че шутове в ПБН не е имало.
Обиден до кръв от самовнушението, че любимата го смята за "наивен селянин", който няма да разбере, че тя не е девствена, тъй като той самият е девствен до този момент и след като й се накрещя, Санджар само хвана Наре за ръката и просто я изхвърли от колибата. БЕЗ шутове, удари или нещо друго.

След това и двамата реваха - единият плака вътре в колибата от мъка и болка, внушил си, че любимата го лъже, мами и презира, а другият плака отвън от мъка и болка, защото единственият човек, когото обича и на когото вярва безрезервно, не я обича, не й вярва и я гони от живота си.
Недоразумение, объркало живота им, дължащо се както разбрахме, на червеното коланче.

Разбрахме също, че тук Наре е на 18 г., но на колко години е Санджар? Вероятно на не повече от 20.
Млади, много влюбени и глупави. Мисля, че Наре не даде време на Санджар да помисли, не изчака да се уталожат емоциите, а веднага след като се наплака, тръгна да се самоубива. Свидетел на полета й в пропастта е бил Каврук.

Как е реагирал Каврук? Отишъл ли е да я потърси, повикал ли е спешна помощ? Това би обяснило специалната връзка между него и Наре. Но защо тогава той не е разказал на Санджар и за спасяването й, нали са приятели. Защо му е казал само, че Наре се е хвърлила в пропастта, но е станала на пъстра птичка и е отлетяла? А може по някаква причина да не е бил трезвен и изобщо да не е реагирал. Налага се изводът, че някой друг е помогнал на Наре. Някой, който не познава нито Санджар, нито Наре. Някой, напълно непознат.