9 ФЕГ - 4

• 44 470
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
  • София
За нас (10 клас) е обявена онлайн РС за утре от 18.30ч.

# 676
  • София
на 12 ж също е утре

# 677
благодаря!
и нашата била утре, но поколението объркало датата, а аз чакам пред компютъра Grinning

# 678
Нашата мина преди малко. Само с класната и акцентът е ковид. Попитах за РС с учителите и с тема обучение. Засега не е предвидена, но вероятно ще има онлайн такава.

# 679
  • София
И нашата е обявена за днес - 10 клас

# 680
Някой има ли информация за това ДО? Нашата класна каза, че часовете ще са по 30 минути. На въпроса ми защо няма да са по 40, както позволява Наредба 10, даде отговор, който показа непознаване на наредбата и ми стана неудобно да й кажа, че не е права.
Защо часовете ще са по 30 минути? Не стига, че ДО не е същото като присъственото, а и намалени часове. Просто не разбирам кое го налага. И ако са по 30 минути пак ли ще са от 7.30?

# 681
  • София
По време на предното ДО, първа смяна започваха в 9.00 ч.

# 682
  • София
Нашите два пъти бяха ДО по френски и провеждаха 2 блока по 60 минути.

# 683
Добре де, защо си намалят часовете с 25%? След като нормативно може да са си в пълния обем. Кое налага да учат по-малко?
Нашите днес нямаха часа за подготовка за олимпиади в Тиймс. Не разбраха защо, но дано да не отпадат по време на ДО.

# 684
За да се намали времето пред екраните.

# 685
За да се намали времето пред екраните.
Точно така, има някакъв максимум време, но в момента от телефона не мога да открия точно в коя заповед го пише. Когато започнаха при първото ДО си бяха доста дълго време от 7:30 ч. на блокове, все едно са в училище. Но по някое време им наложиха рестрикции и намалиха.

# 686
  • София
Само че вече има допълнение в Наредба № 10 /от 02.10.2020/, според което дистанционните часове при ОЕСР в гимназиален етап могат да са до 40 минути.

# 687
  • София
За мен тези часове пред екраните са предостатъчно. И без това е ясно, че по време на ДО е много по-важна самоподготовката. Така че няма нужда да прекарват толкова много време пред компютрите. И то без почти никаква почивка.

# 688
  • София
С две ръце подкрепят Мария 007 и не виждам защо трябва да бъдат ощетявани децата конкретно за часовете по френски език при положение, че нормативно това не се налага.

# 689
За мен тези часове пред екраните са предостатъчно. И без това е ясно, че по време на ДО е много по-важна самоподготовката. Така че няма нужда да прекарват толкова много време пред компютрите. И то без почти никаква почивка.
Това ме шокира. Просто явно не знаете какво е качествено ДО. Нашите в 7 клас имаха часове с 40 минути продължителност, без да зяпат монитори нон стоп и без да бъдат ограбени от качествено образование. Просто има начин, видях го с очите си.
Но както и да е. Щом масово сте доволни, просто гледните ни точки са различни.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 10:47 от Maria 007

Общи условия

Активация на акаунт