9 ФЕГ - 4

• 44 540
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
Момичета от чисто любопитство питам на тези, които сега завършиха 8 клас дадоха ли книги за четене на френски за ваканцията? Въобще има ли го това като практика или всеки сам си решава дали да чете?

имат за задача да прочетат една книга, по избор.

# 256
ФЕГ дали има изискване към коя банка трябва да имат сметки децата за изплащане на стипендии?
Скрит текст:
Искам да ѝ изкарам карта за лятото и не ми се ще септември да вадя втора дебитна карта.

# 257
  • Sofia
ФЕГ дали има изискване към коя банка трябва да имат сметки децата за изплащане на стипендии?
Скрит текст:
Искам да ѝ изкарам карта за лятото и не ми се ще септември да вадя втора дебитна карта.

според мен подобно изискване не би било коректно...

# 258
  • София
Няма такова изискване.

# 259
  • София
Аз пак с въпрос като първо да уточня, че никога не съм учила френски,  а само съм чувала, че е доста труден. Синът ми иска да си продължи английски в школата. Тази година е за В2, но се чудя дали ще успява или да не го записвам и да си учи само френския в 8 клас въпреки неговото настояване. Вие как процедирахте в 8 клас и какво ще ме посъветвате?

# 260
  • София
Мама МОНИ, ровейки по старите теми за ФЕГ, стигнах до извода, че  не е препоръчително в 8 клас да се учи и втори език. Аз лично мисля да пропуснем тази година английския. И моят син е В2. Лятото има интензивни курсове, ще навакса.

# 261
Аз пак с въпрос като първо да уточня, че никога не съм учила френски,  а само съм чувала, че е доста труден. Синът ми иска да си продължи английски в школата. Тази година е за В2, но се чудя дали ще успява или да не го записвам и да си учи само френския в 8 клас въпреки неговото настояване. Вие как процедирахте в 8 клас и какво ще ме посъветвате?

самата класна ни посъветва да оставим децата само на френския първата година. Послушахме я.

# 262
Потвърждавам

# 263
Няма ли някой с опит и с другия вариант? Аз ще пробвам да си продължи с АЕ. Тя самата категорично ми отказва да спре с АЕ. Ако видя, че се мъчи или е непосилно натоварването, ще я спра. В края на годината ще дам отзвук и с този вариант. Дори и с математиката не мисля да намаля особено темпото (тук вече по мое виждане). Или съм терорист, или прекален ентусиаст.

# 264
Няма ли някой с опит и с другия вариант? Аз ще пробвам да си продължи с АЕ. Тя самата категорично ми отказва да спре с АЕ. Ако видя, че се мъчи или е непосилно натоварването, ще я спра. В края на годината ще дам отзвук и с този вариант. Дори и с математиката не мисля да намаля особено темпото (тук вече по мое виждане). Или съм терорист, или прекален ентусиаст.

класната ни не визираше изобщо натоварването.
Визираше това, че иска да се посветят на ФЕ, за да усвоят добре произношение и въобще парадигма на езика, без да се бъркат с такива от други езици.
Е, разбира се, детето не са спирало да гледат видеа и филми на английски в свободното време, но в общи линии се опитахме да я послушаме.

# 265
Това е препоръка
Никой не те задължава

# 266
Да, ясно, че е препоръка, но не я направиха при записването, а вече си тече записване за школите и нямаше как да знам за такава препоръка от ФЕГ. Бях чувала препоръки от родители, но такива съм чувала и за седми клас да се спре с АЕ и затова не ги взех под внимание.
Ще решаваме в крачка явно.

# 267
  • София
Аз му спрях 8 клас англ, защото исках да не се обърква,а и ми се иска френският да му стане по-силен,за да учи във Франция евентуално.

# 268
Моята е записана вече в школата по английски. Отказа категорично да пропусне. Щяла да се разнообразява, а и да си държи нивото.
Аз още миналата година й предложих да прекъсне в 7 клас, но не. Явно много й допада школата или просто свикна да си ходи 2 пъти в седмицата.
Дали ще й бърка френския ще се чуе 😊

# 269
  • София
Всичко, което споделяте е полезно !
За школата по английски език и аз обмислям.

Общи условия

Активация на акаунт