9 ФЕГ - 4

• 44 484
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Мария, надявам се, че не грешиш. Родител е писал в групата, чул го е от учител, но явно не е официално. Затова попитах дали сте чули нещо такова. Дано да устискат и ако има ДО, то да е само по време на гриповете януари-февруари.

# 661
  • София
И ние прочетохме съобщението в Школо, но изобщо не се споменава това в него. Обаче пък детето каза, че класната им е била ядосана по същия повод. Странно е, но няма основание за един положителен ученик и 10 под карантина да мине цялото училище нс ДО.

# 662
  • София
Възрастните учители ги е страх, а те са по-силните в случая...

# 663
В какъв смисъл "по-силните"? В нашето училище възрастните учители не искат ДО. Или поне тези, които преподават на моето дете, някой може и да иска.

# 664
Според мен стана от нищо нещо. Вероятно на ПС някой е питал има ли вариант да се мине ДО със заявление, друг е поел ангажимента да провери, трети е споделил опасение с децата и ей го на слухът. Защото писмото в Школо с данните за заболелите (заболелият, защото е един) по нищо не подсказва за намерения за доброволно ДО.

# 665
В какъв смисъл "по-силните"? В нашето училище възрастните учители не искат ДО. Или поне тези, които преподават на моето дете, някой може и да иска.
Вероятно с "по-силни" иска да каже, че обикновено са по-добри преподаватели. А не искат ДО, защото не всички се справят добре технически, дори и да са обучени и вече да имат опит от миналата учебна година, все им възникват "проблеми" и това отделно е доста натоварващо и времеемко за тях.

# 666
  • Костинброд
Здравейте.
Аз пуснах съобщение във фейсбук.
Информацията е от класен ръководител от преди 2 дни. Имало е нещо като гласуване сред учителите и повечето са избрали ДО, по тази причина е подадено и заявлението. Това е било изказване на класната, а колко е достоверно не мога да гарантирам.
Причината да публикувам чутото от мен в групата е че съм бясна, заради желанията на някои учители, ще лишат децата от смислено обучение.  За мен ДО е просто пародия на обучение и най- малко съм очаквала, че без нужния процент болни или други сериозни причини, ФЕГ ще предприеме такова действие.

# 667
в съобщението в школо от директора не пише нещо подобно
дали е възможно да се обсъждат проверени неща, а не слухове и неясни бъдещи събития, които поднесени по този начин, създават излишна паника и тревоги?

# 668
  • Костинброд
Съжалявам, че съм създала такава огромна паника у някого 🙄
А и не мисля, че преподавател би говорил празни приказки пред учениците на тази тема.
Все пак си взимам забележка и се извинявам на всички паникьосани от тази история.
Аз лично не съжалявам, че класната е споделила това с децата, поне няма да ми дойде ДО- то като гръм от ясно небе.

# 669
  • София
Дано да надделее разумът - болните вкъщи, а здравите - на училище и на работа! Съобщението в Школо звучеше в този дух.

# 670
  • Sofia
Здравейте,
Може ли родителите на деца от по-горните класове да споделят в минали години кога са се провеждали родителските срещи.
Моето дете е 9 клас и все още няма планирана родителска среща с всички преподаватели. Може да е наивно но аз очаквам да видя новите преподаватели и се надявам те да представят визита се за учебния процес още повече как се надяват той да се осъществява по време на пандемия.

# 671
  • София
По това време миналата година имахме родителска и видяхме новите преподаватели. Просто явно заради ситуацията сега е по-различно.

# 672
  • Sofia
По това време миналата година имахме родителска и видяхме новите преподаватели. Просто явно заради ситуацията сега е по-различно.

Спомняте ли си кой месец беше срещата. Аз си мисля, че в тази ситуация можехме вече да направим он лайн родителска вече.

# 673
  • София
Не съм много сигурна, но ми се струва, че беше около средата на октомври. Да не излъжа все пак. При всяко положение беше октомври месец.

# 674
всички ли имаме рс, която ще започне всеки момент?

Общи условия

Активация на акаунт