За мама няма вече скука - ДЕКЕМВРИйче сладко неуморно гука! 🧸👶🍼

• 20 747
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Марти, и Ели е така от вчера.
Джули, да си жива и здрава!!! Ще те разцелувам направо 😘😘😘😁
Прочетох ти мнението, а преди това 3+ часа я дондурках да заспи и освен че достигнах до заключението, че майките затъпяват от друскане, щото сигурно ни умират мозъчни клетки, друга не я свърших.
Обаче чудо! Хванах й ръцете под едно одеяло, пуснах първото видео за baby white noise в YouTube и воала! Заспа за 1 минута! Благодаря 🌸 💕❤️

# 211
И при нас дневният сън по-скоро е мираж. Ако искам да спи, трябва да ми е в скута след като е заспала на гърда. Иначе си иска внимание, едва успявам да я залъгвам да постои сама някъде, че да посвърша нещо.
Иначе и при нас като е много уморена, ама не може да заспи, действа сешоарът или от приложението за бял шум на телефона. И забелязвам, че като спре шумното и 5 мин след това се е събудила

# 212
При нас мина консултацията. 5500кг,60см(+1кг,+5см).Сложиха му ваксините, милото доста плака, но се успокои малко като се разходихме навън. Дадох му по рано малко панадол, не е вдигал температура. Пита ме личната за ротавирусната дали ще слагаме, казах й че по скоро не, ако съм решила да се обадя.

# 213
Здравейте, мамчета! Heart
Май наистина всички гледаме едно бебе и имаме еднакви неволи и тревоги.
  Моето момче е доста неспокойно, дали се увеличиха коликите му или са "кризи на растежа" - доста взе да будува, плаче докато яде (предполагам от газовете при влизането на храната), почти при всяко ядене плаче, при вас има ли такъв момент?

Май си е обърнал деня с нощта, спинка през деня, а вечер будува. Преди няколко вечери - не заспа от 19 ч до 2, то не беше люлеене, пеене, гушкане, иначе не плачеше, но не спи,, забелязвам също, че понякога, като не му е достигнало яденето явно, будува, но с нищо не показва, че е гладен и съответно, след като минават 2 часа, а той не  е заспал, огладнява пак, давам му например 30 мл, изпива ги и заспива..
  Та, пробвахме да го къпем през деня, тъй като така казват, че се правело, но не видях голям ефект, по скоро мисля, че трябва да го къпем по късно, за да се усънва и да спи.

Опитвам от няколко дни да премахвам едното нощно хранене - горе долу има успех за сега, например - яде в 23.30 ч докато заспи стане 00.30 ч - събужда се към 02,30 - натискам му ръчичките, за да не шава и съответно да не се събуди, давам му и биберона, но не го иска, и така ,натискайки ръчичките му - издържа до 5 и половина и тогава го храня, тъй като почва да плаче.

Вече втори месец си качва по килограм и малко за месец, което е супер.
  Мамчетата, които хранят с адаптирано - колко давате като е  на 2 месеца - аз давам 120 мл, т.е вода 120 - в готов вид става 135 мл, но не му ги давам всички, а давам 120 мл, но той не ги изяжда всеки път, а все изяжда около 100 и спира, все едно има някакъв радар направо и след половин час, ревне пак и ги дояжда останалите.

Момичета, вие имате ли поражения след раждането - имам предвид, нормализираха ли ви се хормоните, тъй като аз все още изпитвам дискомфорт - изпотявам се , докато спя, а преди не бях така, та се чудя кога ще се оправи това нещо, доста е неприятно. Също така - през бременността ми изтръпваше и ме болеше левият крак, и сега 2 месеца след раждането, все още ме боли - даже бих казала доста по-осезаемо, чак на моменти едва стоя права.

А относно това повиване - не знам как става, ама мислех да го приложа, тъй като моят бебчо все шава с ръчичките и така се събужда.

# 214
Момичета,
Не помня в коя тема, една мама беше написала за книга за съня на бебетата и беше качила схема на каква възраст колко време трябва да будуват. Ще приложа снимка. Почнах да го спазвам след НГ и нямам никакви проблеми с приспиването на малката, вече много бързо се научих да й познавам кога й се приспива.

# 215
Кейти, ние сме така на определени моменти. Малката поне веднъж в деня не си изяжда млякото. Върти се, плаче и е много неспокойна.
Бамболина, тази таблица за будуването между храненията ли е? Не, че нещо ама се случва Кати да спи общо час и половина за целия ден когато има силни колики. Дори понякога просто будува и иска внимание. Joy

# 216
Честит празник момичета 🥰
Тази вечер сме решили да излезем някъде , ММ направил резервация.
Не помня от кога не съм излизала без бебе. Свекървата ще гледа и двете.

При колики будува и до следващото хранене. Вчера докато ме нямаше почти не е спала. През нощес прави една голяма пауза около 6-7 часа пие мляко после почва едно мрънкане въртене. Тъкмо съм заспала голямата се буди де за биба де за вода и около 6:00 всички са на линия. Е каквото такова .

# 217
Честит празник и от мен ❤
Ние май ще си празнуваме вкъщи 😀

При нас си продъжава режима будуване спане през деня, като 2-3часа спи след обедното хапване към 12, преди това и следобед само придремва. Имайте търпение през третия месец е доста по-добре положението -колиите са изчезнали, спира нощното хапване /за тези на АМ/, забавлява се сама по-дълго време, не се стряска често, мускулите не са в хипертонус. От няколко дни и слагам отново био гайя в млякото и изхожданията станаха по-чести. Решила съм да давам по една седмица от месеца пробиотик.
И аз влизам в разни филми, постоянно 🙄
Нервният период беше миналата седмица, тази е по-добре.
За времето по коремче - ами въобще не ѝ е любимо, понякога я държи вдигната главата, но по-често я забива и започва да смуче юмрука или пелената. Беше започнала опити за обръщане, но изведнъж спряха 🤔

Както и друг път съм писала къпя я по различно време и това не се отразява на режима, но когато е непосредствено преди последното хранене /от скоро към 20-21 часа/, тогава хапва и заспива много по-лесно.
Биберон използва само за приспиване, даже така разбирам , че ѝ се спи.
Чета, че прибягвате до  белите шумове, музика, при нас абсолютно спряха да действат, сега предпочита да заспива на тишина.

Да ви питам слагагал ли е някой двете ваксини ротарикс и шествалентната в един ден? Педи иска така, аз май не...

Хубав ден с много спокойни и усмихнати бебчета 😘

Последна редакция: пт, 14 фев 2020, 13:11 от Irmir

# 218
Значи времето за будуване е от събуждането. Като се събуди, засичате времето според таблицата и тогава идва следващия цикъл на съня и бебето лесно се приспива. Иначе моята госпожица имаше коликиндо 4ти месец, но спазвам таблицата (ориентировъчно разбира се) от НГ - на 06.01. Стана на 3 месеца и вече нямам проблеми с приспиването. Идеята е, че ако се пропусне момента започва нов "цикъл на съня" - период на будуване и е трудно да се приспи бебенцето.

# 219
Здравейте, мами. Чета ви отдавна и сте ми адски полезни. Аз бях с термин януари, но сина ми се роди на 27.12. И всичко през, което вие преминавате на нас ни предстои. За това и не съм се включвала. Сега обаче пиша, защото имам нужда от подкрепа. От вчера сме в болница заради рефлукс. Ако някой е преминал през това и е успял да се справи може да ми пише и на лично.
Желая на всички спокойни дни и нощи, защото сега от позицията на лежащи в болница всичко ми се вижда “Бял кахър”.

# 220
Shantal, напълно те разбирам с лежа ето в болница. И ние бяхме, когато бебето беше на 20 дена, ужасно е. Но нашия проблем беше друг. Щом сте под наблюдение, докторите най-добре знаят какво да правят. Бързо възстановяване и прибираме вкъщи 🤗
Моето бебе тъкмо беше станало спокойно, вече спеше и през деня малко повече, вечер се будеше 1 път само, заспива ще си сама в кошарата и бам разболя се отново. От вируса на батко ѝ. Слава Богу този път не ни вкараха в болница. На Антибиотик сме, но вкъщи. Дано се разминем с това. 😩

# 221
Добро утро/ден , мами 💋 Честит празник ♥️🍾

Ние имахме страхотна нощ. От 12 до 06:30 спахме, малкият хапна и после продължихме до 11 .. Все така,ако може да е 😁 Днес ми даде и първата голяма и осъзната усмивка, разбира се след като се направих на маймуна 😁

Е така, за днес още няма за какво да се оплача или притесня..пък ще видим 😁

Спокоен ден на всички 🌹

# 222
Честит празник, прекрасни майчета! Да ви радват много мъжете ви и да ви носят на ръце! Kiss Gift Heart
Шантал, стискам палци всичко да е наред с вас Hands Pray и ти изпращам силни виртуални прегръдки! Аз също вярвам, че щом сте под наблюдение всичко ще е наред. Моят е от повръщащите, но определено не е в толкова сериозно състояние. При вас какви бяха признаците да ви вкарат в болница- не наддаване на тегло или преглед при гастроентеролог?
Аз си нямам друга работа и вчера рових в интернет за фонтанелата. Вие по колко капки витамин Д давате? Аз давам две, така каза педиатърката и сега гледам, че и в Аптамила има витамин Д и отелно на разходки ходим и се чудя дали не му идва в повече. Да не вземе тая фонтанела да се затвори пък бързо сега.
И друг въпрос- чета, че вашите бебоци са диригенти и моят беше такъв, обаче тия дни като поотминаха коликите е голям сънчо. Често само си лежа и гледка без да маха. С мъжа ми имаме уговорка аз да ставам вечерите да храня, приспивам и будувам с него ако се наложи, а той го взима сутринта и аз си отспивам. И тази сутрин го намерил буден с ококорени очи да си лежи без да ни уведоми. Вчера почти цял ден спа, легна си в 20 и пак спа до сутринта (само със ставане за ядене). И сега тази сутрин пак спи и не ръкомаха особено интензивно. Има ли други такива бебчета не особено активни? Дали е период, предпочитам да мрънка май

# 223
В болница сме след консултация с гастро. Наддава, но от една седмица повръщаше по 5-6 пъти след като го накърмя, което не е нормално. За съжаление не е лесно да се вредиш за преглед и отделението също се пръска по шевовете. Опитвам се да съм спокойна и да си казвам, че всичко е за добро и ще му помогнат. Времето в болницата е спряло... чакаме резултати от изследвания. Хубав ден 😌

# 224
Оле.....и моят повръща понякога по толкова и то най-често кърма. Понякога и от АМ, но по-рядко. Аз звънях за час при гастроентеролог, но той ме консултира по телефона и каза, че щом наддава бебето не търсят проблем. Разпита ме за АМ, килограми и други, но теглото било водещо. Да не би и аз да трябва да предприема нещо? Ще попитам педиатърката ни на 22-ри, но и тя казва, че щом наддава всичко е наред. Представям си какво ти е. Дано бързо да отмине всичко и да си спокойна!

Общи условия

Активация на акаунт