За мама няма вече скука - ДЕКЕМВРИйче сладко неуморно гука! 🧸👶🍼

• 20 743
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Femme, и ние сме така. Според мен още не са изчезнали тези некоординирани движения. Аз гимнастика още не правя, защото е супер стегнат. Само масаж. Педиатърката ми показа на 22.01, но каза не е готов още, стегнат е. Вероятно, като направи 3м.

kikair, бързо оправяне. Аз намерих време да отида на контролен. То пък се показа киста, та докторът ми изписа дуфастон за 10 дни. Каза, като го приключа и като ми дойде и свърши цикълът, да отида. Само че този месец няма да намеря време. Вероятно ще е следващият.

Аз, като съм в София, съм супер трудна с излизания. Двамата само с мъжа ми сме. Нямаме баби или други роднини тук. И обик., съчетавам с консултациите, когато той си пуска отпуск. Миналия месец така си записах час за контролен. Обаче на 18.02, когато сме на консултация, АГ не работи. Та явно ще е март.
Мислех, като си ида в Плд, там да ходя, ама не ми се ще на друг, който не ме е следил.

За капките, аз снощи също реших да ги разреждам. Пробиотикът ще си го давам. Педиатърката каза до годинка, но аз мисля до 6м. Иначе за колките давам Абоколикен на всяко хранене и Инфакол 5 пъти на ден. Та, от днес Абоколикена ще го давам през хранене и Инфакола ще разредя. Може би така 2 седмици да изкара. Ще видим резултатът.

За АГ в Пловдив бих ти препоръчала д-р Ранчева. Обаче тя не работи със ЗК,но обеснява всичко и не е от лекарите,които те гледат на криво,защото си раждала при един пък ходиш на контролен преглед при нея

# 196
  • Пловдив / София

За АГ в Пловдив бих ти препоръчала д-р Ранчева. Обаче тя не работи със ЗК,но обеснява всичко и не е от лекарите,които те гледат на криво,защото си раждала при един пък ходиш на контролен преглед при нея

Благодаря.
Не е въпросът дали някой ще ме гледа накриво, а просто, като си следи един лекар, да си продължи. Че то, колкото лекари, толкова и мнения.
Освен това и този, при когото се следях тук по време на бременността, много ми допадна като отношение и лекар. То и при него не е по ЗК. Това не ме притеснява.

Но, за всеки случай, къде преглежда д-р Ранчева? Къде й е кабинетът?
Редактирам се. Видях къде е. Relieved

# 197
Kikair мен ме държаха 2 дни, пътеката е такава, но в Медика незнам как е. Най-вероятно утре ще те изпишат. Не е приятно, но често се получавало след раждане. Аз бях вдигнала и температура и беше ужасно.

# 198
Мони, при нас с главата е същата история .. По корем вдига дупе и крака, главата почти не. Иначе като го държа изправен си я държи без проблем. Ще му взимам и аз възглавница пък да видим. А за движенията при нас е нещо страшно.. Ритане,ръкомахане.. Стои мирен само като е гол и по време на ядене.. Чак имам чувство,че от толкова активност се бави с качването на кила 😁 Не знам нормално ли е..

И аз ще се ориентирам към контролен. Казаха ми след първия цикъл ама него така и го няма и почвам да се притеснявам.

# 199
Не ми говорете за ръкомахане.. Катлея не се спира и докато спи. Вдига си краката нагоре, рита, ръкомаха. Прави опити да се завърти доста усилено.
А какви лиги пуска, оле мале.. От къде толкова не знам. Thinking

# 200
Същата работа с ръкомахане, напъване, въртене. Ако е заспал се събужда от ръцете си. Понякога се удря сам, стряска се и започва да плаче. За това вечер го повивам за да спи спокойно и има ефект. Дори си мисля вече че си го търси 🙂

# 201
  • Пловдив / София
Еми същата работа е с ръкомахането, повдигането на краката и пр.
Снощи яде в 4 и после няма, братче, спане. Въртене на главата наляво - надясно, вдигане на крака, сумтене и пр. Съответно и аз толкова съм спала мевжду 5 и 7 - на пресекулки. Това е втора вечер така.

# 202
Благодаря ви, момичета! Значи напразно се притеснявам. Мислех си, че само ние сме така. Катето когато не спи постоянно ръкомаха, рита. Понякога имам чувството, че всички отглеждаме едно и също дете. Grinning

# 203
Оо ритане, мятане на ръце якооо, все едно тича😂 и понякога от толкова превъзбуда повръща

Бях се опитвала с повиването, но нещо не ми се получи, беше се откопчала от захвата

# 204
И ние си имаме една диригентка вкъщи 😂🤪 денонощно маха с ръце, крака, върти главата, луда работа 😁
Цял ден не е спала по-продължително и сега само мрънка. Реших да полежим на спалнята докато си дойде баща й, уж да заспи, ама не виждам как ще стане. Гледа климатика и пердето и толкова им се радва, все едно е видяла нещо много интересно 🙄😁

# 205
Точно все едно всички отглеждаме едно и също бебе Joy
Аз когато вече не издържам на тези ръкомахания и гърчове, повивам и пускам белия шум и така спим спокойно.
Не мога да си обясня нещо. Видимо детето се напъва, изглежда, че има колики или някакво неразположение, рита с краката, опъва се докато суче, а в момента в който пусна бял шум се успокоява и заспива. Дали всичко наистина са колики или просто някакво нервничене....Thinking

# 206
Петра,според мен е общоприето,че бебетата на тази възраст,когато плачат и са неспокойни са или гладни или ги тормозят колики.. Най-често сигурно е така,но най-вероятно по този начин си изразяват всички емоции,включително ако им е топло,студено,дразни ги позата, в която са сложени,та дори сигурно и шибания етикет,който им гъделичка вратлето ..😁😁 И моят днес плачеше,ритане,мрънкане.. Баща му влезе с прахосмукачката и след три минути вече беше нокаут 😁 Честно казано нямам търпение да почне да си казва какво му е,че това гадаене ще ме довърши..но има да си почакаме този момент 😁

И аз се радвам,че сме се събрали все готини майчета и си споделяме радости и тревоги 💙♥️

# 207
Като си спомня, дъщеря ми беше с адските" колики" до три месеца и половина. След като преминаха стана бебе мечта. Единствено искаше повече гушкане

# 208
Цялата работа е там, че колкото и да те боли, като те гушнат и ти стане топло и уютно, болката минава Simple Smile

Имат колики, но чисто психологически някои неща им помагат да се успокоят и да понесат болката по-леко - гушкане (повиване), бял шум (дишане, сърцебиене, пеене), топло ( торбичка с костилки, или топлината на тялото на мама и тати ), срусане ( корема на мама).

Затова и някои казват, че капките били се давали предимно за успокоение на мама и имат плацибо ефект, а не че толкова помагали.

# 209
Ние с този дневен сън какво ще правим не знам. Не спи и това е. Днес е дрямала на няколко пъти по 15 - 20 минутки. И съответно вечер е изнервена. Не съм пробвала повиването. Как става? Пелената на триъгълник ли се слага?

Общи условия

Активация на акаунт