За мама няма вече скука - ДЕКЕМВРИйче сладко неуморно гука! 🧸👶🍼

• 20 747
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Симка, аз смятам да не спирам скоро пробиотика. Той спомага и за имунната система, единствено ще правя някоя и друга пауза.

Маги, всичко над 500 гр на месец за кърмено бебе е ОК. А след 4-тия месец грамажите започват да падат заради по-голямата подвижност на човечетата. Точно тук е моментът, когато много педиатри казват “захранвай” и се стига до намаляване на кърмата. Така че аз очаквам при нас още и този месец по-стабилно наддаване и после по по-малко. Но ще видим, всяко дете е различно.
Продължаваме да кърмим, пък каквото сабя покаже! 😉🤗

# 181
Момичета, а вашите педиатри първият месец как отчитаха теглото, от рожденото или от това към изписването? Моята го смята от изписването ( и за мен така е логично) , но един частен, при който го водих каза,че се гледа от рожденото тегло..

Georgia, мери се от това от изписването, защото обикновено е по-ниско от рожденното.
От изписването

# 182
Абе и аз така си мисля,няма логика иначе. Не знам този доктор тогава какво ме заигра,че от рожденото та съвсем се панирах,че нищо не е качил почти 🤷😁

Теди няма колики или ако има са много слаби. Давам само био гая превантивно. Simple Smile

# 183
Ние имаме още малко Еспумизан и мисля да не купувам повече, а да спираме. Тя след 2 седмици прави 3 месеца, такс или иначе най - много още една опаковка да купя.
Теглото го мерихме от изписването. На мен не ми се струва много пораснала този, месеж, не знам защо Sad Нямаме кантар та да видя като се кача сама и  после с нея какво ще покаже. Вашите бебчета много растат на височина, Катлея с по 2 см и двата месеца. Дано сега е дръпнала повечко поне на см.
Пробиотика и аз се чудех до кога, ще питам като отидем.

# 184
Привет, момичета, аз съм от октомврийските мами. Понеже гледам, че се чудите за капки/пробиотик, реших да споделя моя опит. Малката като стана на 3 м личната ми каза да спирам всичко, защото вече е "голяма". Спрях пробиотика и почнах да намалям капките, при което детето се запече, почна да плаче с часове и да има много газове 😔
След 5 дена почнах всичко пак, пробиотика няма да го спирам, капките чак сега на 4м + почнах да ги разреждам и уж е ОК.
Така че моят съвет е да не спирате всичко изведнъж, защото поне при нас беше много тежко положението.

# 185
Да се отчета набързо за днешния "дъждовен" ден. Така ще наричам "неприятните" дни.
От сутринта ядé много малко, по 5 минути, на обяд излизахме, дремеше, но беше гладна и нарочно не й дадох, прибрахме се, яде 5 минути и се размрънка. Излязохме пак, тъкмо стигнахме парка и както дремеше се събуди и ми се ухили до ушите. Естествено, беше свършила голямата работа 💩🙈 смених я в парка, дадох й да хапне - 3 минути с рев. Прибрахме се, ака пак 2 пъти, рева и накрая от умора, безсилие и болки в кръста реших да си легнем малко на спалнята, то се стъмни и сега спи. Не знам докога и дали не си прави нощния сън в момента, щото си мисли че е нощ, щом сме в спалнята, ама квото такова. Просто исках да си сипя от обяд....

# 186
Бамболина, и аз мисля да не е от раз, а постепенно.
Иве, ох дано утре е по - добре.. И Кая сутринта ми се мръщеше на шишето, да не би нещо да си имат периоди бебчетата. Стискам ви палци Kissing Heart

# 187
Привет, момичета! Heart
 Не съм влизала отдавна във форума, та сега докато ви изчета.

Беарче, благодарим за прекрасната тема!

Ще се включа и аз тези дни, но моят мъник е все неспокоен, не спи много и нямам време за отдих.

Хубава вечер! До скоро! 🌹❤

# 188
Привет и от мен моя син вчера цял ден спеше.  Хапва и за секунди  заспиваше след  като  се наяде . Мислех че тая нощ ще ми е ад обаче не ..Simple Smile)) почнах от снощи колийф и еспумизан да му давам една ли толкова  Бързо да са подействали но си спа момчето яде в 12 после до 4 часа изака се три пъти като първия беше в 12 сега в 4 два пъти един след друг. Яде спокойно без да се пъне . Много съм доволна тази нощ . Пу пу малк о де напрегнах вчера.  Бяхме на дерматолог пуснахме секрет заради тоя дерматит и чакаме резултати . Дано няма бактерия иначе пак отпадат ваксините  а и отделно ще трябва да се лекува . Дерматоложката още повече ни шашна като спомена че има съмнение че имаме пъпна херния.  Направо изпаднахме в ужас с мм . Стискайте палци и двете да не се окажат.

# 189
Добро утро
Момичета ходете на контролни прегледи.
Тази сутрин ме кюретираха поради задъжане на плацентарни части 53 дена след секциото и неспиращо кървене. Тъкмо се свестих от упойката ,надявам се след обяд да ме изпишат. Този път избрах частната клиника Медика в града, аман от държавни болници.

# 190
Kikair, оправяй се бързо.
Петра я имунизираха вчера (6 валентовата + ротарикс). Явно си зависи от педиатърката. Специално звънях да питам дали има консултации и ми каза, че вече нямало забрана за тях.
Учудващо не дигна температура, но коликите заради Ротавирусната бяха в пълна сила. Горките ни съседи. Заспа обаче към 12 и половина, събуди се пак от болки при пръцкане в 5, полюлях я малко в кошарата и спа чак до 8. От няколко дни забелязвам, че се събужда през 4 часа по навик, но като я взема в мен заспива веднага. Мисля вече, ако продължи така да се събужда през нощта да я полюлея или взема в мен и пак да я слагам в кошарата, за да спи. Може пък съвсем да премахна по този начин нощното хранене.

# 191
Здравейте, момичета!
Кикаир, бързо да се оправиш. Контролните прегледи след раждане са си изключително важни и добре, че намерих време да отида.
Момичета, постоянно си вкарвам някакви филми в главата. Само аз ли съм така? Сега ново 20 малката ми се вижда много стегната, неспокойна, нервничи, извива си главата понякога като яде и се опъва. (досега го свързвах с колики) Естествено, почнах да чета някакви неща в интернет (голяма грешка) за хипертонус на мускулите и пак влизам в някакви филми, че нещо и има. Много е трудна с гимнастика, масажи и постоянно се стяга. Вашите бебчета така ли са? В неделя сме на ортопед и много треперя. И там почвам да си втълпявам някакви работи, защото аз съм с изкривяване на гръбнака доста силно изразено. Само и се вглеждам и имам чувството, че ако продължавам така ще полудея. Как протича прегледа при ортопед тези, които са ходили може ли да споделят?

# 192
Femme, и ние сме така. Малкия като се наяде и се почва да се изпъва на струна, а от скоро почна пък обратното - да се свива и напъва все едно да става. Но като стана с него и го разнасям си седи мирен.

# 193
Фем  и ние сме така масаж на ръцете е направо приключение.  Супер труден е мишниците едвам подсушавам стига се много. Моя пък като го сложа по корем забива главата и не иска да  я задържа вдига дупето краката мести но не и главата . Нз какво да го правя . Сега ще купя от тия възглавниците да видим там как ще е . Иначе като е върху мен си я вдига,  мести . Прав също си я държи

# 194
  • Пловдив / София
Femme, и ние сме така. Според мен още не са изчезнали тези некоординирани движения. Аз гимнастика още не правя, защото е супер стегнат. Само масаж. Педиатърката ми показа на 22.01, но каза не е готов още, стегнат е. Вероятно, като направи 3м.

kikair, бързо оправяне. Аз намерих време да отида на контролен. То пък се показа киста, та докторът ми изписа дуфастон за 10 дни. Каза, като го приключа и като ми дойде и свърши цикълът, да отида. Само че този месец няма да намеря време. Вероятно ще е следващият.

Аз, като съм в София, съм супер трудна с излизания. Двамата само с мъжа ми сме. Нямаме баби или други роднини тук. И обик., съчетавам с консултациите, когато той си пуска отпуск. Миналия месец така си записах час за контролен. Обаче на 18.02, когато сме на консултация, АГ не работи. Та явно ще е март.
Мислех, като си ида в Плд, там да ходя, ама не ми се ще на друг, който не ме е следил.

За капките, аз снощи също реших да ги разреждам. Пробиотикът ще си го давам. Педиатърката каза до годинка, но аз мисля до 6м. Иначе за колките давам Абоколикен на всяко хранене и Инфакол 5 пъти на ден. Та, от днес Абоколикена ще го давам през хранене и Инфакола ще разредя. Може би така 2 седмици да изкара. Ще видим резултатът.

Общи условия

Активация на акаунт