За мама няма вече скука - ДЕКЕМВРИйче сладко неуморно гука! 🧸👶🍼

• 20 785
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • Sofia
Мария, много съжалявам, че пак се е наложило да ви приемат. Ще сте под наблюдение, ще излезнете бързо. Не се обвинявай за баткото. Така е с тези пусти градини. Психолози пък казат, че ако сега отделяме по-големите деца, не им помагаме да преодолеят промяната и ги травмираме. Хубавото е, че скоро идват по-добри месеци. Имаш ли възможност да го оставяш повече вкъщи с теб? Аз възприех този вариант, не знам дали е по-добър...
Неда, дано се закрепят при вас нещата и скоро да има подобрение.
Фем, според мен е период. Няма вариант да не й харесва кърмата, другаде е причината -  скок, стачка, какво ли не. Дано скоро отмине.
При нас също не е розово тези дни. Доста плаче, някак си е тревожен, стряска се от всичко и плаче жално. Все едно иска внимание, но така тъжно, не от каприз. Нищо не съм променила в ежедневието иначе Sad вчера е сукал за успокоение повече  от 30 мин, капка няма, но не пускаше 🤔🙄

# 346
Ох, момичета, като ви чета някои все едно аз съм го писала. И аз съм на ръба на силите си. Вчера малкия след храненето в 8.00 е спал около 2 часа за целия ден. Постоянно се върти, иска да го нося, само тогава си кротува. И да е прав с коремче към моето. Останах без ръце и без кръст. Сутрин едвам ставам от болки в гърба. Похапва си стабилно и май ще излезе лаком.
Тези, които давате копър, как го правите и как го давате? Аз слагам една чаена лъжичка на 300мл вода да се запари. И след хранене предлагам, или между храненията, но не непосредствено преди млякото. Изпива по 10мл някъде.
И много пъшка. Днес сме на консултация и ще питам и даже ще поискам да го види  някакъв специалист, но какъв не знам. Коремче ли го мъчи.. То е едно напъване, едно пъшкане и въртене..
Направи ми впечатление, че водите бебетата на ортопед. Това е част от профилактичните прегледи които трябва да премине или просто има някаква причина.? Да знам да заведа и аз малчо 😊

# 347
Мария, Неда бързо оздравяване на дечицата и тези болести да престанат вече. Каквото и да прави бебчето, плаче, не яде и т.н друго си е, като е здраво.

Ах, така съм се размечтала за пролетта и лятото, но ето че и това време наближава 😉. 2-3 дни чудесни разходки си правихме, но днес май ще сме пас...мнооого ми се спи.

Фем, щом все пак успява да изяде 120 мл всичко е наред, ще отмине стачката.

При нас пак настъпи режим с нощно хранене, но каквото такова.

Мамите с депресивни мисли, помолете някоя баба да идва поне за уикендите и излизайте с приятелки, поглезете се, пазарче, филмче...еднообразие с неспокойно бебе е депресарско да. Аз така боря изтрещяването с тази разлика, че оставям детето на таткото 😊 Дори понякога излизам с колата, надувам музиката и обикалям из София като луда и презареждам батериите т.е всячески бягам от черните мисли...

Слънце, профилактично се води бебето на ортопед.

Мами, споделете кои са любимите занимания/играчки на бебоците ви.

Хайде, хубав ден и послушни патета 🐥

# 348
Момичета по темата с ортопеда..понеже в нашия град няма специалисти и идва доктор Алексиев веднъж месечно,имаме час за 28.03. Предполагам,че сега на месечната консултация педиатърката ще ни каже,че досега не е споменавала.Теди ще е на 3 месеца и малко,късно ли ще е?

Фем,споко и при нас ги има тия периоди Simple Smile

Бързо оздравяване на болничките бебчета и скоро да забравите за доктори, лекарства и болници ♥️

# 349
GeorgiaR няма да е късно на 3 месеца. На мен педиатъра миналата седмица искаше да ми даде направление за ортопед, аз отказах, защото не искам да мъкна бебето по болници, понеже все още има много болни. Педи ми каза, че има време до 4 месец.

# 350
  • Sofia
Ортопедът е част от задължителните прегледи, дава се направление.

Джорджия, няма проблем, че ще е по-голям. По спомен до 6-тия месец трябва да се мине. Баткото го заведох на 3-4 месечна възраст и аз.

Ирмир, не знам още за истински интерес, но гимнастиката го забавлява, както и батко му да танцува пред него. Лудница пълна е тогава...

# 351
Мами бързо да се оправят бебчета, много е стресиращо за бебетата и за нас всяко неразположение.
И ние май сме със скок в растежа,правя мляко,давам им и започва едно реване, въртене..ужас,едва 80мл се изяжда.Бебетата , които са на АМ по-трудно се изхождат и напъните са по-силни.
Ние март месец ще сме на ортопед,някой с мнение за Михаил Алексиев?
Трябваше утре да ходим на консултация,но днес се обадиха за петък.
Да ви кажа едва не заспах на лекциите,срам направо.
Времето ставаше за разходка и днес,но докато се прибера и ги приготвя ще стане късно,та ще пропуснем днес няма как.
Много прегръдки ♥️🤗 и послушни бебенца.

# 352
съжалявам за всички тревоги на майчетата на които бебчетата са приети в болница❤изпращам ви моралната си подкрепа и се надявам скоро да сте си здравички и вкъщи!
И ние днеска сме пас за разходката при нас на североизток е доста студено днеска и ветровито и абсурд да изляза , аз вкъщи не мога да се стопля , пък камоли отвън😃 да изляза.. малчо снощи направи 5 часова пауза и най-после мога да кажа , че си поотпочинах малко...
направо не мога да повярвам, че дори по цял ден да се занимаваш само с бебчето си, това също може много да измори човек..😃

# 353
Благодаря ви момичета от нова за подкрепата. 🤗
Супрема, по принцип нямам право да отсъства без причина от градина, можем да загубим мястото или по-лошо да се обърнат към социалните "защо това дете не посещава градината" 😞Общо взето се притеснявам понеже не съм запозната с тукашната система. Това е опоменато в договора, който подписах. Хубавото е че в началото на март ще сме в България за около месец. И аз мн се радвам, че идват по - топли месеци.
Ние ортопед минахме на 1 месец, но с баткото беше към 6 месец чак.

# 354
Да оздравяват болните бебенца, а на вас кураж и търпение. И ние днес няма да излизаме. И без това Александър от вчера е с по-силни колики и не ми се излиза с ревящо и няспящо бебе. Научил се е да ми захапва зърната с венците си и ги дърпа като ластик Grinning Ужасно е. Добре, че няма зъби. Но го прави само когато го боли коремчето. И днес от сутринта ми виси по цицките и иска да спи в мен. Еми гушкам си го. Само дето ме заболява з...ника да седя.

Селена, за кърменето вечер просто се завъртам полу по корем, свивам си горния крак в коляното за опора и така горната гърда не е толкова нагоре...оф, как го обясних Laughing дано да е станало ясно. Бебето си лежи по гръб, а гърдата му става все едно е бутилка с мляко. Понякога ако не сме застанали особено удобно му я придържам 😄
Голямо обяснение хахахаха И не се притеснявай, няма да се задуши с гърда. Бебетата имат инстинкт.

# 355
Знам че новата мода е против проходилките, на ако сте купули или ви са подарили каква е?

# 356
Денем нощем и моя е на гърдите ми. През деня поне спокойно си стои легнал и аз около него каквото мога да си върша. При нас легналата поза не го кефи, може би като порасне малко по голям ще се получи. Много почва да шава и да рита. Каката я кърмех легнала, че имаше период през час съм я кърмила и това беше единствения начин да се наспя.
Проходилка не мисля да вземам, по скоро бих пробвала с уокър. Кофти, че ще прохождат в студено време, каката е септрмврийче и лятото проходи на площатката.
Аз по скоро да ви питам за друга по скорошна занимава. Бънджита ще вземате ли? Ние пазим от каката със стойка и е голяма забава. Препоръчвам силно!

# 357
Бързо оздравяване на болните бебоци! Heart
Знам че новата мода е против проходилките, на ако сте купули или ви са подарили каква е?
Подари ми приятелка такава за раждането.

Вижи и аз искам да вземем бънджи, виждала съм, че за децата е голям кеф. От кой месец обаче могат да се слагат в него? Thinking

Ние последните седмици всеки ден излизаме от 11и30 някъде до 16:30 сме навън, утре го дават да вали обаче и от сега си мисля как ще изперкам вкъщи сама сигурно Grinning

# 358
Петра, мисля, че разбрах Laughing ама на теб удобно ли ти е така и можеш ли да спиш/дремеш в тази поза? Ще пробвам довечера. Иначе моята лежи на една страна като суче, не по гръб. Само за горната гърда я слагаш по гръб, така ли? Ама и моите обяснения са едни Sweat Smile

Момичета, бебетата ви спят ли по гръб или на една страна? Моето вече не обича да спи по гръб, освен в количката. Спи на една страна, а тук (Уелс) буквално казват "никога не слагайте бебето си да спи на една страна или по корем".

Бързо оздравяване на болните бебчета! 

Да оздравяват болните бебенца, а на вас кураж и търпение. И ние днес няма да излизаме. И без това Александър от вчера е с по-силни колики и не ми се излиза с ревящо и няспящо бебе. Научил се е да ми захапва зърната с венците си и ги дърпа като ластик Grinning Ужасно е. Добре, че няма зъби. Но го прави само когато го боли коремчето. И днес от сутринта ми виси по цицките и иска да спи в мен. Еми гушкам си го. Само дето ме заболява з...ника да седя.

Селена, за кърменето вечер просто се завъртам полу по корем, свивам си горния крак в коляното за опора и така горната гърда не е толкова нагоре...оф, как го обясних Laughing дано да е станало ясно. Бебето си лежи по гръб, а гърдата му става все едно е бутилка с мляко. Понякога ако не сме застанали особено удобно му я придържам 😄
Голямо обяснение хахахаха И не се притеснявай, няма да се задуши с гърда. Бебетата имат инстинкт.

# 359
Селера рядко спи настрани, общо взето само ако е заспал дълбоко и го оставя така. Най-често по гръб и по корем.

Общи условия

Активация на акаунт