Клиника Адела Фертилити - тема 9

• 35 787
  • 723
  •   1
Отговори
# 255
Пълнолуние, още се чудя за тоя твой смачкан фоликул. Много странно как определиха, че е смачкан 🙄 Това, при неспукан фоликул ли ти го казаха? Секунди преди моето инсе питах сестрата дали ще видим дали се е спукал Ф, но тя каза, че не, защото това нямало да промени нищо. Аз съм чувала, че в България обикновено се гледа при какъв Ф се прави инсето. Тук обаче са толкова мили и любезни, че какво да им кажа. Тя така мило ми каза, че няма да го гледа 😄
Иначе наистина Адела е много добър вариант за избор. Ясно е, че е по-скъпо инсето, ама и другия вариант не те устройва, а и с това лошо отношение дето споменаваш. Не е добре.
Аз също се чудих дали да не се прехвърля при Калчев, ако се наложи ИКСИ, и то не защото не съм доволна от Семерджиева, а защото във форума все ми се набива на очи колко е добър. Но силно вярвам и че Семерджиева би си свършила работата много добре. Поне за сега аз съм доволна от нея. Така че помисли и за нея като вариант, ако Калчев ти е много късно.

# 256
mi.mi за сега в близките две седмици, но подлежи на промяна. Поддържай контакт с акушерките, ако ти е нужно.

# 257
  • София
Calinista жената е права, явно ти не си наясно. Още при прегледа когато фоликулите пораснат се вижда на монитора много ясно какъв е, по формата му личи и лекарите от визията му знаят какво да очакват. Има деформации като смачкан Ф, елипсовиден Ф и т.н., за да се очаква добра Я, Ф трябва да е кръгъл .

# 258
Не мисля,че доктор Калчев е по-добър.Отношението му е по-специално,да речем.Той е усмихнат,ведър,приветлив винаги и много разбран.Не налага мнения,не притиска,не съди.
Иначе и двамата-и Семерджиева и Калчев са страхотни специалисти и професионалисти.
А аз си мисля и ,че го има момента,че док е МЪЖ.Не знам за вас,но аз винаги съм предпочитала мъже да са ми гинеколозите.
Скрит текст:
в кръга на шегата- свикнала съм мъж да виждам там,не жена Grinning

# 259
Да споделя и аз моя опит с двамата.Имала съм по един преглед и при единия и при другия. Калчев щом ме видя на ехографа отсече, знаеш ли че имаш Т образна матка. Проблем е не може да остане така и трябва да се оперира. Семерджиева нищо такова не ми каза,а при нея ходих на преглед  преди да се преместят от Малинов .Къде е истината аз не знам и нямам обяснение. Факт е че много други инвитро и не инвитро гинеколози са ме гледали и никой нищо не е споменавал. Аз въпреки това съм склонна да вярвам на Калчев.Но е факт че има разминавания в това което виждат. Защото за нея матката ми беше Ок и щеше да стимулира ову без да и е правено нищо.

# 260
Калиниста Според мен не беше спукан фоликула, но не съм сигурна, че и те знаеха. Чудеха сега овулирал ли е, не е ли. Но бързо отсекоха, че не е годен за инсе. До сега ме бяха гледали на 12ти и 15 ден дали има фоликули и размера им, след това дали се е спукал.

Явно може проблема да е при мен.

Основното ми искане е да мога да ходя бързо до клиниката и да не чакам с часове за прегледа, който няма проблем да е 5 минути. Но цената е двойна и ще помислим още.

Просто лекарите са претоварени, карат ми се за тъпотии, вместо да кажат едно да. Вчера за пръв път отивам на 2ри ден на преглед и я питам на този видеозон ли ще е прегледа, за да се съблека. Тя ме насмете, че ако съм искала друг да не влизам в кабинета и. Игнорирах я, просто.

# 261
  • Варна
Пълнолуние, кой те насмете така, Персенска ли? Много неприятно, направо се изумявам. Колко пък трябва да си коравосърдечен, за да се държиш така?

# 262
Арвен, да Персенска. Тя според мен си мени настроението на всяка секунда. Както ти се кара за нещо след секунда ти се усмихва.

Почти на всеки преглед има такива коментари. Нищо не обяснява предварително и попиташ ли нещо може да очакваш такъв пикантен коментар.

# 263
Защо не пробваш да си смениш доктора? От това, което чета за д-р Персенска не бих й останала пациентка и 2 минути. То нямаш много опции за смяна без да се налага да почакаш доста време, но аз бих предпочела д-р Чапанова ако не мога да се вредя при д-р Цветков или д-р Стаменов.
Парите за съжаление са сериозен фактор. Аз вече спрях да ги броя, че ме заболява главата. Да съм си изплатила апартамента вече ако не беше инвитрото.

# 264
  • София
Пълнолуние, аз имам няколко опита при Персенска - няколко на ЕЦ и стимулиран. Според мен не само не обяснява, но и не внимава достатъчно, за да разбере какво се случва. Освен това е прекалено велика, за да ти разгледа предходния опит. При стимулирания ми опит хвърлихме 8 от 9 яйцеклетки в коша, защото не успя да ми проследи хормоните и яйцеклетките презряха. Избягах от нея и се върнах при д-р Калчев, от което съм много доволна. Да, цените в Надежда са по-ниски, но ако ще ги хвърляме на вятъра, няма особен смисъл от тоя факт.

Дописвам: опитах да си запиша час за Стаменов - дадоха ми за след година Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 09:40 от delisardeli

# 265
Ами "на вятъра" е малко субективно, защото при мен точно с Калчев отидоха там Blush Чакането, доколкото разбирам, е също фактор вече в Адела. Така че, ако може да се премести от Персенска, ми се вижда по-разумно. Има четири млади доктори в момента, които би трябвало да могат да се справят с инсеминация. Пък, после вече, ако се налага тежка артилерия, да го мисли. Друг е въпросът, че аз бих тръгнала с ЕЦ, защото дава много повече информация - и за яйце, и за оплождане.

# 266
  • София
Пълнолуние,  аз също съм от пациентките на Персенска, които търпят негативизма и пропуските ѝ, и бях тръгнала да се местя при д-р Калчев, но след 2 проследявания на ЕЦ, в които не стигнах до пункция, се върнах обратно в Надежда.
Тъй като според него имах ЗФ, незадоволителни хормони и т.н., с което не бях съгласна, при 18 мм фоликул на 8ми ден, LH: 8.17, E2: 338 pg/mL при редовна (ранна) овулация на 10 ден. Никой обаче не пожела да ме чуе и да се съобрази с индивидуалните особености. При същите условия вече имам 2 пункции на ЕЦ в Надежда и яйцеклетките са си съвсем добри.
Личното ми мнение е, че д-р Калчев действа само при перфектни според него условия и така се губи време.
На мен също Адела ми е на много по-удобно място, но засега мисля да остана в Надежда и да опитам да се прехвърля при друг лекар.

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 10:06 от vtri

# 267
И според мен е редно да смениш лекаря. Може да е най-великата на света, но това отношение е без думи. В крайна сметка голяма част от успеха се дължи на общото ти психическо състояние. Може да мълчи, да не обяснява много. Повечето лекари са така. Нормално е. Но да обижда и да ходиш със страх всеки път - това не е нормално. Няма как да се получат нещата.
Но, ако решиш да смениш клиниката с Адела, не очаквай цветя и рози. Чакането не е малко. Настъпиха много промени и в бъдеще нещата ще са още по-различни. Не пречи обаче да пробваш. Докато не го направиш няма да може да разбереш. Затова просто си запиши час, а докато чакаш пак може да продължаваш да ходиш, където си. Вече трябва да прецениш при кой от двамата лекари. При д-р Македонова /Семерджиева/ нещата ще ти се случат по-бързо, защото не е толкова натоварена. При д-р Калчев вече е по-различно и сложно. В началото двамата имаха доста сходен подход на работа и опит. Основната разлика беше в отношението. Просто са различен типаж хора. Някои пациенти много държат на връзката с лекаря си и в това отношение повечето бяха привлечение от д-р Калчев. С годините и от позицията на времето вече виждам по-съществени разлики между двамата.
Скрит текст:
Аз донякъде може да се каже, че съм минала през двамата. Едно време започнах от д-р Семерджиев и направих една операция при нея. Тогава все още не бях на етап ин витро и нещата така се заъвртях, че не се наложи да се връщам скоро в клиниката. Но някак не я усетих като моя лекар. Чак да се оплаче не мога. През годините след това не ми се е налагало нито един път да мина преглед/пункция или трансфер при нея заради отъстъствие на док. В последствие повторих операцията при него. Определено имаше разлика между двете, но заради изминалото време и аборт, което ги делеше, не мога да кажа със сигурност дали док би я направил и видял нещо по-различно. Въпреки всичко ми се иска да бях започнала с него едно време. Твърде е вероятно настоящето да беше по-различно сега, ако го бях направила.
Като цяло успехът се дължи на голяма доза късмет. На някои им се получава бързо и съответно могат да успеят при много лекари от раз. Други имат нужда от по-специален и индивидуален подход, който по-малко лекари могат да предложат. Дори когато се сменят безброй клиники и най-накрая се постигне успех, пак не може да се каже с точност, че конкретната нова клиника/лекар/апаратура и т.н са разковничето на този успех. Понякога просто трябва да си го дочакаме. Трябват човек да опитва и не се отказва, за да се олучат нещата.

# 268
Питах за преместване при Цветков или друг в Надежда. Казаха, че трябва да го обсъдя с Персенска първо и да разпише някаква бележка. Тя и Цветков работят в комбина и се заместват в съботните. Усещала съм и моментите на величие. Веднъж вдигна скандал за някакво искане на пациентка по телефона.

Благодаря Ви момичета за информацията. Ще си довърша опита за инсе този месец при нея и вероятно ще се преместим.

# 269
Премести се при някой от младите...

Общи условия

Активация на акаунт