Клиника Адела Фертилити - тема 9

• 35 739
  • 723
  •   1
Отговори
# 60
Авторката е написала "преглеждаТ", в мн.ч.,затова зададох уточняващ въпрос.
Wink

# 61
Д-р Калчев съм 100 % сигурна , че не преглежда бременни след 10та седмица. Как ли не му се молех да ходя при него . Обаче го разбирам,  само една банда бременни в 5-6-7-8-9 месец му трябва на фона на всичко друго 😉

# 62
Д-р Калчев съм 100 % сигурна , че не преглежда бременни след 10та седмица. Как ли не му се молех да ходя при него . Обаче го разбирам,  само една банда бременни в 5-6-7-8-9 месец му трябва на фона на всичко друго 😉

Да,и аз съм го питала.Отговори ми с една такава усмивка "ох,поредната,която ме пита" Grinning
Щеше да е твърде хубаво и да следи. Stuck Out Tongue

# 63
То човек трудно може да си изпроси среща за сериозни разговори в момента, какво да говорим за бременен преглед. Едно време едва си измолих трети такъв и то, защото положението не беше розово.
Ная, добре дошла! При кой лекар си? До сега нямам спомен някой да е споменавал такъв начин на борба с полипи. Обикновено все опира до хистеро. Но в момента и това е т едно постижимо.
Арвен, как си?

# 64
Благодаря, Блинг! При д-р Калчев съм, отскоро. Иначе съм пациентка на клиниката от много време, още от Малинов, като теб и доста други момичета, които вече се радвате на дечица- пожелавам го на всички. И аз знам че хистероскопия е начина за премахване на полипи, имала съм няколко, последната от които м. Май 2019 год. Затова се учудвам за този препарат, който назначиха. Дали не е заради натоварения график относно операциите, ако може да се разминат с такава. Притеснявам се, че накрая пак може да се стигне до хистеро, а ще съм се тъпкала и с хормонални таблетки 20 дни- дали е нужно? Искам вече каквото мога да си спестя като лекарства и хормони, да го правя. Знам че е хубаво да се изпълняват назначенията на докторите, но съм доста нащрек вече, особено след "екстрите" които имах октомври месец, след поредния си неуспешен ЗЕТ. Наближава времето да започвам да го пия и съм в стрес и чудене как да постъпя.

# 65
Някой би ли споделил след трансфер пазите ли се? Четем с жена ми различни теории - едни се пазят седмица, други ден, два, трети хич.

Също и за плюсове и минуси за замръзяване на ембриони да споделите, ако имате мнение?

Ние направихме трансфер вчера, имаме и 2 ембриона, които можем да замразим утре и ще го направим, ако всичко е наред. Сега тихичко си мечтаем да имаме успех.

Последващ трансфер финансира ли се от фонда, има ли максимален брой от опити финансирани от фонда? Притеснява ме да не си изгърмим един патрон, ако финансираме втрори трансфер през фонда, който ще е без стимулации.

Даряват ли се ембриони в България?

Май станаха много въпроси.

# 66
  • Варна
Блинг, благодаря, че питаш! По-добре се чувствам, но има още много какво да се желае. Много се надявам до 1 седмица да съм в кондиция.
Ная, доколкото съм запозната, ако полипът е малък може да се пробва с хормони, да се изсуши един вид. Може д-р Калчев да иска да ти спести поредната хистероскопия.
Открита ли е причината за полипите?

# 67
Кре10 в смисъл пазене? От натоварване , от секс ?
Аз след трансфера почивах само същия ден , на другия ден летях със самолет . Цяла седмица бях на почивка, после се върнах на работа, пътувах , ходех в командировки и т.н. Секс не сме правили . От фонда имате право на 4ри стимулация всяка със свеж трансфер , и ако по някаква причина няма свеж , плащат и замразен.  Аз имам два замравразени ембриона . Те са шанс за трансфер , без стимулация , пункция и т.н.
Не може да се даряват ембриони .

# 68
Naya33, най-вероятно иска да избегне да те човърка отново. А и в момента с операциите наистина е сложно. Отделно, че пак ще трябва да се тъпчеш с хормони, ако имаш такава.Споменаваш фонда. Нова стимулация ли ще правите? Ако е така може и тя да окаже влияние на полипа и да не е удачно сега да се пипа.
Kpe10, това с пазенето си е индивидуално и по собствена преценка. Най-вече с цел чиста съвест. Така че постъпете, както ще се чувствате най-спокойни. Аз предпочитам да го карам по-лежерно, изхождайки от моя си опит. Нямам правото и времето на грешки, нито пък има кой да ми ги плаща в последствие. За замразените ембриони какво мнение? Ако имате късмет и стават за замразяване ествествено, че ще ги замразите. Да ги хвърлите ли. Единици са тези, които успяват от първи път. Дано вие сте сред тях. Седнете и прочетете подробно. Трябва да сте запознати с това, което ви се случва. Все пак касае здравето и живота ви. Не може просто така да разчитате на това, което някой написал в един форум. Успех!

# 69
Арвен, със сигурност доктора иска да спести хистеро,  освен това нямаме и никакво време, тъй като заповедта изтича в средата на март. Като гледам обаче няма да успеем в този срок и ще се наложи да кандидатстваме отново. Поне сега излизат бързо заповедите, така разбрах. Иначе за причината за полипите....никой не ми е коментирал, но определено съм си предразположена. Ти да не би да имаш информация от какво се получават? Твърде вероятно е и хормоните, с които е свързан всеки трансфер да оказват влияние- естроген, утрогестан.
Блинг, това със стимулацията по фонда никак не ми е ок. Колко време се опитвам да избягам от този вариант, но....не успях. Ас съм привърженик на естествения цикъл. В случая заради фонда нямам избор. Чета отдавна темите, много пъти в разни твои коментари съм се припознавала, едно към едно- примерно, че човек трябва да има някакви граници,  за да се съхрани. Не очаквах че ще бъде толкова дълъг пътят, и толкова изчерпващ - емоционално, здравословно, финансово...не съм същият човек просто.

# 70
А защо да нямаш избор за ЕЦ заради фонда? Вече нали разрешават 4 х 4 опита на ЕЦ? Но ако си добре с резерва не знам дали е добре да се мъчиш с ЕЦ.

# 71
Боби, за финансиране от фонда на процедури на естествен цикъл изискват някакви индикации, бях ги чела преди- липса на отговор при стимулация, изчерпан резерв...и други имаше, не си ги спомням точно, май няма да мога да се включа. А то не е много различно положението и със стимулация понякога -  като оцелеят 2 ембриона накрая, а на естествен цикъл имаш един.....и се чудиш имало ли е смисъл.

# 72
Може ли да споделите как Ви проследяват точно на естествен цикъл?!
Кои дни пускат хормони и кои дни ви гледат на УЗИ?
'Щото ако Ви "метнат" да Ви гледат директно на 9/10-ти ден как са сигурни, че няма да Ви изтърват и ако е имало фоликул вече да се е спукал?!

# 73
  • София
Пускаш хормони на 2-3 ден - от тях се разбира дали имаш ЗФ, или ако нещо друго не е наред.

Случвало ми се е точно същото - Калчев да ме канселира на 2-3 ден заради ЗФ, и 5 дни по-късно, когато фоликула вече се е спукал, Персенска в Надежда да ми предложи да правим пункция, въпреки че лигавицата и фоликулите бяха странни за този ден. Аз след този случай си направих извода и в Надежда повече не стъпих.

# 74
Пускаш хормони на 2-3 ден - от тях се разбира дали имаш ЗФ, или ако нещо друго не е наред.

Случвало ми се е точно същото - Калчев да ме канселира на 2-3 ден заради ЗФ, и 5 дни по-късно, когато фоликула вече се е спукал, Персенска в Надежда да ми предложи да правим пункция, въпреки че лигавицата и фоликулите бяха странни за този ден. Аз след този случай си направих извода и в Надежда повече не стъпих.

Не те ли гледа преди да те канселира? (мен пък ми се е случвало хубаво хормони...но голяма киста, така че хормоните сами по себе си не са показателни, без ултразвук)
Случката с пукнатия фоликул не стана много ясна. Факт е обаче, че ако не те проследяват редовно, където и да е...могат да те изтърват и да пропуснат хубавата ти овулация. А когато жената си дебне фоликулите на естествен цикъл, това е доста сериозен пропуск от лекарска страна. Та не ми стана ясно как точно в Адела проследяват на естествен при хубави хормони на 1-3 ден?

Общи условия

Активация на акаунт