Клиника Адела Фертилити - тема 9

• 35 789
  • 723
  •   1
Отговори
# 240
Sandra3, изчакай си прегледа при док. Така няма смисъл да гадаем особено след преглед при друг лекар. Както Дели каза всеки е опериран за различно нещо, има различни проблеми, възстановява се по различен начин. Разбирам, че ти е притеснено, но без преглед може само да си чешем езиците тук и нищо повече. И да ти кажат няколко човека, че са имали тънка лигавица, после ще намерят още няколко, които да кажат обратното. Всеки случай е индивидуален и затова си има контролен преглед.
На фона на всичко случващо се в момента нека се молим просто да сме здрави и да пазим и психическото си здраве, защото то има голямо отношение.

# 241
Дели, защо си толкова груба?Да, тук не сме лекари и няма как да даваме компетентни съвети,особено когато не знаем всичко покрай даден случай,но всичкото това може да се каже и по-нормално.Ако само този ти отговор беше такъв,нямаше да изразявам мнение,но цялостното ти държание последните месеци е в този дух.Показва силно раздразнение и гняв дори.Ако нещо в даден въпрос не ти допада-подмини го.
Така създаваш допълнителна горчилка в и без това тежката съдба на жени борещи се да имат детенце.
Сигурна съм, че не е нарочно и се надявам да приемеш коментара ми спокойно.Не се заяждам и не искам да те нагрубя.

# 242
  • София
Вервам, нямам за цел да се заяждам с никого тук. Ако имаш проблем с това, което пиша, подмини отговора ми. Защо все аз ти преча?

След третия последователен отговор се опитах да обясня, че причините за този ефект могат да са най-различни, и форумът не е мястото да се търси отговор на този въпрос, особено когато не се дава достатъчно информация. Да го беше написала ти, за да помогнеш.

# 243
Не ми пречиш, никак даже.
Все си ти, защото от теб идват тези коментари.И другите момичета пишат, дори същото като теб, но от тях не лъха злъч и гняв.
Предполагам има причина за това.Може би годините повтаряне на едно и също нещо?Така ще винаги.Всяко момиче,сблъскало се с нещо ново, ще го преживява истински,дълбоко и със своите си страхове.На теб може би ти е писнало и за това си толкова рязка в отговорите си, но , погледни и от чуждите очи.
Сигурно и аз около операцията ще се жалвам и питам безброй въпроси, които знам,че са задавани и преди.И определено не искам да срещам подобно отношение насреща.
Всеки си знае как се чувства, чуждите хора рядко ни разбират,можем поне тук да сме мили една с друга.
Прегръщам те и наистина се надявам да не си се обидила от думите ми.

# 244
Момичета, обмислям да се прехвърля от Надежда към Адела за инсеминации. Имате ли представа дали ще искат да правим всички изследвания на ново при тях, като хормони, СГ и тн.

# 245
Пълнолуние, в смисъл повтаряне на всичко, защото са друга клиника и не признават изследвания - не. Ще те помолят да направите това, което смятат за нужно да се повтори. Обаче, ако искаш да се прехвърлиш при д-р Калчев - побързай, защото ще отнеме не малко време.

# 246
  • София
Вервам, пиша в много теми и по най-различни въпроси. В общия случай хората одобряват нещата, които пиша, някои дори ме търсят за мнение. В крайна сметка форумът е за това - да си помагаме.

Намирам се в прекрасно разположение на духа. Ако имаш нещо конкретно да ми кажеш - пиши ми на лично или ме рипортни на модератор. Защото мястото на този разговор не е в тази тема.

# 247
Bling Благодаря ти. Още се чудя, защото и цената на инсеминацията е доста по висока. В Надежда е 350лв, а тук 650лв.

Надежда ми е далеч, а Адела сравнително по близка. Голяма драма имам с часовете, защото ми е трудно излизането от работа, а те винаги ми дават часове в средата на деня.

За отношението не ми се говори. 5 минути преглед с обличане и събличане. Все са нервни и ми се карат, че питам нещо.

# 248
Bling Благодаря ти. Още се чудя, защото и цената на инсеминацията е доста по висока. В Надежда е 350лв, а тук 650лв.

Надежда ми е далеч, а Адела сравнително по близка. Голяма драма имам с часовете, защото ми е трудно излизането от работа, а те винаги ми дават часове в средата на деня.

За отношението не ми се говори. 5 минути преглед с обличане и събличане. Все са нервни и ми се карат, че питам нещо.

Няма да ти искат същите изследвания.Евентуално ще направиш и други, ако сметнат,че са им необходими.
Ако ти правят впечатление неща като часовете и нервите- да знаеш,че в Адела също дават часове по средата на деня,след 4 часа следобяд е абсурд даже.Много често при доктор Калчев се чака по час и нагоре(въпреки,че си имаш записан час,никога не влизаш в уреченето време).Прегледите също стават максимално експедитивно(но поне в това отношение не оставаш с впечатлението,че си претупана,поне аз до сега не съм).
Имай ги в предвид тези неща,да не останеш пак разочарована Simple Smile

# 249
Пълнолуние, приготви се за сериозно чакане и тук. Ако ти е съвсем близо работата и може да отскачаш набързо поне в периода на чакане от даване на кръв сутрин до преглед, пак е предимство. Но някои дни си е доста натоварено и прегледите все по-кратки. За цената не инсе да възможно е. В твоята клиника и ЕЦ беше доста изгоден като сума, а тук излиза доста. Но първо трябва да минеш консултация и да преценят дали изобщо ще продължите с инсеминации. Но, ако държиш на д-р Калчев записвай час, защото последно даваха за юни. Възможно е да са прекрачили вече в юли или отново да спрат записване понеже пак ще се натрупат пациенти заради отсъствието този месец.
И да уточня само след Vervam. Часове се дават само при първичен преглед и консултация от рода да обсъдите изследвания, предстояща процедура и тн. Такива, които не са с приоритет. Те обикновено са следобед след 13ч, ако няма някакво разместване в графика. Когато си в процедура обикновено отиваш за хормони в 8ч и след това чакаш за преглед наред с всички останали жени в процедура. Може да минеш в 10 и нещо. Може и в 13ч. Зависи от деня и натоварването. Евентуално за периода 8-10ч може да се измъкнеш да свършиш нещо.

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 15:40 от 💎Bling-a-ling💎

# 250
Да,точно,натоварени са много.Последния път имах записан час в 8:30 ,а се качих горе в 10 без 10 и там чаках още 20-30 минути.Преди това пък имах час в 11:30 ,а минах в 13 часа...По-предния път пак беше подобен сценария.Може и аз да съм карък,но по-скоро положението си е такова.Аз обикновено си взимам половин или дори цял ден отпуска.

# 251
Благодаря Ви. Около 20 мин пеш ми е от работата Адела. Надежда час с градски транспорт.

Ще решим с половинката на къде ще поемем. Може да изчакаме няколко месеца.

При мен уж нямам проблеми, проходими са тръбите и уж имам овулация. Но този месец в деня на инсето ми казаха, че фоликула в смачкан и не им изглежда ок. Отказаха инсето.

При половинката СГ е идеална според лекарите в Надежда. Морфологията обаче е  1%.

# 252
Не пречи да си запишеш час за след няколко месеца пък каквото дойде. По-добре да го откажеш, отколкото след няколко месеца като размислиш отново да можеш да запишеш час най-рано за декември примерно.

# 253
  • София
Пълнолуние, приготви се за сериозно чакане и тук. Ако ти е съвсем близо работата и може да отскачаш набързо поне в периода на чакане от даване на кръв сутрин до преглед, пак е предимство. Но някои дни си е доста натоварено и прегледите все по-кратки. За цената не инсе да възможно е. В твоята клиника и ЕЦ беше доста изгоден като сума, а тук излиза доста. Но първо трябва да минеш консултация и да преценят дали изобщо ще продължите с инсеминации. Но, ако държиш на д-р Калчев записвай час, защото последно даваха за юни. Възможно е да са прекрачили вече в юли или отново да спрат записване понеже пак ще се натрупат пациенти заради отсъствието този месец.
И да уточня само след Vervam. Часове се дават само при първичен преглед и консултация от рода да обсъдите изследвания, предстояща процедура и тн. Такива, които не са с приоритет. Те обикновено са следобед след 13ч, ако няма някакво разместване в графика. Когато си в процедура обикновено отиваш за хормони в 8ч и след това чакаш за преглед наред с всички останали жени в процедура. Може да минеш в 10 и нещо. Може и в 13ч. Зависи от деня и натоварването. Евентуално за периода 8-10ч може да се измъкнеш да свършиш нещо.
Блинг, кога се очаква да отсъства док?

# 254
  • Тук... някъде
mi.mi, вчера казаха, че във вторник се е върнал от Милано и сега известно време няма да е в клиниката, но колко точно, нямам представа.
Д-р Семерджиева е поела и неговите пациенти.

Общи условия

Активация на акаунт