Клиника Адела Фертилити - тема 9

• 35 801
  • 723
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Аз съм в друга клиника, но не съм подала документи за фонда по същата причина. Когато ни одобриха първият път - докторката беше категорична - със стимулация. Получи се, но сега правим опити за второ на ЕЦ - самофинансирани.
Доколкото знам, фондът поема 4 пункции на ЕЦ и не разбирам защо лекарите отказват - предполагам, за да използват заповедта в 1 цикъл и да не губят време...

# 316
Моника, добре дошла отново! Истината е да си говориш с него. Бъди настоятелна. Да по-различно е от преди и по-сложно с комуникацията, но няма как. Ние може само да гадаем. Явно си има нещо наум. Едва ли просто така ще иска стимулация. Всичко ли изследвахте пак? Абсолютно никаква промяна ли няма? Мен не може да ме огрее фонд, но си спомням, че имаше някакви особености като се прави ЕЦ и трябваше май да има някакви назначения от лекар, че се налага ЕЦ. В смисъл, че не може просто така по желание да стане. Може и да бъркам. Нека се включат момичета с опит. Едно мога да ти кажа мисли позитивно и бъде активна. Радвай се, че за момента нямате нови проблеми, защото честно казано ти си една от малкото старите момичета, която се връща на фронта без проблеми. Дано остане така и за в бъдеще!

# 317
Да, никакви промени при мен, при мъжо е ясно, но даже и при него има вариации, ту много зле, ту по-добре, то при спермограмите всеки път е различно.

Права си, Блингче, за различната ситуация.. Преди на прегледите толкова обясняваше д-р Калчев, чертаеше, обръщаше внимание, сега всичко е точно за 5 минути и чак ми е неудобно да ги задържам.. А това са важни неща, пък и като ми е за втори път, съм по-наясно с процедурата и искам да знам. Имам му доверие, но ми се щеше да го обсъдим поне..

И на него, и на акушерките зададох въпроса: като е второ, какъв е смисълът от много ембриони, какво ще ги правим? И колко ще ми върне, аз не искам повече от едно, все важни неща, а те малко са на принципа, абе споко, всичко ще е наред..

# 318
И на мен тези 5 мин преглед и това бързане и всеки път правене на едно и също при ЕЦ стимулацията не ми се нравят !

# 319
  • София
Моника, добре дошла отново.

Мисля че за да получиш заповед за 4 опита на ЕЦ АМХ трябва да е между 0,5 и 1. Ако е над 1, дават заповед за стимулиран опит. Попитай в темата за Фонда.

Смисълът на многото ембриони е, че може да не стане като първия път от раз. Единици са щастливките, които успяват от първия път Simple Smile

Стискам палци!

# 320
  • русе
Момичета, кой ви бие мускулните инжекции?  Конкретно питам за Велико Търново или Стара Загора, защото в неделя вечер ще пътувам и по времето за инжекция ще съм в един от двата града. Ще съм много благодарна за насоки, телефони на медицински сестри...

# 321
  • Тук... някъде
Момичета, кой ви бие мускулните инжекции?  Конкретно питам за Велико Търново или Стара Загора, защото в неделя вечер ще пътувам и по времето за инжекция ще съм в един от двата града. Ще съм много благодарна за насоки, телефони на медицински сестри...
В която и поликлиника да отидеш с рецептата за инжекция, ще ти я сложат. На мен ми се наложи през едно пътуване да се отбия в Димитровград и в МБАЛ там нямаше проблем да ми я бият.

# 322
  • русе
Да де, ама в неделя в 17,30?

# 323
Не бъркаш, Блингче. Финансиране на спонтанен цикъл от ЦАР не става по желание само на пациентката. В наредбата е записано, че трябва да отговаряш на няколко условия и май се пише и становище от клиниката:
Скрит текст:
(2) (Нова - ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.2018 г.) Центърът може да финансира
асистирана репродукция на спонтанен цикъл след писмено съгласие на заявителката при
наличие на индикации по ал. 1, т. 1 - 6 в един или повече от следните случаи:
1. при пациентката е показан лош отговор към КОХС при предходна/и стимулация/и (low - responders: 0 - 4 овоцита);
2. (изм. - ДВ, бр. 26 от 2019 г., в сила от 01.04.2019 г.) ограничен яйчников резерв със стойности на анти-Мюлеров хормон от 0,5 до 1,1 ng/ml;
3. наличие на съпътстващо заболяване или състояние, което е противопоказано за КОХС (като автоимунни заболявания, тежки алергични реакции и др.).
Моника, добре дошла. Дойде време и за второ, а? Стискам палци отново да успееш от първия път. Flowers Four Leaf Clover

# 324
В спешното отиди и ще ти я сложат.

# 325
  • Тук... някъде
В неделя в 17:30 ми я сложиха. Изпратиха ме в хирургия и една сестра ми я сложи. Има дежурни

# 326
Благодаря, Боби. Помня аз, че имаше нещо понеже ми беше интересно за ЕЦ. Нали бях голям фен в началото. Сега вече не толкова, че излиза малко златно и с това откачено ЛХ не става.
Моника, в такъв случай това обяснява нещата защо ти предлага стимулация. А за ембрионите, както ти е казала Дели, дай боже да има повече. Защото някои двойки дори след дълъг протокол остават с по 1-2 накрая. Пък нека да има и да замразите. Просто ще искате по едно в сламка, за да връщате по едно после. Не е фатално и повторно да се замрази. Дори положителния тест не значи бременност и е хубаво човек да е подсигурен. Не искам да ти подразявам крилата. Дано имате късмет като първия път, но като цяло малцина са с такъв и все пак бъди готова на всякакви варианти.

# 327
Моника, напълно подкрепям Блинг. Ето при нас февруари правихме второ инвитро - от седем ембриона остана само един, а бяхме с план да им правим ПИД. Ние също сме с МФ.

# 328
Боби, Блинг, Ев, Дели, много ви благодаря! Винаги подготвени значи, няма 6-5! Simple Smile

Да, май сте прави - най-малкото, защото ако не стане от първия път, няма нужда от нова пункция и всички бакии, а просто замразяваш и директно трансфер после. Просто не ми се щеше да се подлагам на стимулация след като първия път стана от раз и на ЕЦ, ама ето че има и допълнителни доводи в защита на късия протокол.

Това със сламката също го бях забравила - те нали се замразяват по 2, но, Блингче, казваш, че може и на една, това доста ме обнадежди - ето как в 5 изречения си отговорих на въпросите, които останаха без отговор за 2 прегледа. Благодаря ви!

Боби, ще кажеш като дойде време за стискане на палци, нали?

# 329
Моника, ти се радвай, че пак до сега не си имала стимулация и все дни почваш от нулата. Защото повечето сме с по няколко Wink Разбирам страха ти. Самата аз бях много срещу стимулациите в началото и до някъде все още. Мислех си, че ще може да караме само на ЕЦ особено като сме "безпроблемни". После по-скоро се оказа ,че ни се е получил на магия малко опита на ЕЦ и не може да продължим така. Всъщност то резултат от него нямаше - освен скъсани нерви и похарчени пари. И честно казано нищо положително не виждам от него, но както и да е. Минало.
Ембрионите по принцип ги замразяват по две, но предполагам, че, ако държиш  да са по едно няма да да откажат. Просто ще е по-скъпо, защото се брои на сламка. Аз, ако можех щях да искам отделение с ги замразят едно време, но тогава борбата беше друга и дори от отчаяние се бях решила да връщаме две. Сега нямаше да се налага повторно замразяване и да се тормозя.

Общи условия

Активация на акаунт