Клиника Адела Фертилити - тема 9

• 35 809
  • 723
  •   1
Отговори
# 360
Rolly, ти как си? Щеше да ходиш май на скрининг или се бъркам?

# 361
Rolly, ти как си? Щеше да ходиш май на скрининг или се бъркам?

💎Bling-a-ling💎, да, ходих. Не писах понеже беше малко напрегнато след това Sad На ранния скрининг излезна завишена нухална транслуценция и правихме пренатален тест по тази причина. Слава Богу, тестът е с добри резултати - негативен за всички изследвани болести. Вече съм 16+г.с. и нещата се развиват добре. Чакам 2ра ФМ и бременея Simple Smile

# 362
  • Вдън горите тилилейски
За сега не ми се е налагало да търся спешно акушерките, но когато е било необходимо да се чуем, пиша на Мира на Вайбър, а тя по-късно ми връща обаждане или се обаждам на регистратура да предадат на акушерките да ми се обадят, когато е удобно.

# 363
  • русе
Обадиха ми се още в 10.30. Първо са направили MACS, после IMSI, показателите на съпруга ми били много добри. И 4-те яйцеклетки са се оплодили, като две от тях били много добри, другите две с някои морфологични особености, но засега продължаваме и с четирите. Утре очаквам отново обаждане, предстои уточняване на трансфер за събота или евентуално замразяване. Така казала д-р Македонова. Не разбрах защо може да предложи замразяване.
Чувствам се много особено като си помисля, че там някъде се заражда живот. Дано всичко е наред.

# 364
mipart, страхотна новина! Стискам палци и да повлечеш крак на много успешни мартенски процедури! ❤️ Замразяването да не е заради бройката?

# 365
  • русе
mipart, страхотна новина! Стискам палци и да повлечеш крак на много успешни мартенски процедури! ❤️ Замразяването да не е заради бройката?
Нямам представа. За пръв път ми е и  нямам много познания, даже си мислех, че е нормално да стигнеш до оплодена яйцеклетка, а явно в много случаи нещата приключват  доста преди това. Но вчера след пункцията Мирела каза, че ще правим трансфер на 3 или 5 ден, ако всичко е наред.
Направи ми впечатление и препоръчителния полов контакт вечерта преди трансфера. Имам само предположения защо, но ако някой може да ми обясни по-задълбочено, ще съм благодарна!
Стискам палци на всички нас! Heart

# 366
Нямам представа. За пръв път ми е и  нямам много познания, даже си мислех, че е нормално да стигнеш до оплодена яйцеклетка, а явно в много случаи нещата приключват  доста преди това. Но вчера след пункцията Мирела каза, че ще правим трансфер на 3 или 5 ден, ако всичко е наред.
Направи ми впечатление и препоръчителния полов контакт вечерта преди трансфера. Имам само предположения защо, но ако някой може да ми обясни по-задълбочено, ще съм благодарна!
Стискам палци на всички нас! Heart
Мисля, че цели подобряване на кръвообращението и повишаване на шанса за имплантация.

# 367
  • русе
А защо без презерватив?

# 368
Идеята е, че сперматозоидите оказват благоприятно влияние на средата.
mipart, хайде да се развият всички и да имате и за замразяване.

# 369
Ааа, толкова далеч не съм стигала още. Дали не е способ за намаляване на шанса за отхвърляне на чуждото тяло, за памет на клетките...

# 370
Аз това изискване не го харесвам и вече го пропускам. С него и без него, все тая. Ама, на който  - каквото му е на душата Smile
Rolly__, радвам се, че вече всичко е наред. За съжаление не може без някоя стресова случка. Дано всичко е наред занапред Innocent

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 16:11 от 💎Bling-a-ling💎

# 371
💎Bling-a-ling💎, благодаря ти, дай Боже! Че наистина си беше стресово. Чакането до първия тест не ми беше толкова стресиращо като това чакане за резултати Simple Smile
Но и тази ситуация беше пример, че Цвети като акушерка, на която звъня и д-р Калчев винаги откликват, ако има някакъв проблем и притеснение.

А за секса преди трансфер... както се маитапеше Теди - правете, че сигурно това ще ви е последния до края на бременността Smile

# 372
звънна ми . ей преди мъничко . Ще видим сега какво ще правим че и тоя месец сме аут . Ще правим ли инсе няма ли . Казах им че резултата от спермограмата ми е доста съмнителен предвид много предишни . Знам че се мени ама чак толкова ми е странно

# 373
Привет момичета☺

Половия контакт преди трансфера е защото шийката на матката омеква от спермата и трансфера е по лек. Така ми обясниха, защото питах, тъй като при предходните процедури в други клиники никой не ми е давал такива съвети☺

Аз другата седмица чакам да ми дойде и да пускам пак фертили тест и се моля да сме изчистили тази уреаплазма, че ин витро ме чака😀

Успех на всички момичета и стискам палци🙏🏻

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 21:04 от жълтурчо

# 374
Аз имам друг съществен въпрос . по света и у нас как то се казва . Работата с Коронавируса стана много напечена , Аз като цяло никъде гледам да не излизам и тва онова ама все пак . Ей сега седя и мисля кво да правя . Да искам тази бременност да вземе да се случи по скоро . и Калчев каза че след Хистерото колкото по скоро толкова по добре . И ти витамини За милиони пусти пихме , И да не продължавам нали ясни са ви работите . Обаче ей сега докато си чакам Цвети да ми Звънне да каже кво правим ( Инсе или не ) Се чудя дали да не взема да отложа тая работа докато не се кротнат тия неща изобщо . Вие какво мислите . Като цяло не съм в филм ама реалноста си е гадна

Общи условия

Активация на акаунт