Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 294
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
Извинявай, че ти го казвам, ама опитай да се стегнеш малко. Няма повод за депресия и негативно мислене. Знам, че болничния престой може да бъде ужасно подтискащ и е много лесно да се каже отстрани, но се опитай да мислиш за хубавите моменти, които те очакват. По-добре да си тръгне раждането само, отколкото да те пришпорят (разбира се, ако няма медицинска причина да го предизвикат). Моето раждане беше такова, пришпориха ме със системата, започнаха яки контракции, лежах вързана за апратурата 7-8 часа и понеже раждането не започваше, не усещах напъни, а тоновете на бебка започнаха да ги притесняват, накрая решиха, че трябва да ми направят секцио.

В опит да те разсмея ще ти споделя както ми каза на мен един доктор когато ме приемаха да раждам: “Спокойно, бременна от тука няма да излезеш!”

Здравейте, имам проблем. Бременна съм и преносвам, термина ми беше уж за 17ти февруари, вчера твърдяха до последно, че днес ще ме сложат на системи, но се получи спор между 2ма лекари и сега искат да стоя тук в болницата само за наблюдение.... Цикъла ми никога не е бил редовен. Моля ако някоя е имала такъв проблем да сподели какво се е случило с нея... Аз вече изпаднах в депресия.... И си мисля, че това няма да свърши скоро...и ще полудея. Изпитвам ужас от болници...

# 181
Болката постоянна ли е или периодична? Ако усещаш стягане и отпускане, може да са контракции. Ако е постоянна, може да е свързана с разтягането на матката. Ако е от едната страна, може да е болка от червата.

Около 4ти месец от моята бременност ми се появи ужасна болка от едната страна, която продължи 2-3 дни и се налагаше да лежа почти през цялото време, а по прегледи ходех превита. С бременността всичко беше наред при преглед от АГ, ходих и на ехография на коремни органи. Там също всичко беше нормално. Предположението беше, че болката идва от дебелото черво вследствие на дразнеща, стомаха и червата, храна. Аз имах проблеми от такова естество от началото на бременността-газове и подуване. От тогава спрях да ям храни, които могат да ми подразнят стомаха, кято газообразуващи храни и отшумя този проблем. По принцип в ранна бременност заради хормоните, червата стават лениви и много жени имат подобни оплаквания.

Също така, при теб може да е свързано и с бъбречен проблем.

Най-добре се консултирай с лекар, първо АГ, после евентуално гастроентеролог.

Постоянна е и когато лежа ми е малко по - добре, но стана ли хем ме прерязва хем има тежест и боли.. Утре ще ходя при АГ да ме види, но сега съм си силно притеснена, цяла нощ не спах.. Нямам кървене или друг проблем, само доста силната болка в корема ..

# 182
Мои такива болки се облекчаваха от магнезий

# 183
Здравейте, знаете ли как стоят нещата с избор на педиатър. Трябва ли да сме го избрали преди да се роди беббето или може и след това?

# 184
Здравейте, знаете ли как стоят нещата с избор на педиатър. Трябва ли да сме го избрали преди да се роди беббето или може и след това?

Трябва да е преди това, защото не всички записват нови пациенти. Също така до 24 часа след изписването лекарят при когото сте записали бебо идва на домашно посещение. Лично аз ще запиша беба до лекар срещу нас, който просто ми е наблизо за да поставя ваксините и при нужда да ми дава направления за педиатър, а аз вече ще си избирам пр кого да отида.

# 185
Здравейте! В 17г.с. съм и малко се притеснявам от резултатите от цитонамазката ми. АГ-то ми изписа вагинални глобули Макмирор, слагах ги 12 дни, но имам чувството, че изобщо не подействаха. На преглед съм чак след две седмици и малко се притеснявам. Ако някой е минал през същото ще се радвам да споделие мнение/опит. Благодаря предварително!

# 186
Скрит текст:
Болката постоянна ли е или периодична? Ако усещаш стягане и отпускане, може да са контракции. Ако е постоянна, може да е свързана с разтягането на матката. Ако е от едната страна, може да е болка от червата.

Около 4ти месец от моята бременност ми се появи ужасна болка от едната страна, която продължи 2-3 дни и се налагаше да лежа почти през цялото време, а по прегледи ходех превита. С бременността всичко беше наред при преглед от АГ, ходих и на ехография на коремни органи. Там също всичко беше нормално. Предположението беше, че болката идва от дебелото черво вследствие на дразнеща, стомаха и червата, храна. Аз имах проблеми от такова естество от началото на бременността-газове и подуване. От тогава спрях да ям храни, които могат да ми подразнят стомаха, кято газообразуващи храни и отшумя този проблем. По принцип в ранна бременност заради хормоните, червата стават лениви и много жени имат подобни оплаквания.

Също така, при теб може да е свързано и с бъбречен проблем.

Най-добре се консултирай с лекар, първо АГ, после евентуално гастроентеролог.
Постоянна е и когато лежа ми е малко по - добре, но стана ли хем ме прерязва хем има тежест и боли.. Утре ще ходя при АГ да ме види, но сега съм си силно притеснена, цяла нощ не спах.. Нямам кървене или друг проблем, само доста силната болка в корема ..

Щом е постоянна, не са контракции. Както я описваш, е точно каквато беше моята болка-тежест и прерязване, като когато сменях позите, чувствах облекчение. Вероятно червата са ти раздразнени от нещо. Поне да те успокоя, че тази болка не е от бременността. Внимавай с какво се храниш и си запиши час за гастро.

# 187
Идвам с въпрос за болките в гърба. Стоя ли малко време седнала и се почва една опъваща и пареща болка в средата на гърба от дясната страна. На където и да легна или да се обърна няма отпускане. Лежа ли по гръб,после не мога да стана,защото кръста почва да ме боли и седалищните нерви ли ми се схващат краката от дупето надолу отказват. За кръста не ми е чак такъв проблем, защото рядко и по малко лежа по гръб,обаче тази болка в гърба ме убива.... Има ли някакъв начин за облекчаване,изключвам лекарства за пиене и за мазане. По скоро някаква поза или упражнения за разтягане ли и аз не знам как да го кажа. Днес влизам в 31 г.с. и не ми се мисли до края как ще е.

# 188
Мартиника , имаш ли оплаквания , че да правиш цитонамазка?

# 189
Мартиника , имаш ли оплаквания , че да правиш цитонамазка?

Цитонамазката ми я направиха в 11та г.с. някъде, когато се записах за ЖК. Тогава ми взеха микробиология и цитонамазка и кръв и урина- казаха ми, че е задължително.
Относно оплаквания-бяло течение, което понякога си променя цвета и миризмата. Въпроса е, че според АГ-то ми няма нищо, за което да се тревожа, а след като видях ендоцервицит като диагноза взех да се притеснявам. Четох, че има опасност от аборт, преждевременно раждане и какво ли не. 😐 Изобщо не искам да мисля такива негативни неща. Може би ще трябва да потърся второ мнение.

# 190
Идвам с въпрос за болките в гърба. Стоя ли малко време седнала и се почва една опъваща и пареща болка в средата на гърба от дясната страна. На където и да легна или да се обърна няма отпускане. Лежа ли по гръб,после не мога да стана,защото кръста почва да ме боли и седалищните нерви ли ми се схващат краката от дупето надолу отказват. За кръста не ми е чак такъв проблем, защото рядко и по малко лежа по гръб,обаче тази болка в гърба ме убива.... Има ли някакъв начин за облекчаване,изключвам лекарства за пиене и за мазане. По скоро някаква поза или упражнения за разтягане ли и аз не знам как да го кажа. Днес влизам в 31 г.с. и не ми се мисли до края как ще е.
Аз имам проблеми с кръста и ще кажа всичко, което АГ ми препоръча - милгама н, загряващ гел, масажи, колан за бременни, аз съм 29 г.с.
Не съм ходила на масаж още, но с колана е по-добре.
По принцип гледах, че в Щерев имат и физиотерапия за бременни. На мен ми казаха, че не може да се прави в момента, но се водя рискова бременност, така че не знам дали не е заради това.
По всяка вероятност е прещипан нерв и трябва да се успокои, но най-добре си направи консултация със специалист. Хората, които правят масажи за бременни също са запознати.

# 191
  • София
Най-добре е да се отиде на консултация с физиотерапевт. Ако е възпален нерв, всякакви масажи са противопоказни и влошават състоянието. Също и горещи бани и нагряване. Трябва си консултация със специалист.

# 192
Сутринта като стана не ме боли,също и като стоя права или вървя,но седна ли става ад. За няколко минути и вече ме заболява.

# 193
Съгласна съм с РРР най-добре консултация с физиотерапевт.
Опитай да смениш позата за седене. Експериментирай с ъгъла на гърба спрямо краката и с извивката на кръста, със стола на който седиш. По принцип се препоръчва на по-твърда повърхност да се седи, но само ти може да разбереш какво ти раздразва кръста.  Може да пробваш колан той донякъде фиксира позицията на гърба, но най-добре получи препоръка и разрешение от лекар за него.

# 194
Болките в гърба  ми започнаха към 5ти месец и продължиха много дълго време след това. Докто един физиотерапевт не ме усука и изпука. Ходих на невролог, правих ЯМР преди това... отговора на невролога на база резултатите бяха "ми, тъй ще  си, остаряваш".

Общи условия

Активация на акаунт