Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 278
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Извинявай, че е оф топик, но може ли да кажеш накратко защо е по-добре с прах? Аз вече всичко изпрах с течен препарат.

Няма нужда от повторно пускане. Но геловете не са препоръчителни за бебета. Ползвай прах! Ако имаш въпроси - в темата за перилните препарати.

# 166
  • София
Писала съм и преди, най-общо:
Само в прах могат да се вложат т. нар. кислородни избелители, които са естествен дезинфектант. Говорим за специализираните бебешки прахове, ако не - ползва се прах за бяло пране, по възможност по-слабо ароматизиран. Тези избелители успешно премахват и петната.
В течните препарати няма възможност за влагането на тези съставки.
Течните препарати се изплакват по-трудно, колкото и да изглежда обратното. Това е заради вложените в тях сгъстители. Последните имат свойството да се отлагат по тръбите и барабана на пералнята и водят до вмирисване на пералнята, дължащо се на развитието на колонии от бактерии. Същото важи и за омекотителите. Те пък изобщо не се изплакват и налепите по пералнята остават. Решението на проблема е почистването на пералнята със специализиран препарат на висока температура. Но всички тези проблеми могат да се спестят, ако просто перете с прах.
Течните препарати са много по-евтини и лесни за производство, затова толкова активно ни ги рекламират като модерни и ефективни. Можеш да ги забъркаш в обикновен леген. Докато за производството на прах се изискват специални кули за сушене, гранулиране и т. н.
Капсулите са концентриран течен препарат, т. е. още по-зле.
Течните препарати са с много по-кратък срок на годност, който се увеличава с добавката на консерванти.
Праховете траят около 3 години.

И още една препоръка - с каквото и да перете, винаги пускайте опцията "допълнително изплакване" за бебешките дрешки.

# 167
Някой сблъсквал ли се е с липсваща дуктус венозус?

# 168
Здравейте,
В 15 г.с. съм,  дали преставлява проблем правенето на пломба?

# 169
  • София
Не, не е проблем. Ще си създадеш проблем ако не направиш пломба и зъбът се развали още повече.

# 170
Не, не е проблем. Ще си създадеш проблем ако не направиш пломба и зъбът се развали още повече.
Много благодаря, и моята логика е същата, просто  видях кариесчето и 😑 шок.

# 171
Просто предупреди, че си бременна и те вече знаят какво може и какво не да ти слагат. Simple Smile

# 172
Здравейте момичета. Искам да попитам възможно ли е при мислене за спонтанен аборт да има положителен уринен тест. След като имаше кървене не много и нещо като две ципи паднаха от мен. В момента чакам резултати от кръвен тест .

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 15:02 от sweet lie

# 173
Предполагам, че е възможно, зависи кога е се е случило и до къде се е покачил хормона. Утринните тестове имат определена чувствителност и сигурно е възможно все още да го отчита. За съжаление преди година и половина и аз преживях подобно нещо, ще ти разкажа с дати, ако ти помогне да се ориентираш. При мен първия положителен тест беше на 03.11, първото прокървяване беше на 05.11, на 06.11 ме приеха в болница, като прокървяването продължи и ставаше по-обилно, хормона нарастваше, но темпа беше много бавен. На 09.11 ми направиха кюртаж, а на 14.11 ЧХГ-то беше паднало на стойност под 2.

АГ-то ни разреши да пробваме отново на следващия месец, но в последствие се оказа, че имам и раничка на шийката и затова се наложи да изчакаме повече.

Съчуватвам ти и те разбирам! Надявам се всичко скоро да е наред!

Здравейте момичета. Искам да попитам възможно ли е при мислене за спонтанен аборт да има положителен уринен тест. След като имаше кървене не много и нещо като две ципи паднаха от мен. В момента чакам резултати от кръвен тест .

# 174
Здравейте, имам проблем. Бременна съм и преносвам, термина ми беше уж за 17ти февруари, вчера твърдяха до последно, че днес ще ме сложат на системи, но се получи спор между 2ма лекари и сега искат да стоя тук в болницата само за наблюдение.... Цикъла ми никога не е бил редовен. Моля ако някоя е имала такъв проблем да сподели какво се е случило с нея... Аз вече изпаднах в депресия.... И си мисля, че това няма да свърши скоро...и ще полудея. Изпитвам ужас от болници...

# 175
Важно е какво са казали лекарите, ние тук няма как да знаем какъв ти е случая. Те следят дали околоплодните води са много намалели, дали тоновете на бебето са нормални и за всякакви признаци за преносване. Вероятно ще те наблюдават още няколко дни и ще преценят кога да предизвикат раждане. Термина по дата на ПРМ ли беше 17.02? Каква е продължителността на цикъла ти последните месеци преди да забременееш? Тези неща обсъди ли ги с лекарите?

# 176
Здравейте,
почти цяла нощ съм превита от една ту тъпа болка ту остра ниско долу и малко повече в дясно, от време на време усещам и леко отзад в кръста пак от дясно. Пих бускопан, сега сутринта, но не ме отпуска, в 11гс съм.. Да семпритеснявам ли, случвало ли ви се е?

# 177
Болката постоянна ли е или периодична? Ако усещаш стягане и отпускане, може да са контракции. Ако е постоянна, може да е свързана с разтягането на матката. Ако е от едната страна, може да е болка от червата.

Около 4ти месец от моята бременност ми се появи ужасна болка от едната страна, която продължи 2-3 дни и се налагаше да лежа почти през цялото време, а по прегледи ходех превита. С бременността всичко беше наред при преглед от АГ, ходих и на ехография на коремни органи. Там също всичко беше нормално. Предположението беше, че болката идва от дебелото черво вследствие на дразнеща, стомаха и червата, храна. Аз имах проблеми от такова естество от началото на бременността-газове и подуване. От тогава спрях да ям храни, които могат да ми подразнят стомаха, кято газообразуващи храни и отшумя този проблем. По принцип в ранна бременност заради хормоните, червата стават лениви и много жени имат подобни оплаквания.

Също така, при теб може да е свързано и с бъбречен проблем.

Най-добре се консултирай с лекар, първо АГ, после евентуално гастроентеролог.

# 178
  • Германия
Аз преносих 8 дни, накрая бях много изнервена И ме беше страх да не предизвикат раждането, а то взе че тръгна от самосебе си. По принцип до 2 седмици след термин може да остане бебето още в корема, особено щом си в болницата и под наблюдение. Ако всичко е наред с бебето не е проблем да се изчака още 1-2-3 дни

# 179
И аз преносих и си мислех, че ще родя след месеци... Депресиращо е от чакането, но тези емоции не са добре за бебето. Докторите следят тонове, плацента, води, така че не се притеснявай. На мен като ми сложиха системата накрая бях най-щастливата на света, но после като започнаха "хубавите" контракции малко взех да я гледам накриво.

Общи условия

Активация на акаунт