Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 144
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Аз влизам в 6 месец и само веднъж съм пускала кръв, урина и секрет... Така се стекоха обстоятелствата.  Дано всичко ни е наред!
От скоро време имам втвърдяване ниско долу в корема. Дали това са контракции, бебето или нещо друго??? Не ме боли, но така се притеснявам. Вече не пия никакви хапчета, сега мисля да почвам с някакви витамини.

# 601
Здравейте!
В 5г.с + 4 съм и се чувствам ужасно.Преди да вляза в 5с ме боляха гърдите,но от няколко дена положението е направо отвратително.По цял ден ми се вие свят,гади ми се,температурата ми варира 36,9-37.2 ,главата ме боли цял ден,разтройство,никакъв апетит,умора,вечер пък безсъние,нямам никаква сила да свърша дори най-леките домакински задължения.Все още не съм ходила на преглед , поради така създалата се ситуация и най-вероятно ще е към 7г.с,но не знам нормални ли са всичките тези признаци и особено разтройството,темературата,безсилието и безсънието.Общо взето имам признаци хем на бременност , хем на грип...

# 602
Отивай на преглед при  АГ, не могат да ти откажат щом се чувстваш зле, доколкото разбрах.

# 603
Здравейте! След положителен тест и преглед беше установена бременност, днес съм в 5 г.с и 5 дни. На 2 април имах насрочен час за преглед, за да се установи наличие на пулс, но заради грипната обстановка и затваряна на болницата, в която съм лекарят ми ме извика утре. Струва ми се твърде рано и не съм сигурна, че нещо се установи. Също така лекарят ми каза в понеделник да си взема направление № 9, за да се запиша за женска консултация. Чувствам се притеснена от утрешния преглед, понеже евентуално ще се разбере има ли бременност или не. В коя седмица всъщост се чуват сърдечни тонове?

# 604
Аз съм в 9 г.с., но заради положението в момента нямам АГ, който да следи бременността и да ми пусне изследвания. При първия преглед за установяване на бремеността доктора ми каза, че вървя назад с 2 седмици. Прегледа който си бях записала ми беше отменен, на него трябваше да се установят сърцето и тоновете, записах си нов на 25-ти, дано да не го отменят и него.

# 605
Доколкото знам, изследвания се пускат, след като се запишеш за ЖК, след 12 та седмица

# 606
АГ при който бях ми каза ако мога да си взема направление и по рано за да ми пусне изследванията, но при всички тези забрани не съм ходила. Иначе си права това ми го каза и моята лична лекарка.

# 607
  • Бургас
Моя доктор ме записа още в 8-9 г.с. на ЖК и тогава ми пусна първите изследвания. Не знам защо масово записват след 12 г.с. На мен ми се вижда късно тогава. И като го питах той също ми каза, че няма изискване ЖК да започва след 12 г.с. Първия ми преглед за установяване на бременността беше в 6 г.с. и видяхме пулс. Тогава ми каза да си взема талон 9 и след 2 седмици да отида отново, да ме запишат.

# 608
И на мен в 8-9 г.с ми пуснаха изследвания от ЖК.
Веднъж на месеца ме преглежда доктора който ми прави инвитрото ,в 7г.с беше първия преглед  при него.На ЖК не желая да ме преглеждат.

# 609
Здравейте!
Скрит текст:
В 5г.с + 4 съм и се чувствам ужасно.Преди да вляза в 5с ме боляха гърдите,но от няколко дена положението е направо отвратително.По цял ден ми се вие свят,гади ми се,темпеатурата ми варира 36,9-37.2 ,главата ме боли цял ден,разтройство,никакъв апетит,умора,вечер пък безсъние,нямам никаква сила да свърша дори най-леките домакински задължения.Все още не съм ходила на преглед , поради така създалата се ситуация и най-вероятно ще е към 7г.с,но не знам нормални ли са всичките тези признаци и особено разтройството,темературата,безсилието и безсънието.Общо взето имам признаци хем на бременност , хем на грип...

Ами влязла си в клуба на бременните. Wink Всичко, което описваш са нормални неща в ранна блеменност. Леко повишена температура до 37.5, умора и други неразположения са типични в ранна бременност. Аз лично, в началото на първата ми бременност бях парцал - нечовешка умора, зверско гадене и леко втрисане на моменти(темп 37.2) и много болезнени гърди. Случи ми се веднъж да нямам сили да държа вилицата, докато се храня и легнах и заспах. Grinning

Имайки предвид ситуацията в момента, следи си симптомите. Нормално е на моменти да се чувстваш сякаш се разболяваш, но ако температурата мине 37.5, усетиш болки в мускулите, болки в гърлото или кашлица, вече не е от бременността.

Добрата новина е, че обикновено след 3тия месец ранните симптоми отшумяват и ще се чувстваш пак като нормален човек. Grinning

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 10:50 от Happy_mommy

# 610
Нищо не ми е пускано! Нищо! Записах се на ЖК и ми казаха да отида след 2 седмици за изследвания. Да ама при това положение ми отмениха прегледа. Лекарката ми си гледа детето. Отидох на частно на ФМ и на частно си пуснах БХС. Направо се чувствам оставена на произвола на съдбата.

Ако е възможно кажи им да ти дадат само направления за кръвните изследвания и урина, които  са ти важни, пък цитонамазката и вагиналния секрет могат да почакат, стига да нямаш някакви неразположения.

# 611
Не може. Няма ЖК . Трябваше в петък да ми дадат направление. Отмениха го

# 612
  • София
Не може да се издаде направление, ако не е имало преглед, дори само документално

# 613
Да ви попитам мога ли в 11 г.с да започна да пия биозин мама, тъй като искам малко да си подсиля имунитета и най-вече имам надеждата зачервеното гърло да ми мине.
Какво ли не опитах за този хроничен фарингит вече повече от месец го имам, но не ми мина от нищо билково Sad

# 614
RoseBlossom опитвала ли си Кофлет, помага за гърло

Общи условия

Активация на акаунт