Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 168
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
И не съм убедена че ще се чуе сърчицето на прегледа.Трябва да сте поне 8г.с.,за да се чуе,но поне на прегледа ще видите точицата 😊

# 631
Момичета, преди няколко дни видях 2те чертички - в 4г.с. + 3 дни съм. Доколкото знам е много рано и не може да се види пулс, затова, с цел да си спестя чести ходения в клиниката точно в момента, записах час за 10.04. Мислите ли, че е твърде късно? Нещо налага ли по-ранно посещение на АГ-то? Innocent

Първо, лека бременност! Не е късно, аз също предпочитам да изчакам. С първата ми бременност чухме сърчици в 8гс, с втората на първи преглед в 6гс.. Дано успеете, ако не търпение и успех! 🍀

# 632
И не съм убедена че ще се чуе сърчицето на прегледа.Трябва да сте поне 8г.с.,за да се чуе,но поне на прегледа ще видите точицата 😊
Това не е точно така. Аз чух сърчице в 6+0 г.с.

# 633
  • София
Благодаря ви много момичета!! Heart

# 634
Здравейте!
Искам да попитам дали има някой,който не живее в София, но се следи там. Интересувам се как ще стане преминаването през въпросните КПП-та? Дали само попълнена декрарация би ми свършила работа.

# 635
Да. Ще свърши. Всяка клиника има своя бланка. Може да попитате във Вашата.

# 636
Здравейте!
Искам да попитам тези от вас, които приемат Еутирокс през бременността, при увеличена доза имате ли болки в стомаха. ТСХ преди 1 седмица ми го изследваха и ми излезе 5.3, съответно ми увеличиха дозата от 100 на 125. От 2 дни имам страшно неразположение в стомаха. Гади ми се и почти не ям. Преди ми се е случвало, когато съм приемала доза от 100.
Мога ли да пия нещо да облекча този дискомфорт, пробиотик например?
Аз съм бременна на 8ма седмица и пия еу тирокс... няколко дни вече имам страшна диария... боли ме корема и ми е едно никакво, убито и изнервено на моменти. Не знам дали е нормална реакция, но се притеснявам за бебчето...

# 637

Кога ще се види сърдечна дейност зависи не само от седмицата, а от дните закъснение. Не всички жени са с 28 дненен цикъл и затова само седмицата не е определяща. Обикновено пулс най-рано може да се види на около 15 дни закъснение и то само с добра апаратура и с вагинален ехограф. Ориентировъчно, обикновено това е 6 + седмици, което е 7 г.с.

С по-стара апаратура и особено с коремен ехограф, пулс може да се види и чак към 8-9 г.с.

При мен и двата пъти сърдечна дейност се видя на около 16-18 дни закъснение.

# 638
Здравейте!
Искам да попитам тези от вас, които приемат Еутирокс през бременността, при увеличена доза имате ли болки в стомаха. ТСХ преди 1 седмица ми го изследваха и ми излезе 5.3, съответно ми увеличиха дозата от 100 на 125. От 2 дни имам страшно неразположение в стомаха. Гади ми се и почти не ям. Преди ми се е случвало, когато съм приемала доза от 100.
Мога ли да пия нещо да облекча този дискомфорт, пробиотик например?
Аз съм бременна на 8ма седмица и пия еу тирокс... няколко дни вече имам страшна диария... боли ме корема и ми е едно никакво, убито и изнервено на моменти. Не знам дали е нормална реакция, но се притеснявам за бебчето...
Ами аз малко след това ходих при АГ и според нея съм възпалила гастрит, защото ме болеше точно стомаха. Сега пия вечер само при необходимост Фамотидин и пробиотик. Не ям нищо мазно, но от всичко имам киселини. Като родя посещението ми при гастроентеролог е задължитулно, до тогава ще си търпя.

# 639
Няма нужда от бързане нито с тестовете, нито посещение при гинеколог, защото много често това води до разочарования.
Отидеш рано и я не видят нищо, я не засекат пулс и хайде трепери до следващия  преглед.
Наистина няма нужда от толкова бързане!

# 640
Скрит текст:

Кога ще се види сърдечна дейност зависи не само от седмицата, а от дните закъснение. Не всички жени са с 28 дненен цикъл и затова само седмицата не е определяща. Обикновено пулс най-рано може да се види на около 15 дни закъснение и то само с добра апаратура и с вагинален ехограф. Ориентировъчно, обикновено това е 6 + седмици, което е 7 г.с.

С по-стара апаратура и особено с коремен ехограф, пулс може да се види и чак към 8-9 г.с.

При мен и двата пъти сърдечна дейност се видя на около 16-18 дни закъснение.
[/spoiler]
Затова съм удебелила това „трябва”, което е написала Теодора.

# 641
  • Германия
Абсолютно съм съгласна, че няма смисъл от бързане. Точно че хем е свързано с при, хем рискът от разочарование е по-голям.

Аз колкото пъти съм била бременна, съм чакала първо 2 седмици да ми закъснее и чак след това съм си правила тест. След това се обаждам на АГ си правя час за след около 10-14 дена. Така поне ще се види нещо ако има какво да се види.

В начална бременност, освен да си пиете фолиева киселина, няма много какво да се направи.

# 642
Момичета, еднократна употреба на Фенолакс/Бизалакс ? Ще гръмна ..

# 643
Момичета, еднократна употреба на Фенолакс/Бизалакс ? Ще гръмна ..
Само Лактулоза ме спасяваше,към 23г.с мина от само себе си.Преди това беше кошмар.

# 644
Доста е некомфортно .. и не мога да се храня нормално, при толкова подут корем :/ Още утре ще си взема това сиропче, благодаря ти:heart:

Общи условия

Активация на акаунт