Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 155
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Да ви попитам мога ли в 11 г.с да започна да пия биозин мама, тъй като искам малко да си подсиля имунитета и най-вече имам надеждата зачервеното гърло да ми мине.
Какво ли не опитах за този хроничен фарингит вече повече от месец го имам, но не ми мина от нищо билково Sad

На мен ми го предписаха и по-рано даже. Пий го спокойно.

# 616
Да ви попитам мога ли в 11 г.с да започна да пия биозин мама, тъй като искам малко да си подсиля имунитета и най-вече имам надеждата зачервеното гърло да ми мине.
Какво ли не опитах за този хроничен фарингит вече повече от месец го имам, но не ми мина от нищо билково Sad

На мен ми го предписаха и по-рано даже. Пий го спокойно.

Да, няма проблем. Почивай да го пиеш. Аз го пия от 9та седмица Simple Smile

# 617
Аз го пия от 4-та, защото се разболях. До сега не съм го спирала. Но чувам за различни дозировки. Аз пия по 1 на ден, а на братовчедка ми са и го изписали 2 пъти на ден.

# 618
Благодаря за отговорите Simple Smile Не съм пробвала кофлет, ще опитам всичко

# 619
Здравейте. Много съм притеснена. В края на 6ти месец съм и имам болки от вчера ниско долу само в лявата част на корема. Пих магнезиев диаспорал и но шпа, но не мина. Не мога да се свържа в момента с аг-то ми, а ме е страх да ходя по болниците в момента. Въпреки това снощи отидох до Щерев да ме прегледат. Не ми обърнаха много внимание, беше специализантка. Каза че, матката е спокойна, водите и шийката са Ок и ме прати да си ходя, но днес също ме боли. На някой случвало ли се е? Дали е опасно щом все пак са ме видяли? Може ли да е от разтягането на матката, макар че там болките май не са постоянни... Моля ви за съвети Disappointed Relieved

# 620
Почини си малко. При мен има болки и нищо не помага, ако дълго време съм на крак и гинеколожката чи каза, че е нормално.

# 621
Здравейте. Много съм притеснена. В края на 6ти месец съм и имам болки от вчера ниско долу само в лявата част на корема. Пих магнезиев диаспорал и но шпа, но не мина. Не мога да се свържа в момента с аг-то ми, а ме е страх да ходя по болниците в момента. Въпреки това снощи отидох до Щерев да ме прегледат. Не ми обърнаха много внимание, беше специализантка. Каза че, матката е спокойна, водите и шийката са Ок и ме прати да си ходя, но днес също ме боли. На някой случвало ли се е? Дали е опасно щом все пак са ме видяли? Може ли да е от разтягането на матката, макар че там болките май не са постоянни... Моля ви за съвети Disappointed Relieved

Привет и аз съм в 6ти месец и имам болки на същите места, които описваш. Аз си мисля, че май е от бъбреците при мен. Мен ме боли понякога след тоалетна или ако пия изведнъж много вода. По принцип в тя част знам, че имам песъчинки. Възможно ли е и при теб да е от това? Щом са те гледали според мен всичко е наред, може и бебето да притиска там, много вероятно. Аз утре и без това ще ходя на ендокринолог, та ще си платя и един преглед на коремни органи. Според мен няма нужда да се притесняваш, нормално е понякога да те за боли леко някъде. Моята беба примерно много мърда и постоянно ме ръчка Simple Smile

# 622
Аз лежа и почивам, но ме боли и то с часове. Не е остра болка, тъпа и продължителна е. Другия съвет за който ще ви помоля предвид ситуацията е къде да ходя, ако се засили. За София става дума. В Щерев не ми обърнаха особено внимание, а аг-то, което ме следи се е покрила..

# 623
  • София
Здравейте момичета, аз за цялата си бременност до тук съм давала веднъж кръв и урина и съм си направила трите морфологии като на втората ми взеха и кръв. В момента съм в 33 г.с. исках да си пусна и това изледване, но с целия този ужас и този корона вирус, се радвам поне, че ми пускат тонове на седмица, десет дни на бебчо. Всеки ми казва, че е по опасно да тръгна по болници сега, надявам се да не е фатално ...... Всички по един или друг начин сме засегнати в този момент като е блокирана цялата страна ..... 😕

# 624
Аз лежа и почивам, но ме боли и то с часове. Не е остра болка, тъпа и продължителна е. Другия съвет за който ще ви помоля предвид ситуацията е къде да ходя, ако се засили. За София става дума. В Щерев не ми обърнаха особено внимание, а аг-то, което ме следи се е покрила..
Майчин дом ☺️

# 625

Щом е постоянна болката, това не са контракции. Щом на прегледа при АГ всичко е било наред, значи болката не е от бременността. Аз неотдавна писах тук за подобна болка в 4ти месец от моята бременност, която продължи около 3 дни. Не се установи от какво точно беше, но предположенията бяха - от дебелото черво или от червата, или от бъбреците. Почти убедена съм, че беше от червата, защото имах такива неразположения още от началото на бременността.

Щом с бременността ти всичко е наред, не мисля, че имаш повод за паника. Почивай повече, внимавай с какво се храниш и пий повече вода. Щом болката не е от матката, то магнезий няма да помогне.

Ако се засили болката, според мен, не си за АГ. Подобни тъпи болки, особено само от едната страна, не са характерни за бременността. И при мен беше тъпа болка, която беше позиционирана предимно от едната страна. Същевременно на малко по-късен етап имах постоянни подготвителни контракции(до 8-10 на ден), и мога да кажа, че те се усещат по коренно различен начин, ако това ще те успокои.

# 626
Аз бях писала преди месец за подобна болка, след ходене в спешно и обстойни изследвания (12гс)  се оказа, че имам инфекция в кръвта. Една седмица откарах на парацетамол и бускопан (май в бг е бусколизин), после на контролният отново имах инфекция и се наложи да пия антибиотик, после всичко мина. Не си самоназначавай лечение разбира се. При теб може да е друго.. Но както ти е написаха Хепи мами, не си за АГ. Тези болки не са характерни за бременност, особено тъпа и продължителна. Успех, дано се оправиш бързо! 🍀

# 627
  • София
Абсолютно,  продължителната болка не може да е контракции.
mommy_v, да уточня - имала си инфекция, открита с кръвни изследвания. Инфекцията на кръвта е сепсис и е животозастрашаващо състояние, което изисква болнично лечение и симптомите не са “болка”

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 17:17 от Nandin

# 628
  • София
Момичета, преди няколко дни видях 2те чертички - в 4г.с. + 3 дни съм. Доколкото знам е много рано и не може да се види пулс, затова, с цел да си спестя чести ходения в клиниката точно в момента, записах час за 10.04. Мислите ли, че е твърде късно? Нещо налага ли по-ранно посещение на АГ-то? Innocent

# 629
Момичета, преди няколко дни видях 2те чертички - в 4г.с. + 3 дни съм. Доколкото знам е много рано и не може да се види пулс, затова, с цел да си спестя чести ходения в клиниката точно в момента, записах час за 10.04. Мислите ли, че е твърде късно? Нещо налага ли по-ранно посещение на АГ-то? Innocent

Съвсем не е късно, дори не съм убедена, че ще видите пулс. Не е нужно по-ранно посещение на АГ, освен ако не получите някакви тревожни симптоми, като кървене например. Честито! 🍾

Общи условия

Активация на акаунт