Бременност и болки в корема

• 6 852
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте мили дами,
От както научих,че съм бременна до днешна дата - та вече почти свърших 15 г.с .. Имам болки в кръста и корема. Лежах няколко пъти  по болници за болките и там ми правеха Нош-Па и бусколизин в система, ако имам по-силни + Спазмалгон. Казват ми,че всичко си е наред с бебчо и че изследванията са ми добри. Лечението за вкъщи си продължавам с  Утрогестан 4х1, Бусколизин 3х2. Има ли мамите,които са имали такива болки, понеже вече съм 4ти месец и се чудя кога ли ще минат? Simple Smile

# 1
  • USA
Какво разбираш под болки в корема.....има разпъване на матката и от там некомфорт...тепърва трябва да се разпъва и ще те боли тук-таме...към 9 месец...вече място няма да си намериш от болка в срамната кост...не се става лесно майка...

# 2
Никога Grinning Плода става все по- голяма, тежест и опъване постоянно има. Болки в гърба и кръста заради тежестта. После като родиш продължават, ама заради носенето на бебето. Започват да болят пак ръце, гръб, кръст. Или крака от обикаляне на улиците, за да спи бебето.

# 3
Ами моите са такива каквито съм имала по време на цикъл, силни за няколко минути и след това като спазми.. Понякога с часове имам спазми.

# 4
  • Между гори и планини
С две патологични бременности, съм. Лежане, почивка, пиене на но шпа, магнетич, бусколизин 3 пъти дневно. И не, никакви болки, контракции и т.н не са нормални.

# 5
Съжалявам, че имаш проблемни бременности. Обаче някои болки са съвсем нормални. От разтягане на матката, от тежестта на плода. Съвсем нормално е да ги има. Подготвителните контракции също са нормални.
Естествено, трябва да има консултация със следящия АГ. Ако е необходимо извънредни прегледи.

# 6
Здравейте имам един въпрос понеже зрди първите симптоми по време на бременността ми около 2м не бях ходила на работа, днес ми беше първия работен ден аз съм сервитьор, сутринта нямаше проблеми работих се те ми даваха мн лека работа,но сега вечерта беше малко по рнатоварено и поносих малко повече чиний гледах по 2 3 максимум при отсервиване но повървх доста и започнаха в средата на корема да усещам тежест едно като издуване ,като всеедно си пил много вода,и после и кръста и гърба ме заболява доста дали е нормално така да стане от работата или да отида до спешното доста се притесних,попринцип доста се пазя,но сега като ме хвана работата малко около час така доста се поназорих сякаш и незнам,благодаря предварително.

# 7
  • Между гори и планини
Няма болка която да е нормална. Стягане в корема, болки в кръста са симптомите на контракциите. Да не ви плаша, но по добре си легнете, пийте болколизин, но шпа . Ако до час, два няма подобрение, идете спешно на лекар.

# 8
Няма болка която да е нормална. Стягане в корема, болки в кръста са симптомите на контракциите. Да не ви плаша, но по добре си легнете, пийте болколизин, но шпа . Ако до час, два няма подобрение, идете спешно на лекар.
Добре много благодаря, сякаш почна да поотминава но доста се притесних понеже така като тежест в средата на бях усещела и нз дали е болка или просто се е подул корема, много странно усещане, благодаря ви

# 9
Здравейте! Преди няколко дни разбрах, че съм бременна правих си уринарен и кръвен тест и са положителни. Но от както ми закъсня усещам от време на време дискомфорт както все едно ми идва цикъла и понякога леки бодежи ту в ляво ту в дясно( появява се дискомфорта и изчезва след няколко минути). Дали и на вас ви се е случвало? На преглед съм след 4дни и би трябвало да съм меджу 5 и 6тата сед., дали са нормални тези болки?

# 10
  • Между гори и планини
Не, не са . Пийте но шпа, босколизин и си почивайте.

# 11
Здравейте! Преди няколко дни разбрах, че съм бременна правих си уринарен и кръвен тест и са положителни. Но от както ми закъсня усещам от време на време дискомфорт както все едно ми идва цикъла и понякога леки бодежи ту в ляво ту в дясно( появява се дискомфорта и изчезва след няколко минути). Дали и на вас ви се е случвало? На преглед съм след 4дни и би трябвало да съм меджу 5 и 6тата сед., дали са нормални тези болки?

Случва се, стават промени в тялото ти. Аз също усещах лек дискомфорт и чувството като ден преди менструация. Не съм пила нищо, на работа нямах как да си почивам в леглото. Все пак дискомфорта отминава.
 Избягвайте да пиете обезболяващи за всичко, те не са най-добрият ни приятел. Пиейки такива "лекарства" можем да пропуснем доста по сериозни и наложащи сигнали, които организмът ни дава.

Общи условия

Активация на акаунт