Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 334
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
Не видях в коя седмица си. Дете обърнало ли се е вече?

# 241
Ако става въпрос за мен 😊 в 35 седмица съм, главично е предлежението, а плацентата е предна, високо разположена.

Не видях в коя седмица си. Дете обърнало ли се е вече?

# 242
Здравейте момичета,скоро  разбрах че съм бременна.По мои изчисления съм в 5г.с.,НО усещам болки- като предменструални , понякога по-силни ,друг път по-слаби, и малко се притеснявам дали е нормално или да тичам на доктор веднага?Мислех да изчакам с ходенето на доктор ,но май не е добра идея! Вие как мислите?

# 243
Аз имах такива до към 6-7 г.с.Пиех но шпа ,нормални са,за всеки случай говори с АГ си.
Мен ме болеше все едно всеки момент ще ми дойде,от трети ден на ембриотрансфера и то.Бях се ошашкала,но от клиниката ме успокоиха.
Успех и лека бременност!
Аз да питам,в 29г.с съм,кога трябва да се обърне бебето главично?Утре съм на преглед,но по движенията й съдя ,че още си е седалищно.
И като се обърне сега,може ли преди термин пак да се завърти?

# 244

Здровейте, от 4 години правя тестове , но чак сега се показа втжра черта, макар и бледа . Това ми дава такава надежда, че най-после ще ставам майка , хем бледата черта ме разколебява. Според вас ?

# 245
Чела съм, че няма фалшиво положителен тест, а и опита ми сочи същото 😊 Имам опит с бледите втори чертички (дори по-бледи от тази) -  едната е вече на 5г., другата я чакаме да се роди в края на този месец. Не искам да те навивам, но мился, че можем да те поздравим тихичко, но все пак, за да си спокойна и сигурна, повтори теста със сутрешна урина.

Здровейте, от 4 години правя тестове , но чак сега се показа втжра черта, макар и бледа . Това ми дава такава надежда, че най-после ще ставам майка , хем бледата черта ме разколебява. Според вас ?

# 246

Моята черта беше по- бледа , а сега щъка из стаите... Дано всичко е наред !!

# 247
Аз бях така след 2г опити
Веднага отидох и си купих още 4 теста хихиих
Положителни!!!

# 248
Скрит текст:
Ами то разминаването си го виждат и си държат на него още от около 20 седмица.
Дори отидох на втора фетална морфология, която потвърди размерите на моя лекар. Та затова съм решила да се доверя на него, така или иначе ще раждам при него, другия просто го изслушвам и се опитвам да не се психясвам.

Честно казано до последно се надявах, че ще пробваме за естествено, но при последния преглед каза, че сигурно ще се наложи секцио. Обяснението беше нещо от рода, че матката ми изтънявала. Като видя разочарованието ми допълни, че все още има време, но секциото е по-верятния сценарий.

Аз обаче имам чувството, че ще се случи чудото по-рано. Базирам се само на усещания и Нео като интуиция, но когато рита го усещам супер ниско, някой път дори тазовите кости ме болят сериозно при ритането. Вчера при ходене до тоалетна забелязах нещо като желе, жълтеникаво с размер на 20ст., но без кръв, което подозирам, че може да е прословутата тапа. Освен това си имам стягане всеки ден, както и отвреме на време “предменструални” болки.

При първата ми бременноста получих разкритие поне 3 седмици преди термин. Тогава може би ме пришпориха да родя, защото ми сложиха система и след като не започна раждането, тоновете започнаха да спадат и се наложи спешно секцио.  

Сори за дългия пост, много се обеснявам 😊

Да, много лекари в България не се съгласяват на естествено след секцио заради мястото, където е шевът от операцията, защото то изстънява. Има много жени, обаче, родили нормално след секцио. Прочети за VBAC. Доколкото знам, ако са минали 5 години от секциото и няма други предпоставки за такова, то може да се опита нормално. Но за целта ти трябва лекар, подкрепящ естествеото раждане, а в България те не са толкова често срещани.

Аз да питам,в 29г.с съм,кога трябва да се обърне бебето главично?Утре съм на преглед,но по движенията й съдя ,че още си е седалищно.

Рано е още за обръщане. Обикновено това става окончателно след 30-32г.с. и след това в повечето случаи си остава така. Но има жени, при които обръщането става в последния момент, така че нищо не се знае.

Не помня моите точно кога са се обърнали, но с първото бебе помня, че на ФМ в 31 г.с. беше напречно.

По принцип за нормално раждане е добре да се подпомогне най-добрата позиция на бебето - главичката да се фиксира в таза и бебето да е с гръб към корема на майката. За целта от 8ми месец трябва да се набляга на вертикалното положение, много разходки, сядане напред, а не с облегнат гръб назад. Препоръчвам седене и подскачане върху гимнастическа топка вместо седене и лежане на дивана. Колкото по-добре се фиксира бебето преди раждането, толкова по-лесно и бързо ще се случи то.

# 249
Благодаря ти много, happy_mommy, винаги си толкова детайлна, а информацията, която споделяш винаги е от голяма полза! 💐❤

# 250
Аз имах такива до към 6-7 г.с.Пиех но шпа ,нормални са,за всеки случай говори с АГ си.
Мен ме болеше все едно всеки момент ще ми дойде,от трети ден на ембриотрансфера и то.Бях се ошашкала,но от клиниката ме успокоиха.
Успех и лека бременност!
Аз родих в 35г.с.по спешност и до последно бебка се въртеше. Когато ме приеха беше хоризонтално, а в деня на секциото главично. При моя приятелка бебето още от 8-мия месец си беше все главично.

# 251
Благодаря ви!Целя естествено раждане,движа се много.Дано ми се получи!

# 252
  • София
Това с обръщането на бебето е много индивидуално. По всяко време може да се обърне в еднота или в другата посока. Уж към края нямало място, ама и такива случаи има.
Моето пък от 5 месец си беше главичнично и така си и остана до края.

# 253
Здравейте мили мами, искам да ви попитам за мнение относно пренаталните тестове. По препоръка на лекар ли си ги направихте или по собствена преценка и какво ви е мнението? Как протича самият процес, колко време чакахте за резултати и дали си заслужават цените?
Благодаря предварително на отзовалите се 🤗

# 254
Ние правихме Пренатест по свое желание. Процеса е прост теста си има кит за вземане на кръв и транспорт, съответно трябваше само да се попълни заявка за теста и да се вземе кръв, май две епруветки, но не помня. Резултати трябваше да има до 14 дни мисля, че нашите излязоха за седмица. Дали си заслужава е строго индивидуално, на мен лично ми вдъхна спокойствие.
Междудругото една от бъдещите мами си пусна само за Даун, защото другите синдроми водят до фатален край преди раждането, и това и спести 2/3 от цената.
По принцип, аз бих си направила поне този за Даун, особено ако смятам, че това ще повлияе на решението ми за продължаване на бременността. Все пак за него дават и поне 99% сигурност по спомени. Но за всеки тест си е написано, за кой синдром каква е сигурността.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 12:51 от mad_hatter

Общи условия

Активация на акаунт