Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 322
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Аз си правих Пренатест само за Даун, заради лош БХС с много висок риск. Другия ми вариант беше амниоцентеза, но тя крие риск за бебето. На мен също ми вдъхна спокойствие, защото преживях кошмарни 10 дни до излизането на резултата.

# 256
Нито БХС съм правила нито Пренатест.

# 257
В лабораторията на майчин дом правят такова изследване от миналата година и май е значително по-евтино. Тук във форума се е коментирало като цена окооо 800лв. Проучете го като вариант, защото съм чувала, че на другите места са баснословни суми (от 2000 нагоре). Ето линкче https://genetika.maichindom.com/

# 258
  • Пловдив
Пренатеста, който и аз гледах за няколко неща беше 2 хилки
В Майчин дом, определено е по-поносимо.

# 259
  • Германия
По моя преценка си правих Пренатест, най-вече защото съм над 35, за мое успокоение. АГ-то ми няма какво да каже по темата, това си е лично решение. Ако бях под 30г най-вероятно нямаше да правя нито БХС, нито Пренатест.

Резултатите са за мое успокоение, но в крайна сметка “гарантират” само че бебето няма Даун. А има толкова други болести и синдроми, които се манифестират чак след раждането, а там нямаме вече никакъв контрол 🤷🏻♀

# 260
Пренатест само за Даун е 499 лв. Става за 3-4 дни.
В Националната генетична лаборатория е 800 лв за Даун, Едуардс и Патау - около 10 дни

# 261
  • София
Аз правих такъв пренатест в Майчин дом преди 10 дни. Казва се IONA test и струваше 1050,00 лв., резултатите излезнаха за 5 дни, обадиха ми се по телефона да ми ги кажат и след това ми ги изпратиха по мейл. Много съм доволна, тестът покриваше и 3те основни синдрома: Даун, Едуардс (тризомия 18)  и Патао (тризомия 13). Направих го по собствено желание за по-голямо спокойствие, тъй като имаме генетична аномалия в семейството и се притеснявах. Благодарение и на този тест разбрах пола на детето Blush

# 262
Чела съм, че няма фалшиво положителен тест, а и опита ми сочи същото 😊 Имам опит с бледите втори чертички (дори по-бледи от тази) -  едната е вече на 5г., другата я чакаме да се роди в края на този месец. Не искам да те навивам, но мился, че можем да те поздравим тихичко, но все пак, за да си спокойна и сигурна, повтори теста със сутрешна урина.

Здровейте, от 4 години правя тестове , но чак сега се показа втжра черта, макар и бледа . Това ми дава такава надежда, че най-после ще ставам майка , хем бледата черта ме разколебява. Според вас ?

Благодаря , направих днес още един и той излезе пжложителен ❤ Ще имаме бебе в къщи ,след 4 год. опити и чакане. 🤗

# 263
Аз правих такъв пренатест в Майчин дом преди 10 дни. Казва се IONA test и струваше 1050,00 лв., резултатите излезнаха за 5 дни, обадиха ми се по телефона да ми ги кажат и след това ми ги изпратиха по мейл. Много съм доволна, тестът покриваше и 3те основни синдрома: Даун, Едуардс (тризомия 18)  и Патао (тризомия 13). Направих го по собствено желание за по-голямо спокойствие, тъй като имаме генетична аномалия в семейството и се притеснявах. Благодарение и на този тест разбрах пола на детето Blush

За майчин дом София ли става въпрос? Много благодаря за полезното инфо! Simple Smile

# 264
Искам само да споделя, без да плала никого, че освен основните изброени по-горе съществуват още мноооого генетични заболявания, които тези пренатестове не изследват и само амиоцентезата може да даде отговор дали всичко е наред.
При мен имаше положителен резултат след амиоцентеза на рядко генетично заболяване, при условие че бях на 27, без проблеми в моя или на бащата гените. Просто грешки в деленето.
И споделеното мнение по-горе, че останалите заболявания са не съвместими с живота също не е вярно. Може да износиш нормална бременност, с живо родено дете, което за съжаление да е болничко.
Безороблема бременност на всички и вземайте тези важни решения с информиран избор не във форуми, а с генетици.
Има национален генетичен институт мисля, че беше в софия. Консултациите са безплатни.

# 265
  • София
Semana15, имаше ли конкретна причина да се назначи амниоцентезата? До колкото знам без предварителни съмнения не се назначава такова изследване, тъй като крие своите рискове, поне в България. Иначе, разбира се, че има много генетични заболявания, които могат да се открият на по-късен етап, тези пренатестове дават според мен само една първоначална информация или спокойствие.

Buku88, да за Майчин Дом София става въпрос.

# 266
  • Пловдив
Усложненията, които може да доведе една амиоцентеза са ми плашещи на мен.

# 267
И за мен.. един доктор така " си остави ръцете" и мои приятели загубиха детето си..

# 268
Покзателите ми след първата фм бяха всички 1:300 и нагоре, и ми казаха за пренатестовете, но някак си ми се стори много ала бала и добре че не ги направих, защото според тях щях да имам здраво дете, което всъщност не се оказа така.

Относно рисковете, раждането също крие рискове, както всяка манипулация. Затова избираш добър специалист, който да извършва манипулацията, без значение амиоцентеза или вадене на зъб.

# 269
Аз правих пренатест по наше желание,99.9% е точен ,при +резултат ти осигуряват амнио и среща с генетик .5 дни отне за резултат.Ние избрахме Даун,Едуардс и Патау-1350 лв беше.
Бхс не съм правила.

Общи условия

Активация на акаунт