Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 283
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
И аз усещам някаква тежест и напрежение ниско долу ,не мога да го определя като болка при която имам нужда от нещо обезболяващо ,но е неприятно и трудно се движа. Аз съм в 20 г.с.

# 316
момичета, здравейте! мнения за този тест?

# 317

Според мен щом я има втората чертичка е положителен 🙂 Ако искаш утре сутринта си направи нов, за да си напълно сигурна. Стискам палци. 😊😊😊

# 318
lady19922, нали ти отговориха в другите две теми?

# 319
  • София

Според мен щом я има втората чертичка е положителен 🙂 Ако искаш утре сутринта си направи нов, за да си напълно сигурна. Стискам палци. 😊😊😊
Само, че дамата тук не споделя, че този тест е 2 дни след инсеминация... и теста е положителен от тригера 🤐

# 320
Да! Извинявам се за двойната публикация, но не ми дава да изтрия. Благодаря Ви ! Извинявам се за глупавия въпрос, но не се стърпях и го направих. Още повече, преди инсеминацията съм правила прекъснат полов акт и все пак е възможно и от там.. не знам! Благодаря Ви !

# 321
  • София
То освен секс трябва да има и яйцеклетка

# 322
Мили дами, от няколко часа ме боли и от двете страни на матката, като отдясно болката слиза и по бедрото като изтръпване. Утре съм на преглед слава Богу и ще питам на какво може да де дължи и се надявам всичко да е наред!!! От днес влизам в 10 г.с. Ако има мами, които са изпитвали подобно неразположение дали бихте могли да споделите.. доста ми е притеснено..

# 323
Мили дами, от няколко часа ме боли и от двете страни на матката, като отдясно болката слиза и по бедрото като изтръпване. Утре съм на преглед слава Богу и ще питам на какво може да де дължи и се надявам всичко да е наред!!! От днес влизам в 10 г.с. Ако има мами, които са изпитвали подобно неразположение дали бихте могли да споделите.. доста ми е притеснено..
Консултациите не се ли отменят заради грипа? А по въпроса аз болки не съм имала никакви другите момичета да кажат. Аз да питам в коя седмица да си събирам багажа за родилното?

# 324
  • Бургас
Аз мисля към 34-35 г.с. да го стегна.

# 325
Аз за багажа да кажа  😊 влизам в 36-та седмица; приготвила съм си всичко, което смятам, че ще ми е нужно, ама още не съм го опаковала. Смятам да разделя багажа на две части, една за самото раждане и една - за престоя после, като втората ще ми я донесе мъжът ми като ме качат е отделението. Предния път влязох с всичкия багаж да раждам и го отчитам като грешка.

Иначе една консултантка в бебешки магазин ми беше казала, че още от 7-ми месец трябвало да съм готова с багажа и всичко за бебето, че не се знаело..., ама аз си поизчаках и премислих какво наистина ще ми е нужно. Ако ти е интересно мога да споделя какво съм приготвила. 💐

# 326
Аз за багажа да кажа  😊 влизам в 36-та седмица; приготвила съм си всичко, което смятам, че ще ми е нужно, ама още не съм го опаковала. Смятам да разделя багажа на две части, една за самото раждане и една - за престоя после, като втората ще ми я донесе мъжът ми като ме качат е отделението. Предния път влязох с всичкия багаж да раждам и го отчитам като грешка.

Иначе една консултантка в бебешки магазин ми беше казала, че още от 7-ми месец трябвало да съм готова с багажа и всичко за бебето, че не се знаело..., ама аз си поизчаках и премислих какво наистина ще ми е нужно. Ако ти е интересно мога да споделя какво съм приготвила. 💐
Аз съм 32 седмица . Много ще съм ти благодарна да споделиш в коя част какво си приготвила.

# 327
Ще раждам в Майчин дом в София и към момента нещата вървят към планово секцио. Много зависи кога ще ме приемат преди смята операция, но за самото раждане ч идеята ми е всичко да се побере в една раница, която да ми е удобно да нося сама, ако се наложи. Освен документите смятам да си взема:
1. една нощница - за кърмачки е, смятам този път да пробвам още в интензивното да  стимулирам кърмата.
2. чифт чорапи - краката ми вечно са лед, искам да имам под ръка
3.джапанки,
4. малко пакетче мокри кърпи и лиглин (за след клизмата определено си трябват)
5.термометър -той си е задължително изискване в МД
6. Парацетамол - за всеки случай
7. Ластик за коса, зарядно и телефон
8. Намират ми се вкъщи няколко компленкта пластмасови прибори пакетирани по отделно, да не се чудя къде да мия докато съм в интензивното.

В МД трябва да носиш и пакет памперси и мокри кърпи за бебо.

Вода в спортна бутилка ще си взема (тези дето ги продават в клапичка отгоре, на Девин знам че имат такива) за да мога да си пия спокойно от полулег, без да се притеснявам, че ще се залея.

Във втората чанта вече смятам да сложа: две нощници, лиглин (много се стискат, ако поискаш да ти дадат допълнително) сутиени за кърмене, подплънки за кърмачки, превръзки и еднократно бельо (макар че предния път направо на изписването си сложих, през цялото време изкарах с лиглин) компленкт еднократни чаршафи (ако нещо се изцапаш, можеш да ги подложиш да си на чистичко, също така преповивах бебето върху такъв, за да не я слагам върху моите чаршафи) едно малко кремче за зърна, ако потрябва, постоперативни лепенки, четка и паста за зъби, четка за коса, прибори за хранене.

Финално, отделила съм си дрехи, които ще са ми удобни при изписването и ще ги приготвя в една торбичка, за да ми ги донесе мъжът ми, когато дойде деня. Предния път по пътя до вкъщи беше много тегаво, защото имах ръбове на бельото и панталоните, които минаваха директно през операцията, затова този път от сега съм си взела два чифта бикини за след секцио.

Извинявам се, че стана толкова дълго!

# 328
Багажът първия път го стегнах в началото на 9тия месец, защото всички ми казваха, че влезна ли в 9ти месец, всеки момент може да родя. Тогава преносих даже. Grinning Втория път изобщо не бързах, защото знаех, че няма да родя много по-рано. Приготвих багажа в 38г.с.

# 329
Момичета, моля ви кажете ми от кои болки трябва да се притеснявам? В 6ти месец съм и имам от тези пробождащите болки ниско в корема. И преди съм ги имала, но за по няколко секунди на ден. От вчера много зачестиха. Бях на аг преди 3-4 дена, но тогава ги нямах, гледа ме на УЗ нямаше нещо притеснително и не ми се иска в тези епидемии да ходя пак по спешното. Можете ли да ми кажете нормално ли е да ги имам в 6ти месец и да ги имам по цял ден? Не е нон стоп болка, но ги има доста често. Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт