Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 211
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, дами. Може ли, ако има някоя, на която са отменили феталната морфология (дано няма), да сподели. Притиснена съм с това положение да не ми я отменят, имам час за 30.03

# 421
  • Бургас
Аз бях вчера на последната ФМ в 32 г.с. Доктора ми каза, че отменя всички прегледи, без феталните, защото те са важни и трябва да се извършат в срок. До 30 има много време, като наближи може да се обадиш и да питаш.

# 422
Мисля, че феталните няма да се отменят

# 423
Аз пия Л Тироксин не ми е причинявал стомашни проблеми. Попитай ендокринолога си.

# 424
Аз също вчера бях на фетална морфология.

# 425
То ако помисли човек, няма логика да отменят ФМ, след като се правят в определен срок от бременността. ЖК, обаче, не е спешен преглед и търпи отлагане, така че е редно всички да бъдат отменени, т.е. и частните.

Относно Еутирокс, аз не съм имала такива странични ефекти от него, но и не съм пила такава висока доза. Моята максимална беше 50 мкг.

# 426
  • Plovdiv, Bulgaria
Абе и без ЖК не е много хубаво. Има жени с проблемни бремености примерно, аз имам да обсъждам изследвания, че са ми паднали показатели, бебето не сме видяли скоро, а е важно как върви все пак, водите как са и все такива, важни поне за мен неща. А това положение може да продължи доста след края на март и трябва да се измисли нещо, така си мисля..

Елтироксина не ми правел никакви проблеми на мен.

# 427
  • Бургас
Аз вече трябва да ходя на 2 седмици и ми е притеснено, като отмениха консултациите. Ако това продължи и след 29.03 ще търся на частно да ходя някъде. Няма да издържа без наблюдение, а и бебето леко изостава на килограми и искам по-стриктно да го следим.

# 428
Здравейте и от мен! Аз също започвам да се притеснявам за ЖК, тъй като трябваше да ми се правят изследвания за антитела понеже съм с отрицателен резус фактор. Четох че изследванията трябва да се правят в 25 гестационна седмица, а аз съм в 24 и много ме тревожи тази ситуация. Не знам какво да правя вече ...

# 429
Звъннете си на следващите АГ и ги питайте как ще се процедира с тези изследвания. Частните АГ би трябвало също да не правят прегледи,но там вече не знам. Вместо да се притеснявайте звъните и питате как ще се процедира за спешните изследвания пък и за всичко друго.

# 430
Аз мисля, че няма как да отменят спешните такива. По телевизията пренди имаше такъв зададен въпрос и отговориха, че всяка бременна, която има нужда от консултация, подчертаха СПЕШНА, ще получи такава. Все пак не може да ни оставят на произвола...

# 431
А и реално поликлиниките работят, забранени са само рутинните женски консултации,иначе специално за антителата не е проблем ако се изчака 1 седмица, стига да е само 1

# 432
  • София
Здравейте и от мен! Аз също започвам да се притеснявам за ЖК, тъй като трябваше да ми се правят изследвания за антитела понеже съм с отрицателен резус фактор. Четох че изследванията трябва да се правят в 25 гестационна седмица, а аз съм в 24 и много ме тревожи тази ситуация. Не знам какво да правя вече ...
Аз си ги пускам всеки месец, заедно в изследванията за ендокриноложката. Започнах в 3 месец, сега съм в 22 г.с.
За сега са отрицателни. Ако нямаш преглед - във всяка лаборатория ги правят.

# 433
Аз мисля, че няма как да отменят спешните такива. По телевизията пренди имаше такъв зададен въпрос и отговориха, че всяка бременна, която има нужда от консултация, подчертаха СПЕШНА, ще получи такава. Все пак не може да ни оставят на произвола...
Спешни,а не, не сме си виждали бебето скоро и притеснено ми е ,но нямам никакви оплаквания.

# 434
дами, много сте активни днес тук🤗 надявам се всички сте добре и щастливи! Бърз въпрос от мен и тук, инсеминация на 4ти Март, уринален тест отрицателен, време ли е за кръвен утре, има ли надежда според Вас? Червената гостенка още я няма 🤗

Общи условия

Активация на акаунт