Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 155
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Доста е некомфортно .. и не мога да се храня нормално, при толкова подут корем :/ Още утре ще си взема това сиропче, благодаря ти:heart:

И аз имам такива проблеми. Вече пия втора опаковка лактулоза, вечер по 15 мл. Сутрин пия чаша гореща вода и горе-долу се случват нещата. Лактулозата се пие редовно с цел регулиране и уж не води до привикване. Аз понякога стигам до 5 дни без резултат, но водата много ми помага.

# 646
Не се привиква да,отначало пиех по 2 пъти на дет,когато ефекта дойде ,почнах по веднъж.
Просто в един момент спрях да се нуждая от нея и пак си ходих до wc нормално.

# 647
Мале.  Това е моя кошмар Sad единствено боб и зеле ни помагат,ама ми става лошо от тях Sad
В момента единственото , което ям и ми понася да солети...
От всякакви манджи ми прилошава... Много странно, че чак сега.

# 648
Момичета, еднократна употреба на Фенолакс/Бизалакс ? Ще гръмна ..
Сутрин на гладно една или две зелени ябълки. След това си ям каквото съм си наумила за закуска след тях. Магнезий ако пиеш съм чувала че разхлабва. Аз пиех по едно на ден и сега в 8 месец вдигнах на две на ден. При мен това свърши работа ,като толкова редовно всеки ден не съм ходила от години в тоалетна. По принцип трудно на два,три дена си ходих. Сега се родих. Пробвах и Лактулозата,АГ ми го изписа. Еми трудно беше с него и ми се подуваше корема. Това помогна при мен,но при всички е индивидуално.

# 649
При мен магнезият не помага, а го пия 3х2, но го има и момента, че пия и желязо, което пък от своя страна допълнително запича..

# 650
При мен магнезият не помага, а го пия 3х2, но го има и момента, че пия и желязо, което пък от своя страна допълнително запича..
Да,аз също взимам и желязо. Първо почнах по едно на ден ,после АГ го увеличи на две и за това увеличих и магнезия. Моя позната казва че доста и влияе магнезия

# 651
За редовно ходене по нужда препоръчвам овесени ядки. Регулират чудесно перисталтиката, може да ги бъркате с кисело мляко и мед за вкус, или плод. Изчакват се  15-на минути да омекнат. Половин час след консумация съм в тоалетната. 😄

# 652
Аз пробвах всичко-киви,круши,печен пипер,овесени ядки,сладко от рози,сушени сливи ,ябълки и нищо.При мен беше много зле и лактулозата спаси положението.

# 653
Скрит текст:
И не съм убедена че ще се чуе сърчицето на прегледа.Трябва да сте поне 8г.с.,за да се чуе,но поне на прегледа ще видите точицата 😊
Това не е точно така. Аз чух сърчице в 6+0 г.с.

Кога ще се види сърдечна дейност зависи не само от седмицата, а от дните закъснение. Не всички жени са с 28 дненен цикъл и затова само седмицата не е определяща. Обикновено пулс най-рано може да се види на около 15 дни закъснение и то само с добра апаратура и с вагинален ехограф. Ориентировъчно, обикновено това е 6 + седмици, което е 7 г.с.

С по-стара апаратура и особено с коремен ехограф, пулс може да се види и чак към 8-9 г.с.

При мен и двата пъти сърдечна дейност се видя на около 16-18 дни закъснение.
[/spoiler]
Затова съм удебелила това „трябва”, което е написала Теодора.

Да, разбрах защо си го удебелила. Аз само изясних ситуацията. Естествено, че това "трябва" не е правилно в случая и постът ми не беше изобщо упрек към теб, а разяснение, главно насочено към Теодора и другите четящи, които не са наясно.

# 654
Имах ужасен запек и се спасих с боровинки.
Сега сутрин в овесените ядки слагам по няколко  боровинки +две сушени сливи и съм ок .

# 655
Хей, дами, попаднах на тази информация в сайта на Майчин дом, относно кои прегледи се отлагат и кои не:

https://maichindom.com/%d0%b4%d0%be%d0%bf%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%b … 0%bd%d0%bd%d0%b8/

# 656
  • Denmark
Топла/гореща вода сутрин (аз пия по половин литър) и после голяма чаша кафе (разредено с много вода - вряла) и с мляко е моята тайна за ходене до тоалетната и нямам пропуск. Такъв навик ми е, че ако не ми започне така сутринта, цял ден коремът ми е двойно подут. Също пресен фреш от цитруси съм чувала, че помага, овесени трици, плодове, но с тях - само като самостоятелно хранене за закуска или вечеря иначе при мен нямат ефект.

# 657
Хей, дами, попаднах на тази информация в сайта на Майчин дом, относно кои прегледи се отлагат и кои не:

https://maichindom.com/%d0%b4%d0%be%d0%bf%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%b … 0%bd%d0%bd%d0%b8/
Това означава ли, че кръвни изследвания могат да бъдат назначени от следващия лекар?

# 658
Мен параноята пак ме е обзела и се чудя защо не си усещам бебето? В 22г.с. съм и си получавах отчетливи ритници минимум сутрин и вечер. Вчера сутринта си ме риташе стабилно, но вечерта нищо не усетих. Потупах си корема и ми се стори, че ме ритна, но изобщо не беше с тази сила, както обикновено. Казах си, че сигурно спи и реших, че тази сутрин всичко ще е ок. Е да, ама не! Пак не усещам нищо, въпреки че отново се опитах да го стимулирам с потупване... Случвало ли ви се е така, не знам да звънна ли на АГ, опасявам се, че ще ме помисли за луда Sad

# 659
  • Бургас
На мен ми се е случвало няколко пъти. Последно в 26 г.с. търчахме спешно на лекар, защото не бях усещала бебето цял ден. Всичко си беше наред, просто имаше още много място и не усещах всяко движение. Аз съм с предна плацента и това също има значение.
Ако все пак се тревожиш свържи се с лекаря си, няма какво да се притесняваш. Аз на моя му бях писала във вайбър и той веднага ме извика да ме види.

Общи условия

Активация на акаунт