Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 125
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Да, то в 22 г.с. е още рано за постоянно усещане на движения. Някои жени дори, в тези седмици тепърва започват да усещат леки движения. Опитай да легнеш по гръб и сложи ръка на корема. Това е позата, в която най - отчетливо се усещат движенията.

Ако, обаче, още продължи това затишие, се свържи с лекаря си най-добре.

# 661
Благодаря ви много, бебето реши, че достатъчно ме е измъчило и се обади с подобаващ ритник Grinning За сега оставям притесненията настрани Simple Smile

# 662
Няма закономерност, според която да се усеща бебето. Не бързайте да се панирате, все пак и малките човечета си имат своите моменти.

# 663
Здравейте, отскоро не съм в отбора на бременните, а на щастливите майки 🥰 малкото ни зайче се роди със секцио и имам въпросче. Макар да измества малко темата, ще бъда благодарна, ако споделите опит!

Днес ми свалиха конците от операцията и АГ ми каза, че мога да я мокря вече. При предното секцио обаче ми бяха казали след мокрене да мажа с нещо, май беше Йодасепт. Сега нищо такова не ми казаха и се чудя дали да не трябва с нещо да се мацна след това, ама като не съм сигурна какво беше. Дайте акъл, моля!

# 664
Да, то в 22 г.с. е още рано за постоянно усещане на движения. Някои жени дори, в тези седмици тепърва започват да усещат леки движения. Опитай да легнеш по гръб и сложи ръка на корема. Това е позата, в която най - отчетливо се усещат движенията.

Ако, обаче, още продължи това затишие, се свържи с лекаря си най-добре.

Бих те посъветвала същото. Успокой се и не бързай, легни и последвай този съвет. Сигурна съм, че всеки момент трява да усетиш движенията му.

# 665
  • Пловдив
Днес ми свалиха конците от операцията и АГ ми каза, че мога да я мокря вече. При предното секцио обаче ми бяха казали след мокрене да мажа с нещо, май беше Йодасепт. Сега нищо такова не ми казаха и се чудя дали да не трябва с нещо да се мацна след това, ама като не съм сигурна какво беше. Дайте акъл, моля!
Когато аз раждах секцио ми бяха казали, че след мокрене да се мажа със спирт, цикатридина, йодасепт, нещо за дезинфекция. Аз се мажех със 75% спирт и оставях хубаво да изсъхне около разреза. Даже и без да се мокрех, подсушавах и минавах с тампонче със спирт, но коремът ми беше голям, виснал и захлупваше разреза и затова вършех цялата операция доста често.

# 666
Моето дете реагира всеки път, когато пия кафе/ ям шоколад. Рано сутрин, късно вечер или като съм се вила малко повече. Дано скоро и вашето се "обади"

# 667
Bamzi, честито бебе. Ти не трябваше ли през април да родиш? Да не е избързало човечето?

# 668
Здравейте, отскоро не съм в отбора на бременните, а на щастливите майки 🥰 малкото ни зайче се роди със секцио и имам въпросче. Макар да измества малко темата, ще бъда благодарна, ако споделите опит!

На мен веднага щом ми свалиха конците ми казаха, че мога да го мокря без проблем. Не са ми казвали да се мажа с нищо.

# 669
Да ви попитам мога ли в 11 г.с да започна да пия биозин мама, тъй като искам малко да си подсиля имунитета и най-вече имам надеждата зачервеното гърло да ми мине.
Какво ли не опитах за този хроничен фарингит вече повече от месец го имам, но не ми мина от нищо билково Sad

На мен ми го преписаха, още след първи преглед и потвърждение на бременността.

# 670
Да ви попитам мога ли в 11 г.с да започна да пия биозин мама, тъй като искам малко да си подсиля имунитета и най-вече имам надеждата зачервеното гърло да ми мине.
Какво ли не опитах за този хроничен фарингит вече повече от месец го имам, но не ми мина от нищо билково Sad

На мен ми го преписаха, още след първи преглед и потвърждение на бременността.
И аз съм така от над месец, хем пия Биозин. И много мой познати се оплакват от такива болки в гърлото. Ходили са по изследвания и нищо.

Иначе, и на мен ми го предписаха рано-рано.

# 671
Благодаря много! Да, изненада ни малкия сладкиш. При последния преглед установиха скъсяване на шийката и разкритие, успяхме да го задържим за два дни, но накрая решиха, че е време да го извадят преди да е започанала родивата дейност. Матката ми беше силно изтъняла, затова прецениха, че ще е секцио. За щастие, всичко мина добре! 🥰

Bamzi, честито бебе. Ти не трябваше ли през април да родиш? Да не е избързало човечето?

# 672
Някоя мама да знае нещо ефикасно за киселини? Пробвах талцид, въобще не помогна, сода също и газирана вода. Нещо страшно е, чак на моменти до повръщане се стига 😣

# 673
Някоя мама да знае нещо ефикасно за киселини? Пробвах талцид, въобще не помогна, сода също и газирана вода. Нещо страшно е, чак на моменти до повръщане се стига 😣
Може би активен въглен?

# 674
Бианацид ми помага .

Общи условия

Активация на акаунт