Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 113
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
  • Denmark
Мисля, че тези са най-трудни за избягване ако ги обичаш. Помня на Нова Година, което си беше в началото кажи-речи, как си нагъвах саламче докато се сетих, че не ми е позволено да го ям... 😅 Аз хапвам от време на време, но гледам да са минали през фурната или тигана. Даже и пастет ядох веднъж - тук в Дания го ядат топъл от печката и ми беше интересно да пробвам. 🐷
За дамата със сушито: може да си правиш със сготвена вече рибка (панирана примерно) или с пиле. 😋

# 691
Моя лекар казва : живееш си живота, радваш си се на бременността. Все пак не си болна, бременна си.
Така, че всичко с мярка е позволено

# 692
Моя лекар казва : живееш си живота, радваш си се на бременността. Все пак не си болна, бременна си.
Така, че всичко с мярка е позволено
Естествено!Всичката храна има по нещо,преди две години направих експеримент с една ябълка.Оставих я на фруктиерата да видим как ще се развие.Ами 6 месеца стоя,без да изгние,даже петно нямаше по нея.Ще кажеш вчера е купена.Ям от всичко с мярка,някой пръст бира и това е.

# 693
В 6 месец съм. От вчера чувствам корема да се втвърдява. Дали това е нормално??? И друг път ми се е случвало, но много за кратко. Цяла вечер го чувствах втвърден. Има ли причина да се притеснявам или е нормално?

# 694
В 6 месец съм. От вчера чувствам корема да се втвърдява. Дали това е нормално??? И друг път ми се е случвало, но много за кратко. Цяла вечер го чувствах втвърден. Има ли причина да се притеснявам или е нормално?
И моят се втърдява така, чак за цвла вечер не. Но като цяло е нормално, пиеш ли магнезий? Ако продължи или те притеснява, консултирай се с АГ-то.

# 695
И моят се втърдява така, чак за цвла вечер не. Но като цяло е нормално, пиеш ли магнезий? Ако продължи или те притеснява, консултирай се с АГ-то.
Не, само витамини пия. Във вторник съм на преглед и ще споделя, само да не ми отменят часа. Първа бременност ми е и се притеснявам, до сега всичко върви нормално. Не знам кое е нормално и кое не, като чувство.

# 696
Усещаш ли детето да се движи? Моето прави бабунка на моменти и после се размърдва.
Пиеш ли нещо?

# 697
Снощи бях по същия начин. Тази сутрин станах и корема ми подут и твърд.

# 698
Усещаш ли детето да се движи? Моето прави бабунка на моменти и после се размърдва.
Пиеш ли нещо?
Усещам го, да. Пия само витамини на Елевит.

# 699
Omm, много зависи колко са завишени. Знам, че по време на бременност могат да се повишат малко. Иначе те се повишават до много високи стойности, могат в пъти да нас нормата. Най-добре  лекаря да ти каже.
Аз пък имам друго притеснение. Малко късно разбрах, че не трябва да се яде луканка и пастет.  Взехме от един уж много хубав месарски магазин. Луканка хапнах малко, но от пастета повече. За съжаление пастетът не е в консерва, а в обвивка. Да си правя ли изследвания за листериоза, че съм в лека паника като разбрах, че е сериозно. Какво мислите?
За пръв път чувам ,че не може да се ядат. В началото само това можех да ям филийки с пастет от консерва. А луканки също си хапвам,домашно филе също. АГ ми забрани единствено морски храни ,които аз обожавам и умирам вече и някакви млека ама какви бяха не помня.

# 700

На мен започна горе долу по същото време да ми се втвърдява доста. АГ-то ми спря тренировките и ми изписа магнезий.

# 701
  • Пловдив
Изобщо не знам, че тези неща не са препоръчителни за бременни.
Ям всичко, каквото ми се яде. От нищо не се лишавам, но аз така съм била и преди бремеността.
Подкрепям мнението, че ние сме бременни, а не болни /говоря за нормално протичащи бремености/, защото нагледно съм се сблъсквала със силата на мисълта при някои жени, как зорлен си създават дискомфорта през тези месеци.

# 702
Аз спрях да ям суши, морски деликатеси, кисело зеле ( така адски повръщах ,че втори път не смея) и грозде ( пак същата работа като със зелето). Чакам да родя (днес влизам в 39 г.с.) и с ММ сме се договорили ,че в денят който ни изпишат от болницата за вечеря ще има суши Grinning

# 703
Момичета, защо не са ок синьото сирене и изобщо всички меки сирена? А какво е становището за другите видове?
Аз имам и друг въпрос - вече две години ( и повече) съм спряла изцяло тестените продукти и ориза, а от година се храня нисковъглехидратно. Забременях не строго планирано и не знам какъв режим на хранене да спазвам от сега. От година пиех витамини - Д и магнезий, пиех фолиева киселина, за да не ми падат показателите. Но и поради здравословни причини спрях определени продукти - ориз, картофи, брашна и др.
Та сега търся сериозни становища как да продължа да се храня, защото до сега се чувствах страхотно, ограничавайки напълно всички храни, които ме надуваха, караха ме да се чувствам зле и нездрава.
Благодаря.

# 704
Аз почти от нищо, което обичам, не съм се лишавала през бременностите. По-скоро избягвах големите количества храна и прекаляването с въглехидратите(особено вечер) с цел да не напълнея много. Т.е. бях на принципа от всичко по малко. Специално луканка и салам съм яла безброй пъти. Grinning

Добре е човек да е информиран, но прекалената информация наистина вреди повече отколкото помага. Като се започне от забранени храни, та боядисване, та маникюр били вредни. Какви ли не неща съм чувала. Grinning

Sonderzeichen, не е добре да не ядеш никакви въглехидрати. Просто яж бавни такива. Тестени изделия с бяло брашно и подобни не са необходими на бебето така или иначе, а от тях само се пълнее. В никакъв случай, обаче, не трябва да изключваш цели групи храни. Също така, при нисковъглехидратно хранене тялото влиза в кетоза, а това не е добре по време на бременност. Просто внеси малка корекция в храненето, като добавиш повече въглехидрати и никога не стой гладна. Принципът е по малко и на често.

Общи условия

Активация на акаунт