Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 110
  • 747
  •   2
Отговори
# 720
Някоя мама да знае нещо ефикасно за киселини? Пробвах талцид, въобще не помогна, сода също и газирана вода. Нещо страшно е, чак на моменти до повръщане се стига 😣
Ябълка помага, но без обелката

# 721
тинити, много неща може да са. Ти май беше в 6-тия, ако не се лъжа. Тогава е и нормално да почнат стягания(контракции), дали са заради липса на магнезий, дали са подготвителни, не мога да кажа.
Ако нещо те притеснява най-добре се консултирай с АГ.
На мен АГ ми каза, че е възможно при мен да са понеже малкият обича да лежи напречно и матката не е толкова разтеглива в тази посока и се контрахира. Така, че възможности много.

# 722
Здравейте!
Обръщам се към вече раждалите мами. Влязох в 38 г.с, и от няколко часа имам менструални болки и леки болки в кръста, подготвителни контракции (безболезнено стягане на матката) имам ежедневно вече.
Въпроса ми е, за колко от вас тези болки са били предвестник за скорошно раждане?
Благодаря предварително за отговорите!

# 723
  • София
Момичета в средата на 34 г. седмица съм, преди пиех магнерот 3х2, алеракт 2х1 и но-шпа 3х2, лекарката ми каза малко да ги намалим, сега взимам 2х2 магнерот и 1 алеракт, но-шпа рядко пия, та до кога се приемат,  до края на осми месец ли?

# 724
Аз пих магнетит до 38ма седмица. Спрях го и родих. Друго не помня дали пих.
Някъде бях чела, че но шпа не влияе добре. Но на мен пак ми го изписаха , въпреки, че нямам много оплаквания. Освен болката в кръста Sad
Някоя приема ли витамини pregnacare?

# 725
Приемах pregnacare в началото на бременността, но от тях получих запек и ги смених с фемибион.

# 726
  • София
На мен ми изписаха Фемибион® 2 витамини за бременни, много добре действали на мама и бебе.

# 727
  • Бургас
Здравейте!
Обръщам се към вече раждалите мами. Влязох в 38 г.с, и от няколко часа имам менструални болки и леки болки в кръста, подготвителни контракции (безболезнено стягане на матката) имам ежедневно вече.
Въпроса ми е, за колко от вас тези болки са били предвестник за скорошно раждане?

Може и да настъпва момента. Засичай си продължителността и през колко време са контракциите. Ако станат регулярни и продължават повече от два часа може да тръгваш към болницата или поне да се свържеш с лекаря си.

# 728
  • София

Привет, аз пия Pregnacare MAX от почти самото начало, сега съм в 18+ г.с.

Относно стягането на корема, аз също започнах да го усещам, основно вечер. Доки ми изписа Магнерот и, честно казано, почти моментално ме отпусна и вече мноооого рядко усещам стягане. Стискам палчета да подейства бързо. Лежи си и не се натоварвай.

# 729
  • Пловдив
Привет, аз пия Pregnacare MAX от почти самото начало, сега съм в 18+ г.с.
Аз също взимах Pregnacare MAX от 4 месец някъде, допих ги и след раждането.

# 730
На мен ми е помагало сутрин, като се събудя веднага да хапна обикновени бисквити. Сутрин е най-силно гаденето, защото стомахът е празен и бисквитите вършат работа, като също обират и стомашните сокове. При мен, при първата ми бременност особено, имах много силно и тежко гадене и сутрин още с отварянето на очите получавах позиви за повръщане. Бисквитите си ги държах до мен на нощното шкафче за да хапна веднага. През деня постоянно ядях солети за да не повърна. Лек няма, за съжаление, освен времемто. Обикновено гаденето отминава след третия месец.

Благодаря и аз съм на бисквитки и солети, или препечена филия със сирене, кис. мляко с овесени ядки..

# 731
И аз пия от началото  и до сега, мисля живот и здраве като родя, ако ми кажат да продължа с витамините за кърмене на марката.  Blush

# 732
Здравейте!
Може да родиш скоро, а може и след 3 седмици. Това никой не може да предвиди. Подготвителните контракции са нормални и е добре да ги има.

Раждането е започнало, когато усетиш болезнени регулярни контракции, т.е. през сравнително равен интервал и с времето стават по-болезнени и по-продължителни. Възможно е и да се появят дори болезнени подготвителни контракции, но различното при тях е, че при лягане на една страна, отпускане или душ, те отшумяват или затихват леко, докато при истинските родилни контракции, силата и продължителността напредва и нищо не е в състояние да ги спре.

# 733
Момичета, в коя седмица е нормално да намалее напрежението е гърдите, и изобщо нормално ли е ? Благодаря

# 734
Момичета, в коя седмица е нормално да намалее напрежението е гърдите, и изобщо нормално ли е ? Благодаря

При всяка жена е различно. Преди и аз се интересувах от това. Аз съм в края на 6-ти месец. Трети месец гърдите ми спряха да са болезнени и нямаше напрежение за известно време, после пак почнаха, после спряха да се болезнени, после пак почнаха. Сега до преди няколко дена ми бяха мн чувствителни и ме дразнеха ако се допират до дрехите, днеска пък нищо им няма, няма напрежение, болка. Това е моят опит Simple Smile Всяка бременност е различна.

Общи условия

Активация на акаунт