Неразбрани съседи

• 22 120
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
В контакта има предпазители, а от прозореца трудно ще скочи дете, което едвам ходи. Не съм твърда, не искам и да бъда. Това са деца, не са роботи. Не случайно им е заложено да играят, хвърлят, бутат. Така опознават света.
Достатъчно е да се спазват нормалните часове за почивка, през другото време не е нужно децата да се ограничават от игри и да им се отнема детството. Не отглеждаме 3 годишни лелки все пак. Едно 3 годишно е горе-долу 15 килограма, колко пък силно да тропа? С каква сила може да метне играчки чак по тавана? Обикновена детска игра в нормалните часове не може да бъде повод за оплакване.
Ако обаче такива шумове притесняват някой, то неговото място не е в блок. Там все някой шуми. Дали леля Гинка ще си пусне прахосмукачката или ще изпусне тенджерата, дали глухият чичо Гошо ще си увеличи телевизора, или комшийката от горе ще си обуе тропащи чехли, все тая. Все шумове от ежедневието срещу, които никой не може да има претенции стига да са в позволените часове. Който се страхува от мечки, да не ходи в гората, който иска да спи на пълна тишина до обяд, да си купи къща на село. Щото в града и уличният шум е доста неприятен. В тази връзка, малкото се буди сто пъти през ноща, а сега спи, та и аз исках да спя до обяд, но боклукчийте минаха да изхвърлят боклука и ме събудиха. На всичкото отгоре от общината са пратили хора да орязват стърчащите клони на дърветата. Къде мога да се оплача и мога ли да ги заплаша със съд и отнемане на боклукчийският камион и резачките 🤣🤣🤣

# 76
Едно 3 годишно е горе-долу 15 килограма, колко пък силно да тропа? С каква сила може да метне играчки чак по тавана? Обикновена детска игра в нормалните часове не може да бъде повод за оплакване.

Това беше и моята теза в началото. И още е . Но нещата винаги с сиви, а не черно-бели. На прекомерните изисквания на авторката на темата почнаха да се противопоставят мнения от другата крайност. И затова се оказа, че защитавайки средата, споря на два фронта Simple Smile А истината е, че хем децата имат право да играят, хем когато прекаляват трябва да се озаптяват и това се нарича възпитание. между отглеждането на три годишни лелки и липсата на всякакво възпитание има много място, нали?

# 77
Разбира се, не вярвам някой да остави детето си да потроши къщата и да застраши себе си. Още повече в картинката има и бебе.
В случая, ако е истинска ситуация, говорим за нормална детска игра в позволеното време и свръх претенциозна авторка, която явно е отключила майчината агресия с думи като чудовище.

# 78
Черна станция, абсолютно съм съгласна.

В тази тема разбрах, че при налагане на някакви граници и дисциплина детето ти се превръща в лелка. Че едногодишните не подлежат на възпитание и че който е безпокоен от съседите си, трябва да се изнесе спешно на село.

Прекрасният бг манталитет в пълният му блясък.

# 79
Искам да ми дефинираш "безпокоен от съседните си" ? Ако съседката си пусне пералнята ,сушилнята или прахосмукачката в 8 ч, това води ли се безпокойство? Или само децата могат да безпокоят и да ги отнемат? Защо не отнемат нечия прахосмукачка, примерно? А за възпитанието на едногодишните може да говориш отново, когато имаш едногодишно.

# 80
Брей, затапи ме! С или без едногодишно, ако съсед работи до късно или нощни смени и ме помоли да опитаме да сме по-тихи, просто ще кажа ОК и ще опитам да сме по-тихи. Както съм написала и по-горе, колко ще е успешен тия опит, друга тема.

Офтопик: с един от вуйчовците ми, който е детски психолог сме си говорили тонове за това как от ден първи с детето се създава връзка, родителят гради авторитет и поставя граници, които служат за собственото добро на малкото и впоследствие за успешния му интегритет в обществото. Предпочитам да вярвам, че когато - ако - имам късмета да стана родител, ще успея да намеря баланс между това да оставя детето си да опознава света и да се радва на детството си, и да му дам някакви граници между позволено/непозволено.

На 5, на колкото е детето от темата, много от малките вече ходят на предучилищна, четат, смятат и са си съвсем разумни хора. Вярвам, че може да им се обясни кой тип игра пречи на съседите и кога кое може да се прави.

Въпрос на отношение към околните и в крайна сметка на вашите собствени идеи за позволено/непозволено; възпитано/невъзпитано и т.н.

# 81
Сега в събота в " Съдебен спор" едно лудо бабе се оплакваше от шума от съседите отгоре. Къде с право,  къде не.
Най- куриозното оплакване беше от клавиатурата на компютъра на детето.
Двама полицаи, не че нямат друга работа, ходили в дома на хората да правят следствен експеримент колко силно трака клавиатурата.
Луди всякакви.
А съседката отгоре беше на успокоителни заради тормоза на бабата.

п.п. детето може да е със специални потребности / така ли се казва/..

# 82
Теодора, относно възпитанието, едно го мислим преди да имаме деца и съвсем друго става. Недей да имаш толкова много очаквания за да не останеш разочарована.

Както вече казах, не вярвам някой да позволи на детето си да потроши къщата, става въпрос за нормална детска игра, която е в позволените часове.
Относно възпитанието, не намирам за възпитано да наричаш дете чудовище.

# 83
Съгласна съм с вас за думата. Не знам дали авторката я е употребила пред родителите. Допускам, че не.

Всичко все пак опира да това, че когато ни се налага да делим
 пространство, трябва да има разбиране и уважение и от двете cтрани, за да ни е спокоен и добър живота.

# 84
В случая, ние възрастните трябва да разберем, че детето има нужда от игра, все пак говорим за 8 сутринта, а не 2.  Всеки може да има специални изисквания, но никой не е длъжен да подтиска нормалният си на живот за да се съобрази с нечии специални изисквания. Както казах и да не е детето ще е някой друг. Или целият блок трябва да стъпва на пръсти понеже авторката иска да спи до обяд? Аз не живея в блок, но пак се намери кой да ме събуди. Трябва ли да се сърдя? Разбира се, че не. Никой не ми е виновен, че не съм спала цял нощ и не е длъжен да се съобразява с това.

# 85
В случая, ние възрастните трябва да разберем, че детето има нужда от игра
Това е вярно. Но точно толкова вярно е, че и възрастният има нужда от сън. Не визирам измишльотините на авторката, а принципен казус. Ако някой работи нощем, има съвсем човешкото право да поспи през деня. И никой, включително и детето, няма да получи трайни увреждания, ако направи опит, в рамките на своите възможности, да се съобрази с това.

# 86
Има си часове, които законът е отредил за почивка. Проблем е ако не се спазват, но целият блок да си промени режима заради някой, който спи до обяд... Разбира се не говоря за къртене на стени, а за нормални неща, децата да си играят, възрастните да се къпят, да си пускат перални, сушилни, прахосмукачки.

# 87
Е, те, нормалните дейности, не пречат. Даже и играта не пречи, ако не е придружена с бойни викове и трясъци. Виковете и трясъците могат да се поозаптят.

# 88
Колко пък да е шумно това дете, че на горният етаж се чува чак през тапите за уши.... Да не е мечка 🐻

# 89
Може да е гласовито и да развива яки децибели.

Общи условия

Активация на акаунт