Неразбрани съседи

• 22 258
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Нищо въображаемо не съм казала. Давам реални примери от местата, където съм живяла. И не мисля, че съм казала нещо шокиращо, това са нормални неща, които се случват на всеки. Но един нещастен човек реши ли да мрънка, винаги ще намери повод.

# 121
Донякъде извън темата, но да помоля да споделите кои са тези тапи, които изолират шума. Купувала съм от аптека, от, Лидл, от магазини и къде ли не. Не съм попадала на такива, а ушите ми не са уникални. Не се заяждам, сериозно питам, защото и аз имам проблем у нас с шума. При нас непрекъснато се правят ремонти и не се спазва никакво време събота и неделя. Това от години вече, един почне, друг свърши, междувременно все нещо трещи, жужи и пищи по никое време, освен трясъците за ремонти. Няколко съседи продадоха жилища, другите естествено си го ремонтират и нямат време да чакат. Дори си имаме съсед вкъщи си е направил работилничка казва и все нещо майстори. Да не продължавам, но съвсем сериозно моля, ако сте попадали на такива тапи да споделите. Преди години от едни купени от аптека развих алергия и ми се разраниха ушите , сега дори обици не мога да нося , ако не са златни, дори сребро са проблем някои. Всякакви модели и материали съм имала и накрая се отказах. Но, докато съм ги слагала не е имало изолация, т.е. повечето шумове добре си ги чувах съвсем леко притъпени. Та...какви са тези тапи, последните 3-4 години не съм търсила, отчаях се и реших, че не си заслужава.

# 122
Има едни тапи от силикон, който се затопля в ръката и се оформя плътно по вътрешността на ухото. Те изолират най-добре. Но пак, ако дъни бас от колони, се чува, макар и слабо.

# 123
Е точно от тях получих алергия. Не ги затоплях помня, ама материала беше силикон със сигурност. Въпреки, че ги миех и дори минавах със спирт за по-сигурно (не бяха за еднократна употреба) След няколко пъти вече се получиха обриви, ранички и тръгнах по лекари. Но пак си чувах, дори телевизира по-слабо, но чувах, а за шум от ремонт и по-силен...нищо не помага, че и моторите навън също (вечер минаваха с гонки до нас)
Благодаря за отговора, може пък тези да са различни, ще попитам и взема да пробвам внимателно. Може и да ми помогнат и няма реакция.

# 124
Най-масовите антифони са едни меки тапички, не са силикон, има ги във всички заводи и други шумни индустриални места. На мен не са ми много удобни, не понасям да си навирам нищо в ушите, даже и слушалки. Ето един тип:
https://www.btb.bg/KLEENGUARDH10-tapi-za-ushi-prod-216.html

По-технологично е антифони с активна защита, но трябва да си избереш кой тип е най-подходящ за теб:
https://www.geodar.org/index.php?route=product/category&path … 136&limit=100

# 125
Първите ги имам , не ми вършат работа на мен(( Не изолират изобщо
Вторите, не знам как ще се спи, а и са скъпи. Иначе изолират със сигурност, но по-добре слушалка и музика да си пускам, то така и правя, но ми се искаше тапи. Реших, че нещо ново са пуснали и щом не чувате са ефикасни. При мен не се получава, не се превземам.
Благодаря за съдействието. Ще питам пак, ама все не се сещам в аптеките да видя, вече имам колекция, повечето изхвърлих.

# 126
  • Варна
Аз съм ползвала от тези най-обикновените дето са като дунапренени, от аптека купени. Стискат се и се слагат хубаво в ухото, след което те сами се раздуват и уплътняват всичко. Не винаги успявам от първия път и ако не се получи добре, наистина се чува, но като се сложат правилно, изолират супер, както казах не си чувам алармата, като съм с такива.  Приятелят ми пък е по-доволен от тия силиконовите и си взима от тях.

# 127
Активните антифони не пускат музика, а генерират шум в противофаза на външния и със същата амплитуда. Така двата шум се гасят един друг и остава съвсем леко жужене.

# 128
Силиконовите, които се затоплят са много удачен избор аз ги купих от аптеката1

# 129
Здравейте. Имам нужда от съвет как да постъпя с неразбрана съседка. Въпросната дама наводнява апартамента ми многократно. Аз всеки път влизам в положение, че на всеки може да се случи. Но тя вече ми се качва на главата. Преди месец правих основен ремонт след поредното наводняване и сега пак банята й тече. Тя отказва да я ремонтира, защото трябвало да разбива нейната. Мога ли да подам някъде жалба или нещо подобно, за да може по някакъв начин да я принудя да предприеме ремонт.

# 130
Има застраховки и не са скъпи

# 131
Аз застаховка си имам. Но за да поправя щетите тя трябва първо да спре теча, иначе е безмислено.

# 132
Аз застаховка си имам. Но за да поправя щетите тя трябва първо да спре теча, иначе е безмислено.

Ти сигнализирай застрахователя, а той ще си говори с нея.

# 133
  • София /Абсурдистан
Сложна работа. Аз преди време имах същият проблем. Даже бях предложила аз да платя на майстора, те само да го пуснат да влезе у тях и да оправи тръбите. Е, отказаха. Не искали да си разбиват жилището. Добре че продадоха това жилище и ноят собственик си оправи всичко. Бях опитала всичко и нищо не помогна.

# 134
Щом имаш застраховка, остави тази работа с "говоренето" на застрахователя. Тя знаят как се прави и ще го направят. Гарантирано повредите и щетите ще бъдат отстранени скорострелно.

Общи условия

Активация на акаунт