Неразбрани съседи

• 22 213
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Никъде не се срявняват лампата с музиката, вие очевидно, че не можете да четете, а сте и точно от тия неразбрани съседи, аз доколкото виждам темата е за съвети срещу такива....

# 196
Хаха,как разбрахте,че съм от неразбраните съседи?Напротив,слава богу имам нормални съседи,а не луди,на които даже лампите им пречат!И ако ми свети лампата,то има причина за това.И не,не бих си нарушила комфорта,защото някой не иска да си сложи перде или щора.Това не е мой проблем!При положение,че купони не правя,не цапам общите части,не преча на никого ,не виждам за основателно някой да ми пише бележки по вратата,че лампата ми светелА!

# 197
Темата с лампите се изчерпа. Моля ви, спрете.

# 198
  • Варна
Може да си задържите епитетите за вас.
Според вас дали има причина да държиш денонощно лампа на терасата светеща? Аз се радвам, че хората са били разбрани и ситуацията бързо се разреши, дано повече такива съседи!
Да, аз лично прекратявам, но апелирам да не бъдем толкова нападателни...

# 199
Ние пък на село имаме едни съседи, които много обичат музиката и дънят децибели, та в съседните държави се чува. Но е по нормално време и няма какво да им кажеш. Да, в отделни къщи са хората на село, но тези си озвучават двора и целия квартал, понеже си пият ракията под асмата. И няма какво да се направи, освен да се търпи.

# 200
Според вас дали има причина да държиш денонощно лампа на терасата светеща?
Дали има такава прична или не, е само тяхна работа, не Ваша.

# 201
  • София
Само да ви кажа, че живея във вилна зона и такива простотии просто не се случват. Да, къщи сме и не сме заврени едни в други, но въпреки това тук хората се съобразяват много повече и шумове след 11:30 (на каквито бях свикнала по апартаментите) просто няма. Пък ако имаше - същите правила за шум важат за къщите, каквито са за блоковете (и относно часове, и относно децибели); викаш полиция и това е. Даже като дойдат виладжиите за парти лятото, до по-късно от 12:30 не е било да се чува музика и смях (ама далечно и само в двора, вкъщи не).
Ако ми се беше случило това с лампите и ми цъфне някой да ми разпорежда какво искал и не искал да правя аз в дома си, щях да го нервирам умишлено и като каже нещо накриво, да си извадя ограничителна заповед; пък след това пак да заповяда на вратата. Народът наистина съвсем изчатка Sad

# 202
  • София
Интересно, защо аз трябва да инвестирам в това, след като е очевидно , че пречи некому и е помолено да не се прави.
Интересното е друго!Защо си мислиш,че някой ти е длъжен?Най-елементарното нещо е да има пердета/щори в един дом.Комшиите са си у тях и след като не вдигат шум,не създават проблеми по никакъв начин,не виждам какви претенции имаш.Светела им лампата.Ами ще свети щом им е кеф.Забрани за лампите още няма.
Никой на никого не е длъжен, обаче когато се жвее сред хора, се изисква да имаш  елементарно възпитание. По същата логика защо Катето да търпи дисмомфорт, понеже на друг му свети лампата? Ясно е, че или едните трябва да си загасят лампата или другите да инвестират в ролетни щори или блекаут пердета, въпросът е кой ще излезе по-интелигентен за да разреши проблема. И не ми сравнявайте с улични лампи - те не са насочени към нечии прозорци, дори и светлината им да влиза леко в стаята и обикновено светлината е меко жълто или оранжево, докато една лампа/прожектор на тераса, може да е насочена точно срещу на отсрещния стаята и да "блести в очите".

# 203
Хайде сега - прожектор. Никой не си слага на терасата прожектор. А държат светнато по някаква си тяхна причина, няма да харчат ток без причина, я.  Може да искат да осветяват зоната пред блока за да не се събират младежи и наркомани, например. А иначе просто не мога да си представя къща без пердета - това някакъв перманентен стриптийз за съседите ще да е Wink

# 204
  • Варна
Афродита, поне 5 човека я питаха дали става въпрос за прожектор, насочен директно към спалнята ѝ. Ако беше така, досега да е казала. Обикновена крушка на терасата ако ще и 100 вата да е, колко да свети ?!?

И да, ще ти сравняваме крушката с уличните лампи, защото последните светят дори повече! Една от квартирите ми беше на втори етаж точно срещу такава лампа, която макар и с жълта светлина, светеше достатъчно, че спокойно да мога да чета на нея, седнала в леглото. Едни пердета и готово. Какви съобразявания, какви инвестиции, какви чудеса ?!?!?
Утре ако някое бебе се разреве над нея, сигурно ще иска от родителите му да ѝ поемат хотела, докато детето завърши училище... Щото нали, от къв зор прицесата да си нарушава комфорта?

# 205
  • Сф
Oх, как се смея съботно с тая лампа Simple Smile
Живеех до сграда на МВР, където прожектор, ама прожектор, осветяваше вътрешния им двор. Дали ще го спрат?
Също така оставям крушки у нас да светят нощем, защото имам причина основателна. Втори етажи също са близко до улични лампи и свети. И какво?Да ги загасят? Ми завъртете си леглото да не е директно срещу прозореца щом ви блещи , да не се блещите взаимно. За завеси и щори са ви казали вече. Иначе, че има хора, които ги дразни и светлинката от приемник или тв- има. Спят и с маска на очите. Та, решения много, без да  намесвате личното пространство на други хора, защото тях пък може да ги е страх да спят на тъмно например, нали?

# 206
  • София
Скрит текст:
Oх, как се смея съботно с тая лампа Simple Smile
Живеех до сграда на МВР, където прожектор, ама прожектор, осветяваше вътрешния им двор. Дали ще го спрат?
Също така оставям крушки у нас да светят нощем, защото имам причина основателна. Втори етажи също са близко до улични лампи и свети. И какво?Да ги загасят? Ми завъртете си леглото да не е директно срещу прозореца щом ви блещи , да не се блещите взаимно. За завеси и щори са ви казали вече. Иначе, че има хора, които ги дразни и светлинката от приемник или тв- има. Спят и с маска на очите. Та, решения много, без да  намесвате личното пространство на други хора, защото тях пък
може да ги е страх да спят на тъмно например, нали?
Като ги е страх да спят на тъмно има нощни лапми и няма логика да държиш осветено към съседите. Както казах, всичко е до елементарно възпитание и съобразяване с факта, че се живее в кутийки с други хора. Въпросът в случая е принципен - кой трябва да премахне вредата - този който я причинява или потърпевшия, щот' нали никой на никого не е длъжен по принцип.

# 207
Никой не е правил изменения, лампата на балкона си е по проект. А всяка лампа в жилището човек може да си я светва колкото иска. Страх ги е от крадци, светят си. В своя си имот светят. Има правила за шум и замърсяване, не за светене.

# 208
  • Варна
Като ги е страх да спят на тъмно има нощни лапми и няма логика да държиш осветено към съседите. Както казах, всичко е до елементарно възпитание и съобразяване с факта, че се живее в кутийки с други хора. Въпросът в случая е принципен - кой трябва да премахне вредата - този който я причинява или потърпевшия, щот' нали никой на никого не е длъжен по принцип.

От какъв зор те да инвестират в нощни лампи заради нечий чужд кеф? Smirk Да инвестира този, който има нужда.

# 209
  • София
Никой не е правил изменения, лампата на балкона си е по проект. А всяка лампа в жилището човек може да си я светва колкото иска. Страх ги е от крадци, светят си. В своя си имот светят. Има правила за шум и замърсяване, не за светене.
Ама и в чуждия. За това какзах, че който е по възпитан той ще реши проблема. А ти как разбра, че става въпрос за стандартна балконска лапма, а не за мини-прожектор или някаква друга силна лампа не знам. Не че има значение, явно са им близко апартаментите.
Скрит текст:

От какъв зор те да инвестират в нощни лампи заради нечий чужд кеф? Smirk Да инвестира този, който има нужда.
А от какъв зор тя да инвестира в ролетни щори или плътни пердета, заради нечий чужд кеф???

Общи условия

Активация на акаунт