Отговори
# 150
Лагерта и аз днес съм в нокаут от главобол. От времето мисля се вдига кръвно също. Нем ожах да го измеря, не намерих вкъщи батерии. На една приятелка мъжа и също излязъл и се върнал, че не му е добре ще ходи на лекар вдигнал е кръвно.
Отиди на кардиолог ще даде предложения какво да правиш . Лекарствата трябва да се сменят, да намериш тези които ти действат. А може пък като свърши херцептина да се нормализират нещата.
Лейди Марита е казала каквото трябва обезболяващи да пиеш по разписание когато може а не когато те заболи.
Не е ли малко множко превръзката чак в понеделник да я сменят  или вие вкъщи ще имате тоя ангажимент?

Прегръдки на всички и дано днес има хубави новини.

# 151
  • София
Аз имах чувството,че от Зофрана ми пада повече кръвното и така и не го пих.

Лагерта,говори с онколозите да пробвате други хормони.Аз с Нолвадекс имах ужасни болки в очите и главоболие. Сега с Аримидекса не е така(но пък други болежки имам де).Опасно е да стоиш с това високо кръвно.Ти пак си иди и на кардиолог де,но трябва да се предприеме нещо.

REN, е права за стадирането,явно тепърва ще се попълва .

# 152
Леля ето какво копирах от първа страница:1-4 диференциация  на тумора. (Ниска диференциация, т.е клетките са по-близко до нормалните и висока, където  клетките са много изменени),  ............
Това не е така, а точно обратното. Къде на първа страница пише такова нещо? трябва да се редактира.
Високо диференциран означава с ясни граници добре очертан, "нов" , в начален стадий, а не "разлят" тумор.
Нискодиференциран е грубо казано колкото по-ниско толкова по-зле.

# 153
Извинявайте момичета,
като не знам кое да гледам и съм писала глупости.
Пише - окончателна диагноза С50.2 Злокачесвено новообразувание на горен вътрешен квадрант на млечната жлеза T2N1aM0

# 154
Точно така е, както Фри е писала. При ниско диферинциран клетките са много изменени и далеч от нормалните. Аз съм с ниско диферинциран. Видях го на първа страница, грешно е написано и при следващата тема трябва да се поправи, не мога да я редактирам вече.
Днес и аз съм със силно  главоболие. При мен границите се събират, отделно че е ниско.
Предстои ми предпоследна червена химия следващата седмица. Време ли е вече да питам за хормоналните? Какво трябва да направя преди започването им? Проф. Дудов е написал, че трябва да се започнат успоредно с лъчето. Ще имам Золадекс и Тамоксифен, от сега ви чета и се втрисам какво ще ми докарат.
Шуши, весела и зареждаща почивка!
Нещо съм сдухана аз. Мислите ли, че хирург ще се съгласи да махне и другата гърда без показания за злокачествено заболяване?
Да минава и лъчето, да ходя да ми орежат няколко бенки. Че все ги мисля.
О, забравих - любов и вино да се лее днес. Наздраве на всички, кой каквото празнува! HeartWine Glass

# 155
Извинявайте момичета,
Пише - окончателна диагноза С50.2 Злокачесвено новообразувание на горен вътрешен квадрант на млечната жлеза T2N1aM0

Втори стадий, според мен.
Да, високодиферинзиран значи по-малко злокачествен и агресивен.

# 156
Тумора е бил над 2 см и има заразени лимфни възли. Затова са ви казали че ще има и химио и лъчетерапия . Каква ще е химията и колко курса ще определят онколозите според другите характеристики.

# 157
Извинявайте момичета,
Спокойно, това е начален стадий, не е страшно, лекува се успешно. Не откачайте Grinning

.......... Мислите ли, че хирург ще се съгласи да махне и другата гърда без показания за злокачествено заболяване?
..........
А защо искаш да я режеш здравата? Ти с 3-негативен рак ли беше? Ако е така предполагам, че да, ще се съгласят. Ще си платиш естествено, но минаваш с една операция и  една упойка, което си е оферта.
Всъщност щом имаш тамоксифен значи не си с 3-негативен.
Къде видя писано тук за проблем от хормоналната терапия? Защо се втрисаш?  Кажи какво те притеснява, да ти се обясни.

# 158
  • София
Марита, ще се радвам да се видим!
Аз съм си в къщи след операцията. Цяла нощ не съм спала от болки И продължава да  болиии.....
Лейди, само едно мога да ти кажа: ЗНАМ КАК БОЛИ😑 Но пък знам и че ще мине след две седмици и ще устискаш. Пий хапчетата не само при нужда, ами по разписание постоянно! Ма ти имаш мъж лекар. Аз пих две седмици нон стоп обезболяващи. То и така болеше ужасно, а представям си без тях или само при нужда. Не са толкова силни. За такива болки при нужда май само морфин ще действа. Хайде стискай зъби, аз стискам палци! После като запролеъее ти на мене пак ще стискаш, че аз съм тогава на пънгара🤣

.........Честит Св. Валентино момичета! Само здраве, любов и хубави емоций НИ пожелавам! 😁

Само да ми кажете - от имплантите ли боли така, че да се отказвам, докато е време...вчера ми звъня пластичния да ме пита дали остава операцията. А мен така ме дразни в момента от мастектомията и махнатите лв - изтръпва ми мястото там, бодежи, че се замислям дали да слагам импланти въобще...? Въпреки, че при мен първо ще са експандери, чак после импланти, ама то едва ли е по-безболезнено...

Честити празници - кой каквото празнува! Да се обичани и леееко пияни!

# 159
  • София /Абсурдистан
Болката не е повод за отказване от красотата! Марита,кажи и!
Боли, та не се трае .... Днес официално лежа и се дрогирам с обезболяващи.

Последна редакция: пт, 14 фев 2020, 13:38 от The Iron Lady

# 160
  • София
Бързам да кажа, че всичко е точно с моя ПЕТ скенер. Е, има някакви неща, дето ми пораждат въпроси, ама ще ви ги напиша довечера. Най-важното е, че общото заключение е, че няма данни за патологична метаболитна активност. Спокойна съм , за сега Simple Smile

# 161
siqina_ani Както вчера ти казах, задължително да си вземе Зофран за вкъщи. Не се пие при нужда, а сутрин и вечер по една таблетка. ако почне да повръща дегана няма да я спре.

Благодаря, да сестра ми е отишла да го купи и са й искали рецепта. Колко милиграма Зофран трябва да е ?

# 162
  • София
Lady, аз нещо съм пропуснала май... операцията за реконструкция ли беше?

Много празници да има в живота ви, момичета! Колкото повече, толкова по- добре. Не пропускайте нито един!
Радостта от живота държи депресията далеч.
🥂❤🎉

# 163
  • София /Абсурдистан
Корекция на реконструкцията е. Нали от лъчето станаха мизерии при мен...

# 164
siqina_ani Както вчера ти казах, задължително да си вземе Зофран за вкъщи. Не се пие при нужда, а сутрин и вечер по една таблетка. ако почне да повръща дегана няма да я спре.

Благодаря, да сестра ми е отишла да го купи и са й искали рецепта. Колко милиграма Зофран трябва да е ?
   8мг

Общи условия

Активация на акаунт