Отговори
# 135
И аз се замислих и натъжих.
И аз като Марита мразя израза да почива в мир. Това хубаво момиче, пълно с енергия не може да иска да почива. Защо да почива, тя може да лети, да тича, да танцува...Нали е свободна вече..От всичко, което я е ограничавало, от рака, от болката, от страха, от малкото любов на тоя свят....Оффф.

Лейди и всички дето правят и чакат нещо 🍀❤

Леля-та, Аз нищо не разбрах от стадия, както е написано, Успех ви желая!

Последна редакция: пт, 14 фев 2020, 07:37 от unabella

# 136
  • София
Леля ето какво копирах от първа страница:1-4 диференциация  на тумора. (Ниска диференциация, т.е клетките са по-близко до нормалните и висока, където  клетките са много изменени),  Това е за стадия на тумора, другуте неща означават че има засегнати 2 лимфни възела и на едно място има метастаза. Може и да не съм много точна, нека и другите да кажат. А тя има ли правен скенер, понеже от операцията само как са рзбрали че има метастаза....

# 137
И аз си го помислих  но защо така е написано 0-2, 0-1 ?
Лагерта, как си?  Дано сте овладели това кръвно.
Не оставяйте лошите мисли да ви превземат, момичета! ❤
Честит празник, за който каквото празнува днес! ❤🍷
Да виждаме и не пропускаме хубавото в днешния ден.😊

# 138
Бела, хич не ме превземат лошите мисли. Снощи само за секунди малко им се поддадох (заради балерината), но си наложих да ги изгоня и заспах. Събудих се пак рано, рано и какво направих? Резервирах си къща на морето за 6 дена. Мнооого ми е кеф! Обратното броене започва сега🤣 Време е да се живее! Така си обещах като бях в ниското. Казах, че ако оцелея този път ще го ударя на як живот до следващият път, какъвто и когато и да е той! И действам😁

# 139
Браво, Марита. На нашето море ли? Ще се видим, ако е така.
И аз съм нарезервирала пак за Италия, за гръцкото море ☺️, дано не се появи проблем за пътувания с този коронавирус, въпреки, че не знам защо, не ме плаши толкова той.

# 140
Браво, Марита. На нашето море ли? Ще се видим, ако е така.
И аз съм нарезервирала пак за Италия, за гръцкото море ☺️, дано не се появи проблем за пътувания с този коронавирус, въпреки, че не знам защо, не ме плаши толкова той.
Не те плаши, защото си се излекувала от рак. И мен някак вече никакви болести след този рак не ме трогват. Даже и апокалипсиса на времето последните дни при нас не ме трогна по отношение на мен. Само за детето малко се притеснявах, но оцеляхме. Имаше ужасен ураган.
На Поморие ще ходя. Там живях и съм си като у дома. Бившият ми (втория) съпруг също е там лятото (има къща) и сме в роднински взаимоотношения с него, та ще бъде весело сигурно. Аз разбира се ще взема и роднини. В къщата 10 човека се събират. Кеф! Ще се радвам да се видим с теб (а и с другите от региона) разбира се! Даже много се надявам. От 27 юли до 2 август съм в Поморие, а 25-26 юли и 3-6 август в София. Може да "скокна" и до Враца, че ми е родното място, да ида на гроба на баба ми и дядо ми, да видя някои приятели от детството, но незнам ще успея ли. Във всеки случай се надявам да се видя с всеки от вас, който може и е на близо от моите точки. 🤗

# 141
  • София /Абсурдистан
Марита, ще се радвам да се видим!
Аз съм си в къщи след операцията. Цяла нощ не съм спала от болки И продължава да  болиии.....

# 142
  • София
Марита, Юли няма да мога на тези дати,че съм в Гърция, но Август ще направим някоя среща,ако и на другите им е удобно.

Лейди, да ти изпишат някакви по-силни обезболяващи, да не се мъчиш така.

Лелята и аз се чудя как  разбраха за далечните метастази,има ли скенер правен?

# 143
  • Plovdiv, Bulgaria
Варненско Тинтири, прегръдки от мен! Децата винаги ни имат за красиви и съвършени, моят малкия понякога ме изненадва " Мамеее, толкова си красива" . Твоят на колко години е, да не е проблем пубертета?
Марита, хубаво е като очакваш приятни емоции.
Тото, и аз четох на стената във Фейсбук и пак си изгледах видеото с тази прекрасна жена!
Лагерта, шега не бива с това кръвно, със сигурност е от хормоните.
Лейди, радвам се за теб!
Ей, този път успях да прочета всички.
Ние днес, тръгваме за Пампорово цялото фемили, големият ми син/студент в София/ идва с нас и съм много щастлива, там вече ни чакат приятели. Приготвила съм розе, фондю за сирена, любими шоколадови бонбони и въобще глезотийки. А ските остават за утре и вдругиден. Днес ще се почерпим и от сърце пожелавам на всички хубав ден и празник, който и да е от двата! Flowers Hibiscus Heartpulse

# 144
Марита, ще се радвам да се видим!
Аз съм си в къщи след операцията. Цяла нощ не съм спала от болки И продължава да  болиии.....
Лейди, само едно мога да ти кажа: ЗНАМ КАК БОЛИ😑 Но пък знам и че ще мине след две седмици и ще устискаш. Пий хапчетата не само при нужда, ами по разписание постоянно! Ма ти имаш мъж лекар. Аз пих две седмици нон стоп обезболяващи. То и така болеше ужасно, а представям си без тях или само при нужда. Не са толкова силни. За такива болки при нужда май само морфин ще действа. Хайде стискай зъби, аз стискам палци! После като запролеъее ти на мене пак ще стискаш, че аз съм тогава на пънгара🤣

За срещата ни, както казах ще се радвам на всяка от вас. Ще видим кой, кога и къде като дойде лятото😊

Колата ми нещо скърца тая сутрин. Там при мотора отпред нещо е. Точно като скърцане. В понеделник е на сервис, че я готвя за преглед, ама се чудя ще оживее ли до тогава.

Честит Св. Валентино момичета! Само здраве, любов и хубави емоций НИ пожелавам! 😁

# 145
Благодаря момичета,
тя се е оперирала без да знаем, сега ни кара да тичаме по доктори да разберем, но не ни казва цялата истина, дава информацията на час по лъжичка. Знаем само, че е правена операция и един месец чака изследванията. А дали е правила скенер, нямам представа. От епикризата почти нищо не разбирам.

# 146
Това което посочвате не е определяне на стадия при вашата близка. Това описание влиза в името на клиничната пътека за операцията . Т може да е само една цифра определя се от големината на тумора няма как да покрива размера за всички стадии. Така е и при М и N или има или няма метастази. Вижте какво друго е написано трябва да има и вид и описание изследване на HER  и хормонални рецептори.

# 147
  • София
Момичета не съм добре благодаря , че ме мислите! В момента съм с главоболие и парещи участъци в главата.  В понеделник съм на кардиолог , но не знам дали има смисъл . Докато продължавам с тия лекарства за хормоналнта терапия.

# 148
Съчувствам на Лейди и Лагерта за болката. Дано се почувствате по-добре. За болка има едно прахче, като Аулин, казва се Оки - италианско е, върши чудеса. Виждала съм да го продават и тук хора, които го носят от Италия в олх. На нас леля ни го носи. А на мен след секцио, доктора ми каза на 4 часа да пия за болката Диклофенак - много ми помагаше.
Моята майка е добре, много е доволна от екипа на Надежда. Назначиха й docetaxel + herceptin + perjeta. Вчера направиха първата вливка. За сега се чувства нормално. Единствено лицето й е зачервени и я сърби. Четохме , че е страничен ефект от perjeta. Биха й снощи и тази сутрин инжекция Зофран. Тимчева й е казала като я изпишат в къщи да си слага само влажен компрес и нищо друго. Дали пък да не си купи а пие Зофран? Имате ли опит с кожни раздразнение, каква козметика да ползва? Казали са й ако повръща да пие Деган. Нещо друго има ли освен дегана?

Всички имат добро настроение, море, почивки, любими хора. И ние днес сме спокойни.
Благодаря ви за помоща и подкрепата.

# 149
siqina_ani Както вчера ти казах, задължително да си вземе Зофран за вкъщи. Не се пие при нужда, а сутрин и вечер по една таблетка. ако почне да повръща дегана няма да я спре.

Общи условия

Активация на акаунт