Отговори
# 225
  • Варна
Здравейте дами и от мен ,  Lady надявам се да се чувстваш по добре , и всичо да минава бързо , чета ви и умирам от страх, и на мен ми предстои лимфна операция около 16 Март , и исках да ви попитам нещо всички.
При мен скенера излезе чудесен , всичко е чисто и в норми , само някаква фоликулярна киста на ляв яйчник, но ми казаха да не я мисля изобщо. когато отидох при професора да погледне резултата ми казаха че е в отпуска и не ми казаха  кога ще се върне, така че отидох при друг за второ мнение , а и да не се бавя докато чакам, а да действам .
Вторият професор ме хвърли в тъч ( може би трябва да припомня, при мен беше извадено само образуванието 2см, от доктор Хинев пред декември което излезе HER2- negative, нямах мамо нито ЯМП , само 2 ехографа )
След операцията  бях изпратена на онко комисия, те ме върнаха за операция на лимфи,  така потърсих  професор  1 за второ мнение а и защото не искам да се връщам в Окръжна / Варна,
той ме изпрати на скенер но каза че ще има може би 4-6 химиота, 25 лъче, и хормоно . Докато чаках да се върне от отпуска отидох при Професор номер 2,
при чист скенер той каза да се връщам на онко комисия и че препоръчва първо химио, после лъче, хормоно, и след това за в бъдеще превантивно махане на лимфи + гърда , защото риска да се появи отново след 2 години бил 80-90% , и че ще сложи имплант веднага . Да не махам сега лимфи защото вече е бутано и да не се заразяват клетки.....толкова с него , странното е че аз предложих на Хинев И професор 1 да махна и двете гърди за да избегна бъдещи проблеми , и двамата ме увериха че не е необходимо махане на гърди и че риска е от нулев до 5% при този вид- HER2- negative

А Професор 1 се върна и каза че скенера е просто великолепен и на този етап смята че няма да има химио, а само лъче и хормоно и толкова . Казах му че потърсих друго мнение докато го чакам ,
и той не се съгласи , смята че не трябва да отлагам до есента лимфите , а да ги махам сега през март ,  и да си правя терапиите според това как ще излязат лимфите след операцията,
премахване на гърда- не, имплант абсолютно не защото ще се увреди кожата от лъчето .
Странното е че двамата работят в екип  единият е завеждащ, а другият е в екипа му, и двата са професори и за двамата има страхотни отзиви  като лекари.
Страшно се обърках но се съгласих да се оперирам в седмицата 16-ти Март , но дотогава мисля да отида в София
Извинявайте че стана толкова дълго , моля ви препоръчайте ми добри лекари , Тимчева е пълна до 3-ти март , но ще отида след това , чета много за Василев , Полихронов , Иван Гаврилов, Деян Йорданов  .......незнам какво да правя и при кого да отида , но имам месец да действам , мислех и за Турция но с този вирус не ми се иска да рискувам преди операцията .
Съвсем се стресирах , да има поне 2 мнения да съвпадат за да знам какво да предприема първо . Моля ви помагайте . Благодаря предварително  момичета . Хубав ден и гуш от мен .

# 226
Музито, какво да кажа?! Твоя случай е нещо уникално. За първи път чувам да се прави такава операция, без да се махат лимфни възли.Всичко е адски объркано при теб. Добре, че поне скенера ти е чист.А за това 80-90%, мога само да кажа майната му( без извинение) на професор 2. При нашата диагноза статистиките не важат!

# 227
  • София /Абсурдистан
Здравейте! Протекла съм здраво от дренажа и вдигам температура сутрин и вечер. Ще трябва утре да ходя на преглед и сменям антибиотика с друг. Иначе раната е чиста, но проклетата инфекция отвътре... Не било нищо страшно казаха, но се измъчих. Получило се е защото седмица преди операцията силно подтисках имунитета заради проклетите алергии към медикаменти. Че как иначе ще ми сложат упойка без това. Абе беля.
Относно лимфните възли - и при най- малко съмнение се махат и изследват, че може да станат големи бели после.

# 228
Лейди, много ти дойде! Нямам какво успокоително да ти кажа. Само си представям какво ти е и ако бях на твое място. Щях да си разкъсам дрехите. Много е това! Само ти пожелавам бързо да се оправиш! ❤️

Муцито, ти също. Добре си решила да направиш. И аз не бих могла да реша на твое място какво бих избрала между тези две мнения.

Аз съм без кола, отпуска....яко мързел днес! Нищо не съм правила, освен да ида на гинеколог и до автосервиза. Работата е зле с колата ми. Ще ходя пак да обсъждаме какво ще правим. Той каза, че ще ми даде кола поне да мога да ходя на работа докато или поправи мойта, или ми намери някоя евтина барака да купя. Поне това е добре.

# 229
  • В царството на игрите:)
Муцито,, въобще не бих била път до Сф,където е тнърде вероятно да имат трето мнение. Права е Кача, че твоят случай е единствен и неповторим. Бих махнала ЛВ и клед това онко комисията, повтарям, онко комисията, а не хирурга трябна да вземат решение,на което да си довериш и да го почваш. Според мен леечнието трябваши да е почнало вече, но все пак не съм лекар. Хинев е добър лекар,на когото можеш да се довериш. При тези резултати мастектомията..? Не знам....Много търсите професори и там всякакви светила, а това не е винаги ок.
Лейди, и ти си яко на черешата,но и това ще мине.

# 230
  • София /Абсурдистан
Идва ми да се гръмна Rage
Аз при много големи имена и разни светила не ходя принципно.  Хем много се чака на опашка, хем много скъпо, хем и не се ангажират с теб защото случаят ти не е достатъчно сложен за тях.
При 2 различни мнения се търси трето. Трябва поне  двама души да мислят еднакво, че да се довериш. Това от моят опит.

# 231
  • Варна
Искам да вметна,че Хинев,според мен не е вече в графа "всеотдайни" лекари.За година контролни прегледи нищо не намери,а явно го е имало проблема.Отделно има повдигнат иск срещу него и патолозите на Окръжна за ужасна лекарска грешка...Пак казвам това е мое мнение,без да искам да ангажирам някой с него.Има много по-квалифицирани и мислещи лекари във Варна!

# 232
Успех с терапиите и операциите, стискам палци!
За програмата Витория да ви подсетя, аз си мисля за 1.7. в Банкя.
http://oncobg.info/bg/rehabilitacija
Гледах там някакъв готин аквапарк с много екстри, приемат с карти Мултиспорт https://aquabankya.bg/%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F/
Началото на юли няма да е много горещо, а водата се надявам да е топличка. Други желаещи има ли, да се комбинираме?

# 233
  • София
Оооо знам го този аквапарк, много полезна онформация за картоте Мултиспорт. Мерси!
Иначе аз съм се записала както казах, аюли ще имам седмокласнишки неволи и няма как. То детето се справя така добре само, ама поне с документите да се включа и аз.
Днес бях на херцептин, окоза се последен и вече минавам на диспансерни прегледи не разбрах на колко месеца май на три. После ходих на кардиолог. Много подробен преглед с ехограф, каза ми че клапите ми изпускат ама много малко не било проблем. Смени ми изцяло терапията, уттре започвам. Дно се повлияя този път. Каза ми че е наследствена хипертония и нищо не може да се направи, което според мен не е точно така.
Лейди прегръдки!

# 234
  • София
Ние с Тинтири сме замислили Май месец да ходим в Банкя. Мен лятото ми е сложно,защото след 15.06 ходим за 10 дни на море,после края на Юли имаме резервация за Гърция с още 8 семейства и края на Август пак за 10 дни ма море .Ако отида и на санаториум,колегите ще ме линчуват,че и те трябва отпуска да излезнат все пак.😆

Лейди,дано бързо се справите с тази инфекция!

Лагерта,дано новата терапия има ефект !

Муцито,първата операция биопсия ли беше, чисти ли са резекционните линии?При мен първата операция се водеше биопсия,но махнаха изцяло 2-те бучки.Около 50 дни след това ми махнаха 2-те жлези,сложиха импланти и махнаха възлите.

# 235
  • София
Ladi, мисля те.
Нали знаеш старата максима "трай, бабо, за хубост" Hug
То алергията по- кофти от рака, май ... Сериозно го казвам... от опит.

Скрит текст:
Мен на два пъти осa ме праща в реанимация... първия път съм била "на косъм"- 2 дни ме държаха там-  12 години след като рака не можа ме умори, една мъничка осичка щеше да ме гътне...

# 236
Наистина алергиите са много гадни. За другите болести пак има някакво лечение, тия алергии не знаеш от къде и как ще те ударят. И аз уж си мисля, че грипове,  кашлици, хреми, лекувам с какво ли не.... оказа се пак старата алергия от едингосподзнаекакво, бях забравила каква мъка е. И сега се чудя от какво да се пазя.

# 237
  • София
Ох, Лейди, много гадно това, при теб стана някакво изтезание.... Sad
Това всичко е свързано с лъчетерапията и имплантите - нали, от там тръгнаха проблемите? Не може ли малко да ги махнеш тези импланти и да починеш? А това дали не е знак, че ги отхвърля организма ти - как всъщност се разбира това? Дано се оправят по-скоро нещата!
Като те чета, все повече се чудя дали на мен ми трябват импланти. Може пък да си остана flat, махам и другата гърда и си ходя така...? Днес отивам да ми махнат конците и да си получа резултата - утре е 14 ден, но нещо не ме свърта - стискайте палци!

Последна редакция: вт, 18 фев 2020, 08:13 от Olive

# 238
  • София
Днес отивам да ми махнат конците и да си получа резултата - утре е 14 ден, но нещо не ме свърта - стискайте палци!
Всичко ще е наред, спокойно, гуш 😘
Лейди и на теб!😘

# 239
Здравейте, момичета! От известно време следя темата, тъй като в края на януари ми бе направена мастектомия с отстраняване на лимфните възли. Вече имам епикриза и протокол от онкокомисия и вървя напред. Следващата стъпка е химиотерапията и най- вече, избор на онколог. И тук ми е нужна помощ и съвет за добри онколози и къде да направя химиотерапия (става въпрос за София). Ще бъда благодарна за всякакви съвети и препоръки. Бъдете здрави! 💗 ПП За пръв път съм в bg-mama и ми трябва малко време да се ориентирам, така че предварително се извинявам, ако някъде има вече подобна информация/дискусия

Общи условия

Активация на акаунт