Отговори
# 555
  • София
Супер,Бони!Да ти е зад гърба всичко лошо !

Тинтири,аз си взех блокчетата и от биопсията и от операцията .То Василев няма общо ,тия от патологията трябва да си ги издирят .Ходи да настояваш да ти ги намерят.Да не би пък да са пратени служебно в Токуда ?

aalko,аз пък имам чувството, че посвикнах и нямам толкова вълни, което ми е малко странно, защото Аримидекса уж намалява нивото на естроген,а с Нолвадекс имах доста повече вълни и се будех мокра.Сега нямам такива проблеми ,но пък такъв апетит ми се отвори и такова шкембе съм наляла,ужас.

Малкото ми момче от днес е с температура, а в Събота ще празнуваме РД на баткото(той беше на 25.02,но тогава си е поканил деца) и в Неделя е на турнир по шах,дано го оправя до тогава,че от кога го чака този турнир.

Да ви кажа в аптеката е някакъв ужас. Народа яко се запасява с лекарства и дезинфектанти,сякаш ще свършва светът.

# 556
  • София /Абсурдистан
.

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 21:05 от The Iron Lady

# 557
Зори да е жив и здрав рожденника и малкия да оздравява бързо.

То такава психоза създават по новините. Аз вчера излизах из квартала и всичко ми изглеждаше много нормално. Само аз обаче бях с маска във фантастико. Но като ми се обади леля все едно се стягат и запасяват за поне три месеца.

# 558
  • Варна
aalko, мен също много ме мъчат топлите вълни. Почнах всеки ден да хапвам по 1с.л. пчелен прашец в кисело мляко. От ноември го взимам и сега отчитам, че вълните са доста по на рядко. Нощно време не се потя толкова. То беше някакъв кошмар преди, на 2 дни перях чаршафите.

Тита,благодаря ти за идеята!Ще пробвам!

# 559
  • София
Аз не нося маски ,нищо че в аптеката основно болни идват.То те трябва да носят по принцип, а не здравите.

aalko,все пак внимавай с нещата ,които приемаш и влияят на хормоните,дори да са билки,консултирай се с лекарите,дали не влияят и на естрогените.

# 560
Тинтири, отиди направо в патологичната лаборатория и там поискай копие от хистологията и материала (блокче или стъкълца). Освен това предлагам ако в патологията не ти свършат работа да напишеш официално писмо-молба с вх. номер задължително до директора на болницата с искане да ти предоставят хистологията на материала от операцията и самия материал/стъкълцата. И да, може да е различен резултата. Макар че в случая на моето дете отстранения тумор беше доброкачествен, от парченцето което си взех (кубче около 1см) две различни лаборатории дадоха два различни резултата. Втората ми върна стъкълца, които изследваха в други две лаборатории и отново се получиха два различни резултата. Т. е. за едно туморно образувание 5 лаборатории дадоха 3 различни резултата. Обяснението, което получих за това беше, че туморът е бил разнороден.

# 561
  • Варна

Лейди, защо?  Прочетох.
Това е престъпно и ти носи толкова много страдания. Тук твоя късмет няма нищо общо. Безотговорно свършена работа е.
Желая ти бързо възстановяване. След това задължително потърси кадърен адвокат.

# 562
  • Варна
Зори,честит рожденик и бързо оздравяване на братчето !На теб защо ти смениха Нолвадекса,ако от него са тези поразии да питам дали не може да се смени,въпреки,че от днес съм на Тамоксифен.

# 563
  • София
Благодаря!
 Смениха го,защото само за 3м ендуметриума ми стана 20мм.Но от Аримидекса съм като разглобена- много ме болят кокалите и само спорт пооправя нещата,ако се залежа събота и неделя ,после ми е кофти.А и този ужасен апетит. С Нолвадекса си поддържах килата.

Лейди, какво е станало, добре ли си ?

# 564
  • София
Лейди, какво се случва? Надявам се, че си добре! Пиши, моля те!

При майка ми има нещо много гнило. Няма хистология от операцията. А в епикризата от операцията е написан резултата от хистологията от биопсията! Разбрах го, защото е написана датата на биопсията в хистологичния резултат, а не от операцията. Според мен нещо е станало с блокчетата от операцията й и сега гледат да замазват положението. Гледат я възрастна и си я въртят както си искат. Нямало нужда да взима блокчетата, ако трябвало от болницата където ще се лекува да ги били изискали. Нямало нужда от друга хистология, нямало нужда от ки67... Не знам, тя е много притеснена, а лошото е, че аз не мога да отида с нея да се разправям

# 565
Аз не успях да прочета. Лейди, какво има?

# 566
Лейди написа нещо и го изтри? Защо? Имаш нужда за споделиш.
Утре ще пуснем на майка контролни изследвания в лабораторията на Надежда и с резултата при доктора. Дано има по-добри резултати и левкоцитете  да растат.

# 567
  • София
Тинтири, това е много странно. Аз имах биопсия с 3 извадени находки, после операция - съвсем различни хистологии са, във втората са описани и лв.
Няма как да не й предоставят блокчета и стъкълца - длъжни са. Да пусне молба/жалба до шефа на болницата, може с копие до някакви институции - Министерство на здравеопазването например, някой друг, ако се сетите...

# 568
Когато има искане с вх. номер може всичко да намерят. Така в Пирогов твърдяха, че го няма досието на детето от престоя му около операцията. Когато пуснах искане до директора го намериха. Само дето поискаха 150 лв. за да ми направят копия и документите писани на ръка бяха копирани все едно без тонер и не се четат, но пък писаните на компютър стават. Ако наистина са ги загубили ще трябва да го напишат и да носят всякаква отговорност.

# 569
  • София
detelistna.4etirilinka, а защо мислиш, че близките на Тони, не я обичат и подкрепят? Може това да е техният начин да и кажат да се събере, да не се предава, да не се самосъжалява, да не задълбава в мисли само за болестта, а да прави каквото е нужно. Може би не искат "да я навиват" допълнително, че е болна. Или да им е "гузно", че са здрави, да не знаят как да се държат пред нея, за да не я натоварват допълнително. На тях също им е много тежко в ситуацията. Виж Тони, как се притеснява за близките си- това или научаваш в семейството си или животът те учи, изпращайки ти изпитания.
Тони, общувай с хора, не избирай изолацията, не се чувствай виновна, че си болна, не се се притеснявай от промените във външния ти вид- всичко това ще мине. И ти не си слаба, можеш да издържиш това, което ти предстои. Трудно е. Гадно е. Но е част от живота. Опитай да говориш с лекаря, дали можеш да отложиш химите, докато си готова с решението как да продължиш (ако е вариант иди в частния му кабинет- толкова е трудно  да намериш лекар, който да иска да говори и да обясни). Близките ти не могат да ти помогнат с това решение- и тях ги е страх, много ги е страх за теб, но искат да си добре.
Хората сме различни и реагираме по различен начин в една и съща ситуация, но това не е защото едните са добри, а другите лоши, просто сме шарени. (Понякога има изключения)
...И понеже не знаят как да се държат с нея, я товарят с домакинската работа, въпреки че тя изкарва кофти последици от химиото? Амиии, твърде странен начин за държане, когато не знаеш как да се държиш. Много прилича на абсолютно пренебрегване. А когато нещо изглежда като патица, кряка като патица, ходи като патица, то тогава е... лебед може би?

Общи условия

Активация на акаунт