Отговори
# 105
  • София /Абсурдистан
На координаторката към болницата, където се лекувам ли?

# 106
  • София
http://oncobg.info/bg/rehabilitacija

Лейди,тук може да видиш, даден е и телефон.

# 107
Лейди как си? Надявам се все така добре🤗

Соня, аз писах, че съм се имала за смъртно болна тогава, а не сега. Като ме диагностицираха и докато не започна да се свива тумора от химията. Едва тогава започнах да мисля малко по-оптимистично.

Изчетох ви. Герой съм😁

Кой беше с кръвното? Лагерта или питанката, че се омотах малко? Лагерта май беше. Наистина смени лекаря. И моето кръвно ме съсипа така. От както го овладяха се чувствам толкова добре. Едните медикаменти не ми помогнаха и ми ги смениха. Другите са ефективни. Оправих се. А хем още съм на Херцептин (в пвтък имам и после остават още три вливки).

Девойки поствам ви диагнозата си и общо взето цялата ми история, но са на немски. Моля, ако някой разбира нещо да ми го дешифрира😊 Вчера ги изисках от болницата.

Ема обаче тотално изчезна.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 21:24 от marittaa

# 108
Марита , герой си и вдъхновяваш и нас да сме герои . Всяка от нас е изстрадала пътя си .

# 109
  • Пловдив
Здравейте момичета,можете ли да ми помогнете с купуването на Nolvadex D от Гърция ? Аз досега си го поръчвах от аптеката на Промахон ,но от миналия месец нямат. И не знаят кога ще имат.  Имам до 10 март. Обикновено си взимам по 6 кутии.

# 110
Зори, бях чела, че НАП ще получават служебно решенията от ТЕЛКА.

# 111
  • София
В работата ми пристигна служебно седмица след явяването,може и там да са го пратили.
Здравейте момичета,можете ли да ми помогнете с купуването на Nolvadex D от Гърция ? Аз досега си го поръчвах от аптеката на Промахон ,но от миналия месец нямат. И не знаят кога ще имат.  Имам до 10 март. Обикновено си взимам по 6 кутии.

Четох,че и в Гърция вече не се намира.В Събота бях в Димитровград и купих за позната - 12лв е за месец.

# 112
Марита , герой си и вдъхновяваш и нас да сме герои .
Надявам се🤗

# 113
  • София
Добро утро! Лейди, как си днес? Надявам се все по-добре!

Аз чакам за скенера и вече умирам от глад, как ще издържа още 4-5-6 часа, не знам 😆

И моят ТЕЛК го бяха пратили на работодателя веднага. Аз бях останала с впечатлението че ти го представяш на работодателя, ако желаеш само. Имам подозрения, че са го пратили и в градината на малкия, не знам по каква причина. Защото изведнъж всички почнаха да се държат с мен, сякаш знаят.

Да напиша за отпуските, когато човекът има право и на допълни дни за ненормирано работно време или друго, че може да е полезно за някого, ако работодателят му се цупи. Ето какво прочетох в един счетоводен сайт:

"Съгласно чл. 319 от КТ - Работници или служители с намалена работоспособност 50 и над 50 на сто имат право на ОСНОВЕН платен годишен отпуск в увеличен размер, а именно 26 вместо 20 работни дни.
Отпуска по реда на чл. 156 има характер на допълнителен платен годишен отпуск за работа при специфични условия на труд или при ненормиран работен ден. Такъв отпуск се полага на служителите, за които са налице съответните условия, независимо от размера на основния платен годишен отпуск. Размерът на допълнителния ПГО по реда на чл. 156 е ПЕТ работни дни за една календарна година. Това означава, че във вашия случай служителят ще има право на 26 + 5 = 31 дни платен годишен отпуск за календарната година, в която са налице съответните условия."

Това е точно моят случай, защото съм на ненормирано работно време. Другата седмица ще си ги поискам тези дни. Те явно с ТЕЛКа са получили указания какво-що. За сумата от данъците, дето се приспада, се погрижиха без да питам. Ама за отпуската явно им е кофти и си траят

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 09:38 от Тинтири-Минтири

# 114
Здравейте, пиша Ви с молба за съвет. Току що са включили майка на първа химиотерапия. Сестрата , която й е сложила системата й е казала да си сложи ако иска " карта порт", за да не я бодат всеки път. Моля Ви кажете какво е това, къде се прави и хубаво ли е да се направи?

# 115
Здравейте, пиша Ви с молба за съвет. Току що са включили майка на първа химиотерапия. Сестрата , която й е сложила системата й е казала да си сложи ако иска " карта порт", за да не я бодат всеки път. Моля Ви кажете какво е това, къде се прави и хубаво ли е да се направи?
Ако е само за 6 вливки ,няма смисъл да слага порт-а-кат. Иначе се прави малка операция и устройството се слага подкожно.Аз лично познавам жени , които имат проблем с порт-а-ката- постоянно се запушва.Но ако майка Ви има проблемни вени и херцептина , който и предстои е венозен може да разпитате.
https://alexandrovska.com/display.php?bg/%D0%B0%D0%BA%D1%82%D1%8 … %D0%BD%D0%BE/4569

# 116
  • Пловдив
В работата ми пристигна служебно седмица след явяването,може и там да са го пратили.

Четох,че и в Гърция вече не се намира.В Събота бях в Димитровград и купих за позната - 12лв е за месец.

Този ли купихте ? 

# 117
........... "Съгласно чл. 319 от КТ - Работници или служители с намалена работоспособност 50 и над 50 на сто имат право на ОСНОВЕН платен годишен отпуск в увеличен размер, а именно 26 вместо 20 работни дни.
Отпуска по реда на чл. 156 има характер на допълнителен платен годишен отпуск за работа при специфични условия на труд или при ненормиран работен ден. Такъв отпуск се полага на служителите, за които са налице съответните условия, независимо от размера на основния платен годишен отпуск. Размерът на допълнителния ПГО по реда на чл. 156 е ПЕТ работни дни за една календарна година. Това означава, че във вашия случай служителят ще има право на 26 + 5 = 31 дни платен годишен отпуск за календарната година, в която са налице съответните условия.".............
Моля за инфо кой ги плаща тези +6 работни дни отпуск - държавата ии работодателя?

# 118
  • Варна
Зори,откъде в Димитровград купи Nolvadex?

# 119
  • София
Марита, мерси! Да тази сутрин пак ми беше много високо и си записай час за Сити Клиник на околовръстното, малко скъпо ми се видя160 лв, но дано има ефект. Мисля да си направя изследвания преди това. Липиден профил и какво друго може да е важно според вас?
Алко Зори имаше предвид Димитровград, Сърбия, мисля.

Общи условия

Активация на акаунт