Отговори
# 705
  • В царството на игрите:)
Някоя от вaс пилa ли е товa хaпче?
Кое хапче? Нолвадекс ли? Че то май няма такава, която да не го е пила, освен ако не е с хормоночувствителен тумор. Simple Smile
Пак ще кажа- много четете и много странични действия очаквате. Пила съм го много години, но сега от вас разбирам какви са му били страничните ефекти Simple Smile
Варненките евалата! Изглеждате страхотно Simple Smile

# 706
Лaгертa блaгодaря ти Sparkling Heart
Томоксифен..нолвaдекс нямa..
Дa мaй четенето не ми е нужно.. Зaмaянa съм от него обaче знaм че всички сa го пили..aмa не съм видялa някоя дa се оплaквa от нещо конкретно, освен тaм с лигaвицaтa мaточнaтa.. Зa товa питaм дaли имa шaнс с времето дa не ме зaмaйвa..тоест дaли кaкто е в нaчaлото тaкa е през цялото време или отшумявa.. И вълните сa много и нa често.. Тa зa товa питaм, дa свиквaм или дa се нaдявaм че ще стaвa по добре..

# 707
  • София
Ама разбира се, че на никой не е нужно да се хареса Тони. А всъщност, ние и сега си я харесваме, както и преди сме си я харесвали, просто се притесняваме за нея.
В едно те разбирам добре, Тони: когато дойдеше време за следващата химия, цялото ми същество се съпротивляваше вътрешно на това, че ще ми наливат такива страшни отрови. Натисках се да седя на място, но усещането ми беше, че душата ми става и си тръгва, защото не може да понесе това. Не е страх от физическа болка или неприятни усещания, не това. А чувството, че те тровят с нещо страшно. Така че, мило момиче, разбирам те. И наистина от все сърце ти пожелавам решението, което си взела, да е най-правилното. Не съм разказвала на никой за тези си усещания, просто не мислех, че някой, който не минава през същото като мен, не е в състояние да ме разбере. И се бях стегнала до степен с игла да не можеш да ме убодеш. Сега е същото с лъчето: за Бога, това е радиация, спасявай се! Но не се спасявам, а лягам и правя, каквото трябва, за да знам, че съм съдействала максимално за лечението си. Та така. Лесни пътища няма. И знам, че всяка от нас си преживява своите драми, кои споделени, кои не, но са неизбежни. Затова и челният сблъсък с нещо толкова съдбовно ни променя за цял живот, може да се каже, че ни отваря очите за толкова много неща, които сме недоглеждали или подценявали преди.

А за Маритка не се притеснявайте, пише по малко във Фейсбука, явно няма време да седне да пише тук, подгонила е жувота да го наваксва, хаха! Жеуезна мацка е тя.

# 708
  • София /Абсурдистан
А кой метод за изследване на костната плътност е по-добър! Защото гледам има различни - рентген, ултразвук... Никак не ми е ясно
То си е един специален уред. Аз в нашата поликлиника правих. В събота ако го правиш, е на половин цена, намаление. И ти дават разпечатка, аз бях точно на границата на зелената и жълтата линия.
Lagertha ревматологията в София мед е във втори корпус, близо до Окръжна болница, на 2 етаж. Запиши си час долу на регистратурата, така и така отиваш на място. Аз съм при доц.Маринчев, шефа на клиниката. Има опашка и се чака, но работи с касата. Мога да препоръчам и д-р Танев, също е много добър.
Тони, не е добре, че си се отказала от химията, ама ако пък имаш предел на поносимост и повече не можеш да издържаш, значи правилно си решила. Аз пък се отказах от хормоналната терапия, ами наистина не мога, какво да правя + че рискувам счупване на прешлени, които и без това са надупчени като швейцарско сирене. Само гръбначна операция ми липсваше сега. А и на чак такива болки не мога да издържам. Та така.
При мен раната оздравява, чисто е, всеки ден ме промиват и превързват в гръдната хирургия на София мед. Хем ми е в квартала, хем няма почивен ден, хем се прави от лекар гръден хирург. За сега оставам там.
Да използвам темата  - софийските момичета - ако някой търси помощница за в къщи, моята има 2 свободни места. Пишете ми на мен, ако някой иска. Препоръчвам я, доволна съм.

# 709
Антония Д решението за лечението си е твое, желая ти успех и бързо възстановяване.
Само моля те не го манифестирай като правилно, за да не подведеш някой, за който такова решение може и да се окаже фатално.

За остеодензиметрията или както там се казва. Според мен това изследване е пълна загуба на време, пари и нерви и притеснения. Не си го причинявайте, освен ако нямате излишни такива ресурси де Grinning. С годините всички имаме разреждане на костната плътност, без значение имали ли сме рак или не. Това може да се забави с някои методи, има доста полезно инфо в нета - движение, спорт, витамини Д3 и К2, калций, колаген и т.н.. Това не е болка за умиране. Дори не е и болка - остеопорозата не боли. Ако ви болят кокали стави и пр. хардуер причината не е остеопорозата!
Мен лично по-би ме заболяло да се изръся 400лв за една инжекция против остеопороза с несигурен положителен ефект и сигурни странични негативни ефекти, но това си е лично мое неангажиращо мнение.

# 710
  • София /Абсурдистан
Айй какви са тези цени за инжекции!

# 711
  • Плевен
Аз, след почти две години на хормонална терапия ходих на ревматолог, измериха ми костна плътност, вит.Д и се оказа, че съм с начална степен на остеопороза, изписаха ми като добавки да взимам Вит.Д, Остеокеър и Калций. Казаха ми след няколко месеца да отида пак, за да се види дали има резултат от лечението...

# 712
  • София
Пролия толкова струва, ако не си стигнал необходимата степен на остеопороза, така е. Аз бях с остеопения, но лекарят прецени, че с тези лекарства ще стане остеопороза и ми каза, че е по-добре да си сложа превантивно - толкова платих. Иначе се полага по здравна каса, но виждам, че има доплащане.
Не съм имала странични ефекти, поне не усетих такива. Но сложих само веднъж преди 3 год. и после зарязах.
https://mediately.co/bg/drugs/RoFoLKzEcZFM1frZ9phBPFcEMUH/prolia-60-mg-injection

# 713
Блaгодaря зa рaзбирaнето момичетa.
DZ точно го описa явно aз не можaх дa се нaложa нaд себе си..
Фри не aфиширaм че е прaвилно не искaм никой дa подвеждaм.. Зa мен и според мен си е прaвилно..никой дa не се води по мен..

# 714
............. Аз бях с остеопения, но лекарят прецени, че с тези лекарства ще стане остеопороза .............
За последните 6,5 години не съм чула никой от тук пишещите тук да е стигнал до остеопороза, без значение колко време е пил "тези лекарства". Ако наистина има някой тук с действително доказана остеопороза моля да сподели детайли. (Лейди, ти не си в тази група, при теб има предварителни проблеми с ревматизма.)

Подозирам без въобще да съм сигурна, че лекарите взимат поне едно 30% комисионна за такива инжекции и изследвания. Това от покварения ми малък търговски мозък хаха сори

# 715
Блaгодaря зa рaзбирaнето момичетa.
DZ точно го описa явно aз не можaх дa се нaложa нaд себе си..
Ти ако знаеш , колко съм ти набрала-  Варна и на карта няма да я поглеждаш Joy
Цял ден те мисля и ти се ядосвам , само ми ела наблизо да ти тегля един пердах 😋
Само имай късмета и лъчето да откажеш и идвам където и да си да те сритам отзад 😍

# 716
A нямa..лъчето ще избутaм квот ще дa стaвa... Aко нещо не нaпрaво ти дaвaм aдресa дa ме нaбиеш!

# 717
Hug оки

Момичета , научих се да играя Шах 🤣
Малко ми е материала за 2-ри клас , задачите за 7-ми , и последния семестър в университета Joy
Реших, че щом второкласници могат да играят шах и аз мога.
Карат се за правилата и идват аз да им казвам кое е правилно. И понеже ми писна да им слушам споровете го научих 🤣🤣🤣
Та казвам го с идеята , че година и половина след химията акъла си ми дойде на мястото 🙄
След толкова химия ми беше трудно да смятам и двуцифрени числа , а таблицата съвсем Sad
Чувствах се ужасно глупава и се притеснявах , че може и да не се оправя Sad

# 718
  • София
Браво на теб!
Нали знаеш, че има една теория за химио-мозъка - как оглупява човек от химиотерапията, не знам дали е вярна, аз все с нея се оправдавах после... Simple Smile

# 719
  • София
Не знаех, че им такава теория, ама как да разбера, като аз си бях глупава ипреди това 😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт