Дигитални портфейли - Revolut, Phyre, Curve, iCard, Monese, A1Wallet и други.

• 67 576
  • 529
  •   1
Отговори
# 510
След 10 декември ще ми минават ли плащанията, за които съм въвела картата за автоматично дърпане на суми всеки месец в лв. Доколкото разбирам ще дърпа сумата в евро и ще я преизчислява в лв към получаващия плащането. Или?
Не. Revolut окончателно спира да обработва трансакции в BGN от 17.12.

# 511
Т.е до 17 декември ще ми минават автоматичните плащания?

# 512
Ще минават докато има пари в лева, евро или друга валута в баланса. До 17 декември ще се обработват като плащане в лева, на 17.12 конвертират баланса от лева в евро и плащанията с карта от тази дата в лева ще се превалутират и удържат от баланса в евро.
От днес не могат да се правят изходящи банкови преводи в лева, не може и да се зарежда акаунта в лева.

# 513
...на 17.12 конвертират баланса от лева в евро и плащанията с карта от тази дата в лева ще се превалутират и удържат от баланса в евро.
Не е така. Този текст е за платените услуги в самия Revolut, а тя не пита за това.

Т.е до 17 декември ще ми минават автоматичните плащания?
От 17.12 за Revolut лева не съществува, тоест 2 седмици по-рано спрямо нашите банки.

Цитат
Ще спрем да предоставяме услуги, поддържащи лева, от 17 декември 2025 г. нататък.

Получава се една дупка от 2 седмици, в която не може да се ползва картата в магазин в България(дори и в Google Wallet/Apple Pay), не може и да се плаща в български сайтове, защото лева не съществува за Revolut, затова трябва да се намери заместител през този период, ако се ползва като основна карта.

# 514
...От днес не могат да се правят изходящи банкови преводи в лева, не може и да се зарежда акаунта в лева.
Това не е вярно. Днес заредих както обикновено - левове в BGN акаунт.
Плащах и в магазин.

# 515
Моето автоматично плащане към А1 е на 13. Имам наличност в лв. Значи ще мине?

# 516
  • Бургас
И аз днес плащах в магазин в лв, но пък не можах да пратя пари на друг акаунт в револут в лв. Та явно нещо е ограничено.

# 517
Ама четете ги тия имейли и съобщения в приложението бе хора!
Днешните ограничения са написани съвсем ясно. И само те са налице - не може да се прехвърлят левове между потребители на Револют и не могат да се нареждат изходящи преводи в лева. Това е. За днес друго няма
Какво тълкувате, на какво се чудите...

# 518
Пак някой не е разбрал. От съобщението в револют:
Скрит текст:

Все още можете да използвате картата си за зареждане, покупки и теглене на пари в лева до 31 декември 2025 г. Тези транзакции обаче ще бъдат автоматично конвертирани в евро чрез вашия EUR Pocket, преди да бъдат завършени. Обмените ще бъдат по фиксирания обменен курс, без допълнителни такси.

.. писали сме заедно

Вие ако искате и сега можете да си държите парите в каквото и да е валута, ако щете и в танзанийски шилинги и пак да плащате в лева. При недостатъчна наличност от валутата в която се плаща, револют автоматично конвертира. В случая при махане на лева, ще го прави безплатно.

# 519
...От днес не могат да се правят изходящи банкови преводи в лева, не може и да се зарежда акаунта в лева.
Това не е вярно. Днес заредих както обикновено - левове в BGN акаунт.
Плащах и в магазин.

Това не е вярно. При мен ясно си пише, че не може.

# 520
Тоест не е вярно, че съм заредила парите, които съм заредила, защото ти не си могла. Ми добре.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 21:50 от cool_witch

# 521
Казвам какво съобщение дава при мен още като се цъкне на добавяне на пари.
Спести си ироничните и назидателни коментари моля, дразнещо е.

# 522
Именно - дразнещо е да спориш по този начин с някой, който може да докаже твърденията си. Много е дразнещо. Зашото ти не каза "при мен излезе това", а каза, че това, което аз казвам не е вярно. Е, вярно е.
По-добре виж ти къде грешиш, за да си заредиш сметката.
Вече мога ли да махна скрийншота?

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 22:00 от cool_witch

# 523
И на мен ми излезе същото съобщение, натиснах "Got it" и ме пусна да си заредя с левове сметката.

# 524
Получава се една дупка от 2 седмици, в която не може да се ползва картата в магазин в България(дори и в Google Wallet/Apple Pay), не може и да се плаща в български сайтове, защото лева не съществува за Revolut, затова трябва да се намери заместител през този период, ако се ползва като основна карта.

Не, не е така. В тази дупка от 2 седмици, в която “левът не съществува за Револют”, няма никакъв проблем да се плаща с карти на приложението/банката. Когато плащаме сметки в лева, сумата ще бъде конвертирана от лева в евро в момента на реализиране на самата трансакция и съответно ще бъде удържана от новата (или стара налична) еврова сметка в Револют.

Общи условия

Активация на акаунт