Частни училища - информативно-дискусионна тема 36

• 28 549
  • 781
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Е, ако си дете на шефа дори представянето, унито и каквото там се сетиш вече няма значение.

# 751
Цялата работа с  "къде учи детето" свършва със свършването на гимназията Joy Най- важно, освен унито, е самото представяне на етапите на интервюто. Там вече и унито почва да губи значение.
И да, и не. От значение е какво можеш, което идва от какво си научил в гимназията и университета. Имената рядко имат значение, освен ако не са Итън и Сен Сир.

# 752
  • София
Така е. За имената иде реч.

# 753
  • София
Все още никой не е отменил стереотипното мислене - за добро или лошо то съществува на всякакви нива. Затова името на гимназията често има значение, дори да не е на рационално ниво, когато се наемат млади хора. Че и стари, защото СV-то се дочита цялото поне от любопитство на ейчара или началника, който решава кого да викне на интервю.

# 754
  • София
Няма време да се четат цели сивита на десетки кандидати. В корпорациите се работи на бързи обороти.

# 755
При нас пък предпочитат завършили ТУЕС пред завършили УНСС и СМГ пред УНИБИТ. За ИТ-та говоря. ВисшОто не е задължително, за да започнеш работа като програмист.

# 756
Четенето се извършва от софтуер, и се "засичат" ключови думи.
Това с детето на началника не важи. Виж ако си на по-висока позиция се обаждат на референтите ти.

# 757
  • Пловдив/София
Аз съм завършила обикновено СОУ, сега е от читавите ДУ, тогава не особено. Не помня последните 10г някой да ми е коментирал гимназията в работен контекст.
Като съм правила интервюта, гимназията я ползвам за разчупване на леда, интересно ми е, но изводи чак не си правя. Опитът и основно личността на кандидата ме интересуват, дори уни не толкова. Но в моята сфера не се искат задължителни знания тип медицина, не е коректно сравнението с гинеколога.

# 758
Добре, че са Фенси и Гадамер, а и Пипи, да говорят истината, че някои хора пак се отплеснаха да хвърчат из облаците.
Никой не ти гледа гимназията, и в 99% от случаите гимназията няма нищо общо с унито, което си завършил, и със специалността, по която кандидатстваш.

# 759
  • София
С риск да ми се смеете, сигурно допреди 7-8 години нямах представа що е то СМГ (не подозирах, че се води чак толкова елитно). Joy Чак сега покрай децата разбрах. Мислех, че си е обикновено МГ като тези в Пловдив, Бургас и т.н. Знаех само за НПМГ (от мое време си се знаеше то). А съм участвала дейно в подбора на персонал в 2 фирми. И никога никой от екипа не е гледал гимназията. Дори и висшето не е било толкова съществено, колкото представянето на интервютата. И не вярвам да съм единствената "неориентирана". Иначе, да, училището е важно, средата е важна, но засега все още последната цел при избора на училище би трябвало да е да впечатлява в cv-то.

# 760
Ама разбира се! Анди просто си ги говори, не вярвам и сама да си вярва😄

# 761
При нас пък предпочитат завършили ТУЕС пред завършили УНСС и СМГ пред УНИБИТ. За ИТ-та говоря. ВисшОто не е задължително, за да започнеш работа като програмист.
Естествено. Но аз, ако съм разбрала правилно, става въпрос при сходни други условия дали се гледа гимназията. Т.е. ако имаш 2 кандидати, завършили ФМИ + курс Телерик/СофтУни, единията е завършил ТОХ, другият СМГ. Значи ли, че няма да извикаш изобщо този от ТОХ-а?

# 762
  • София
Аз пък винаги гледам гимназията. И ми е фактор. Не основен, но я взимам под внимание. Особено при по-младите кндидатстващи. Нямам спомен досега да ме е изненадало нещо в тази посока. В смисъл да съм си направила извод за кандидатстващия и да се е оказало положението ептен наоборот. Не ми се вярва да съм единствената, която обръща внимание на това. Но при нас доказано ние по-успешно си подбираме хората от тези служебни зомбита, ейч арите... затова и разбирам Анди и споделям доста от написаното от нея.

# 763
Не, значи че между току що завършил универсален програмист от ТУЕС и висшист програмист от УНСС с ТОХ, избираме ТУЕС.

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 22:55 от Warwick

# 764
  • София
Какви облаци, нали младежите не започват от унито, нито от студентския стаж. Зная, че сте голяма работа на работа като са ви наемали и наемате, но нашенските мащаби са малки и за студентите се гледа и гимназията, най-малкото защото сивито им не е километрично, а гимназията е единствената им диплома за образовсние. И това, което написах - зад определено име стоят очаквания и ниво.

Общи условия

Активация на акаунт