Азиатска козметика и грим 16

• 53 846
  • 770
  •   1
Отговори
# 465
Jolse са пуснали Великденска промоция, но са отрязали доставките и до Англия-пращат само експресно. Имам една неизпратена до там, сигурно ще изчакат да мине карантината и тогава ще я изпратят.

# 466
  • софия
Yesstyle са пуснали последната ми поръчка на 06.04. Ще пуснат и те, търпение!

# 467
Скрит текст:
Може ли мнение да дадете и ако има нужда от корекция, за моята рутина? Ако нещо не се съчетава добре с друго или да е в различен ред, моля да ме поправите!:

Сутрин:

1) Purito Defence Barrier измивен гел;
2) Tiam My Signature Source Vitamin C- нанасям на сухо лице и под очите също нанасям и изчаквам 15-ина мин преди да продължа с другите продукти;
3) Isntree Hyaluronic acid toner на влажна кожа;
4) Purito Buffet serum;
5) Iunik Beta-Glucan serum;
6) LGH Vita Propolis ampoule;
7) Benton fermentation eye cream ;
8 ) крем със серамиди и слънцезащита, които доизмазвам и не са корейски, но след като ги израходя ще поправя грешката си!:)));

Вечер:

1) Heimish All clean;
2) Purito Defence Barrier измивен гел;
4) Blithe 8 Nourshing beans ;
5) Purito Buffet serum;
6) Iunik Beta-Glucan serum;
7) LGH Vita Propolis ampoule;
8 )Benton snail bee lotion;
9) Innisfree orchid eye cream;
10) некорейски крем със серамиди;
11) Lineige sleeping mask.

Имам и шийт маски, които къде трябваше да вместя вечер? И пачове за очи взех за проба на Too Cool for school. Също имам и мострички на гела със зелен чай на Inisfree, защото мнооого добри отзиви четох за него, но не знам къде да вмъкна и него..Simple Smile) Мостра на Pressed serum Apricot имам също и мисля, че той трябва да е в ролята на крема сутрин, примерно..?
Пропуснах да напиша, че и 2 пъти в седмицата правя пилинг маската на TO -Aha Bha mask. След нея изчаквам половин час и после нанасям др стъпки, като изключвам тогава от рутината си Blithe, Buffet serum-a и Benton Snail bee lotion, тъй като съдържат пептиди и знам, че не се съчетават с киселини..
Иска ми се максимално да извлека ползи от тези продукти и за това моля за мнение и корекции, ако са нужни! Тепърва “навлизам” в корейските “дебри” и въпреки, че доста изчетох, се чувствам направо боса пред толкова информация и продукти с различни състави и изисквания....Иначе, от близо 2 месеца ползване на корейска козметика, мога да кажа, че кожата ми засия! И не знам дали си внушавам, но гневната ми бръчка е смекчена доста, тена ми е свеж, кожата плътна и сияе! Бръчките на челото ми също сякаш леко са позапълнени. Като цяло-доста напоена кожа! От околоочния контур има още какво да се желае, но...то с малкото спане покрай бебка, няма как да е иначе..Имам фини линии, както и леко тъмни кръгове, но най-много ме дразни вдлъбнатините под очите ми..не знам как се оправя това, освен с филър..за жалост..Sad Това ми е от недоспиването.
Благодаря ви предварително!:)

В този ред това една рутина ли, защото не виждам смисъл,  това преповтаряне актив - хидратация или успокояване и пак така, Много е претрупана. Марките повечето са насочени към западния пазар и са ориентирани към 5-6 степенна грижа макс. Смесването на 2-3 активни продукта в една рутина вероятно също ще избие.

# 468
Аз смятам, че ампулата сутринта трябва да я махнеш и серумите да ги редуваш - единия сутрин, другия вечер. Бобовете бих ги сложила преди лосиона  и маската през ден, даже може и да пропускаш крема. Вит.С не бих слагала в такава концентрация под очите също. Шийт маските след серуми и ампули 2 пъти седмично. Така бих процедирала аз.

# 469
  • София
Благодаря за мненията! Точно за това поисках мнения от вас, защото предположих, че прекалявам с продуктите..Simple Smile zari65 , една рутина е, да! Grinning Ти кое би ми препоръчала да махна? Кои са активите? Съжалявам за въпросите, но наистина не съм много наясно. Всяко мнение и съвет биха ми били от полза..

# 470
2) Tiam My Signature Source Vitamin C- нанасям на сухо лице и под очите също нанасям и изчаквам 15-ина мин преди да продължа с другите продукти; актив
3) Isntree Hyaluronic acid toner на влажна кожа; - хидратация
4) Purito Buffet serum; - хидратация и успокояване
5) Iunik Beta-Glucan serum; - хидратация
6) LGH Vita Propolis ampoule; -хидратация и успокояване
7) Benton fermentation eye cream ; актив
8 ) крем със серамиди - и отново хидратация и възстановяване и слънцезащита, които доизмазвам и не са корейски, но след като ги израходя ще поправя грешката си!:))); и отново хидратация и възстановяване - слънцезащита трябва да е с физични или смесени филтри.

1,2,3 - ок
4,5,6 - само едното без значение кое, еднаква е функцията им, с предпочитание за 4 и 6
7- да с уговорката, че не мажеш под очите витамин с
8- в зависимост как ти поема кожата, всичко изписано е за много суха кожа, ако е такава твоята вероято ги поема,

Вечер:

1) Heimish All clean;
5) Purito Buffet serum;

1,2,3,4 - ок
5,6,7,8 - само едното

бих разменила околоочните кремове, ферментите да дойдат вечер, а  Innisfree orchid eye cream; сутрин, по памет в него имаше хиалуронова киселина предимно и ще е ок с витамин с и няма да се притесняваш, кое къде мажеш
10-11 пак хидратация.

Ако всичко, което си написала кожата ти го поема , вероятно тази киселина, която ползваш е много силна и здраво излющва кожата. Бих я поспряла поне за месец -два.

За тъмните кръгове малко сън и корейска козметика 1 година без значение каква, рядко има нещо без избелващи съставки  и ще се оправят.

# 471
  • Варна
Оффф, писах им да питам какво става с моята поръчка, която съм я пуснала до УК и да отговора е:
Hello,

"We are sincerely sorry to inform you that Korean Post Office has stopped flights out to your country
We're trying our best to find another shipping method.
We will ship your order once Korean Post Office restart flights out to United Kingdom or we find another shipping methods.
Thank you for your kind understanding and we promise you we will try our best to solve this issue as soon as possible.
If you are okay with waiting, we will hold your order until this issue is resolved.
Please download below coupon as a compensation in case of waiting for your order without cancellation "

И сега се чудя дали да чакам ..
По какъв начин връщат парите ? Възстановява се сумата чрез Пейпал ?

# 472

Нова съм тук и чета с интерес ,може ли мнение за тези продукти и има ли смисъл и от двата серума?
На 20 г.съм с нормална към суха кожа съм ,бих казала малки пори ,проблеми като пъпки обикновенно само преди “любимия” период от месеца .. благодаря предварително

# 473
  • Варна
mlslvkv, аз не  разбирам много, защото от скоро чета за КК, ноо крем-гела  на Iunik съм го срещала да се препоръчва при хора с комбинирана кожа .
Бях се замислила за него след като дори в skincarisma беше препоръчан за по-мазна кожа Simple Smile

# 474
И аз чакам ли чакам.
Две пратчици от yess. Едната е повторно пращане на счупено шишенце още от януарска пратка.
А другата е шипната преди месец, още виси в немско.

Не съм доволна от кожата си тези дни...ползвам си продуктите, но ми липсват ексфолиращи продукти. А и явно ми влияе положението в момента на външния вид въпреки грижите.

Между другото, не знам споменавано ли е, има голямо разнообразие на марки в Notino - Cosrx, Klairs, Benton, Mizon, Purito, Missha,  Pyunkang Yul, .... Да, знам цената е по-висока и качеството не го знаем същото ли е, но все пак за запреритали пратката ще кацне след 7-10 дни със сигурност. А пуска и някакъв код за отстъпка 5%.

# 475
  • Варна
Пит, благодаря че каза. Явно ще си чакам поръчката .
Отворих да видя ... Пуритото, което чакам в Нотино е 54 лв, а аз платих за него 23лв. До тук със сравненията ми Grinning

# 476
Моята сага с DHL е към своя край... успях да изискам от TesterKorea фактура с разбивка и реалните цени на продуктите и вече си платих ДДС-то. Веселото е, че заради цялото безумие, DHL ще ме цакат за три дни магазинаж, което е около 1/3 от стойността на поръчката ми... Още нямам отговор след като им изпратих платежните, надявам се всичко да е наред, че вече ще се побъркам.
Въпреки целия ужас обаче, поне вече знам каква им е схемата на работа на тия шматки и все повече се знамислям, че реално не е чак такава драма да се поръча от JOLSE с DHL. Таксата от 19 долара доколкото виждам е фиксирана, не зависи от теглото/броя продукти. Особено ако имате близки/познати, които пазаруват КК, ако една такса се раздели на 2-3 човека не е толкова много. Особено като видях цените в Нотино.... е срамота е просто.
 В момента има много приятни намаления в JOLSE, аз си намерих неща на COSRX на същите/по-малко пари, отколкото бяха в Hidden sale през март.
Поръчките ми от Hidden sale, апропо, се върнаха в Корея, Jolse ми предложиха купон 10 долара да изчакам или рефънд, аз поисках рефънд. Сега ще взема пак да ги похарча за там тия пари Grinning

Според вас, ако в поръчката до Джолсе помоля с коментар да ми сложат фактура с реалните цени на всичко, дали ще ме отразят?

# 477
  • София
2) Tiam My Signature Source Vitamin C- нанасям на сухо лице и под очите също нанасям и изчаквам 15-ина мин преди да продължа с другите продукти; актив
3) Isntree Hyaluronic acid toner на влажна кожа; - хидратация
4) Purito Buffet serum; - хидратация и успокояване
5) Iunik Beta-Glucan serum; - хидратация
6) LGH Vita Propolis ampoule; -хидратация и успокояване
7) Benton fermentation eye cream ; актив
8 ) крем със серамиди - и отново хидратация и възстановяване и слънцезащита, които доизмазвам и не са корейски, но след като ги израходя ще поправя грешката си!:))); и отново хидратация и възстановяване - слънцезащита трябва да е с физични или смесени филтри.

1,2,3 - ок
4,5,6 - само едното без значение кое, еднаква е функцията им, с предпочитание за 4 и 6
7- да с уговорката, че не мажеш под очите витамин с
8- в зависимост как ти поема кожата, всичко изписано е за много суха кожа, ако е такава твоята вероято ги поема,

Вечер:

1) Heimish All clean;
5) Purito Buffet serum;

1,2,3,4 - ок
5,6,7,8 - само едното

бих разменила околоочните кремове, ферментите да дойдат вечер, а  Innisfree orchid eye cream; сутрин, по памет в него имаше хиалуронова киселина предимно и ще е ок с витамин с и няма да се притесняваш, кое къде мажеш
10-11 пак хидратация.

Ако всичко, което си написала кожата ти го поема , вероятно тази киселина, която ползваш е много силна и здраво излющва кожата. Бих я поспряла поне за месец -два.

За тъмните кръгове малко сън и корейска козметика 1 година без значение каква, рядко има нещо без избелващи съставки  и ще се оправят.

Много ти благодаря! Ще следвам твоята препоръка! Hug Flowers Hibiscus

# 478
Miss _V, споменах сайта само за извънреден случай в извънредно положение Simple Smile
За цените съм без коментар, то е ясно.
А пък аз съм щастлива, едно известие от пощата ме чакаше днес.
Най-накрая ще тествам оризовия тонер.
Похвалете вашите фаворити сред тонерите.
Виола, радвам се, че се появи! Simple Smile

# 479
Miss _V, споменах сайта само за извънреден случай в извънредно положение Simple Smile
За цените съм без коментар, то е ясно.
А пък аз съм щастлива, едно известие от пощата ме чакаше днес.
Най-накрая ще тествам оризовия тонер.
Похвалете вашите фаворити сред тонерите.
Виола, радвам се, че се появи! Simple Smile
Пит  много ще се радвам да споделиш след време за оризовият тонер.
Вече няколко сайта предлагат Klairs и аз се надявам скоро да пуснат моята слънцезащита...
От 2 месеца използвам Iunik Propolis Ampule но не виждам никакъв ефект. Кожата ми е комбинирана, предразположена към запушени пори, черни точки и поява на пъпки понякога. Мислех си, че с този прополис нещата ще се подобрят.
Впрочем от няколко места чета, че повечето дами се оплакват от кожата си в периода на карантина, дори няма промяна и след като са спирали гримът.

Общи условия

Активация на акаунт