Мнение за др Красимира Чалова акушер-гинеколог

• 3 850
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Не форсира за инвитро на всяка цена.
За последните 4 месеца обиколих трима репродуктивни лекари и нито един не видя, че имам (вероятен) полип на матката и че единият ми яйчник се е свил. Доктор Чалова ги видя, засега съм се доверила на нея и дано да не сгреша!

# 16
Не форсира за инвитро на всяка цена.
За последните 4 месеца обиколих трима репродуктивни лекари и нито един не видя, че имам (вероятен) полип на матката и че единият ми яйчник се е свил. Доктор Чалова ги видя, засега съм се доверила на нея и дано да не сгреша!
И на мен ми видя полип на матката, обаче си направих и друг преглед з аконсулатция и се оказа, че го нямало.. Не разбрах какво стана с този полип...накрая

# 17
Здравейте, родих секцио по мое желание на 7.01 2021г при др. Чалова, възстанових се изключително бързо. Скоро дъщеря ми стана на 3г.Най-прекрасния лекар когото познавам. Сега от скоро знам че има собствен кабинет, не е на старото място, погледнете в интернет ако ви интересува, има и сайт.
Здравейте как реагира докторката когато казахте че искате секцио благодаря

# 18
здрвейте! Чалова изражда ли секцио по желание на майката

# 19
Обективно мнение, най-вече на база следене на бременност и раждане на база лична преценка, мнение от по-млади нейни колеги и много идентични истории на близки с идентично завършили “естествени” раждания при нея:

Лекарката не е фен на естественото раждане, ако търсите това - в никакъв случай не избирайте нея. Разбира се, привидно не е така и никога няма да го каже, уж се избира най-доброто за майката и плодът Simple Smile, но е безспорен факт, подкрепен от много примери около мен в последната година.

Протоколът за индукция и/или ускоряване на вече започнал родилен процес граничи с престъпен (дава се хапче Ангуста, което е простагландин, което е абсолютно противопоказно да се дава заедно с окситоцин (всеки може да провери в интернет), но тя го прави. Като цяло доста агресивно и обилно се действа и със самия окситоцин, на доста бърза капка, направо ако може да тече Grinning

С две думи  шансовете ви да родите естествено при нея са само ако организмът ви успее да издържи на огромния напън 😀

А защо вече искат толкова да режат (дали е само от лекарката, от самата болница, дали е за пари, защото частта на раждането, която пациентът заплаща е еднаква при секцио и естествено, но от НЗОК плащат повече за секцио), не мога да гадая, но при всички положения, както казах, положението граничи с престъпно.

Плюсове:
        топло и мило отношение, хубав кабинет, добра апаратура. Точно и заради това най-вероятно доста хора, дори да усетят леки съмнения ги подтискат в себе си.

Чувала съм позитивни отзиви за ФМ, като цяло най-вероятно е и добра в рязането (все пак с толкова практика…:D)

Минуси:
            огромно време за изчакване, понякога говори малко хаотично и прескача от тема в тема.
              разбира се, най-вече написаното в уводната част.

Като цяло бягайте много далеч за естествено раждане, каквото и да ви казва Simple Smile Ако искате секцио - би трябвало да е ок.

Така или иначе, лекар, който дали от користни подбуди или не, не може адекватно да води естествени раждания и масово прибягва до секцио е редно да повдигне някои съмнения. Ако много държите да раждате при нея естествено, Поне се замислете или откажете лекарството Ангуста по време на пускането на системата окситоцин. Между двете трябва да има поне няколко часа разлика.

# 20
              • Пловдив
              Странно два пъти съм раждала нормално при нея, хапче не ми е давала никога, даже не е споменавала. Второто ми раждане дори желаех да е индуцирано преди термин, но тя желаеше да изчакам до термин и ако се налага тогава да се индуцира.
              Случаи различни, щом не са доволни от метода й, а вярвам е бил обсъден предварително, защото при мен винаги се е обсъждало, е трябвало просто да се доверят на друг АГ. Всеки си преценя.

# 21
              Странно два пъти съм раждала нормално при нея, хапче не ми е давала никога, даже не е споменавала. Второто ми раждане дори желаех да е индуцирано преди термин, но тя желаеше да изчакам до термин и ако се налага тогава да се индуцира.
              Случаи различни, щом не са доволни от метода й, а вярвам е бил обсъден предварително, защото при мен винаги се е обсъждало, е трябвало просто да се доверят на друг АГ. Всеки си преценя.

Абсолютно, това с хапчето е от скоро, но през последната година на почти всички раждали уж естествено е давано, освен ако не са отишли в болницата на вече много напреднал етап на разкритие. Дава се и за предизвикване на раждане (за омекване на шийката на матката, то е вид простагландин реално, може да си прочетете).

Не е проблемът в самото хапче, то се ползва в практиката, както и други от неговата група, а в дозировката и най-вероятно прекомерната му употреба. Всеки може да си провери в официалната листовка в интернет, че не се дава заедно с окситоцин, трябва да има минимум 4 часа разстояние. Това значително повишава риска от хиперстимулация на матката и т.н и т.н, пише си го.

Относно обсъждане на процеса на раждане - разбира се, просто никой не очаква да не се ползва както е описано в листовката, например. Казвам го, защото много жени споменават думата “доверие” при избора на лекар и т.н. и не всяка ще чете, проучва или дори чете листовки (макар че явно и това не е гаранция) и т.н.

С две думи, казах и в първото мнение, наистина е съвсем обективно, не целящо да оплюе докторката само заради горчив личен опит. Описала съм и позитивни страни, казах, че ако например сте планирано секцио ще е добър избор, както и че има топло отношение, ок е за ФМ и т.н.

Но мнението на база много други сравнително скорошни мнения за абсолютно идентично завършили спонтанно започнали раждания или предизвикани такива при нея. При всички се дава Ангуста и по време на даването на окситоцин.  Просто статистиката не лъже Wink

Надявам се това да помогне на някоя бъдеща майка, която е избрала да роди по естествен път - не казвам, че няма да стане , но шансовете ви силно намаляват, освен ако не отидете в мнооого напреднал етап. И като цяло всичко знаем, че в Селена предпочитат да режат, но това е съвсем друга тема.

Общи условия

Активация на акаунт