Всичко за дамските чанти – 2

• 70 680
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
При мен е на приливи и отливи. Последните два месеца купих няколко, но преди това няколко месеца нищо. Ако нищо не ме грабне, може и цяла година да не купя. Не ми омръзват чантите, които имам, ако ми пасва на тоалета, може и петгодишна чанта да извадя, нося ги всичките. Гледам да са от кожа, но ако нещо извънредно много ми хареса, бих взела и изкуствена. Рядко се случва, но тази година пак имаше изключения:

# 241
Последно си купувах нова чанта преди 2 години. Имах всичко на всичко 6 чанти, включително една раница. Чак това лято си купих нови и вече са ми 12 (раниците са две -една плат и една кожа). Не съм изхвърляла нищо, всички са естествена кожа и в идеално състояние. Поддържам си ги и ги съхранявам натъпкани с хартия или стари дрехи, за да не се мачкат. Скоро няма да купувам нови. Нося всички. Най-старата ми е от преди 10 години. Преди това все разни изкуственяци купувах, които се скапваха бързо и после бях нещастна, защото не е лесно да си намеря чанта която да ми харесва и да е на поносима цена, а както казах, обичам да си нося чантите дълго.

# 242
Tuali, добре че написа този пост вместо мен, че получих угризения за броя на чантите си. Да знаете, че вече имам второ гардеробче само за моите чанти. В първото преместих каретите, раниците, сакове и др.под. Но другото се е лично мое! Изпитвам сладост като си го повтарям. В моето царство не присъстват чантите на детето и баща му.
Напоследък нещо все не мога да си харесам чанта. Знам, че като я видя, ще си кажа: Това е тя, следващата ми придобивка! И затова не бързам. С годините се възпитах на търпение.
Знате ли, че имам чанти от типа "любов от пръв поглед", които все още не съм носила? Но пък имам други, с които почти не се разделям. Всеки ден сменям чантите.
Сега се замислих, че имам само 3 оранжеви чанти, но всяка една ми е необходима, защото са в различен нюанс, модел и кожа.
Бели имам само две, но едната е съчетана с нещо златисто, така че не се брои. Черни, сини и кафеви - те са стандарт и не бива да бъдат ограничавани като количество. Сиви - 2, червени - 3, бордо - 2, плетени, платнени, дънкови, за плаж, за пазар ...
Аз съм на принципа: една рокля с три различни чанти, са три различни тоалета.
Клиничен случай съм, знам.

# 243
Аз имам една чанта, за която имам три различни дръжки. Крос боди е и все едно имам три чанти. Много ми хареса идеята, за това се обзаведох, защото чантата ми е много удобна, но е съвсем обикновена и с тези дръжки придобива уникален вид и мога да я съчетавам с различни екипчета.

# 244
Знаете ли, че имам чанти от типа "любов от пръв поглед", които все още не съм носила? Но пък имам други, с които почти не се разделям. Всеки ден сменям чантите.
Знам, но за обувки... Grinning Там ми е на мен проблема в бройките.
Не мога да сменям чантите всеки ден, мързи ме просто, а и аз не всеки ден съм с голяма чанта. Всъщност, ако тръгна да ги броя, никак не са малко (по моите критерии за брой чанти), но просто така си стоят. Тези от ест.кожа са практически вечни с темповете, с които ги нося аз. Много подарих, някои купени, носени веднъж и ... не е моята чанта това, заминава си. Други, напълно здрави, нещо се случва с дръжката и край. Не мога и не искам да нося чанта или обувки, на които нещо им има, дори и да е съвсем малко. Много трудно си избирам чанта. Купените с компромис, не ги нося с удоволствие.

# 245
  • HH
Sweat SmileАз също не си бях купувала чанта от години. Нося се някъде от 2016 с една раница-чанта от онези Кранкени. Имах една малка чанта, която ми откраднаха миналото лято, тя ми беше официалната, веднага я подмених разбира се Simple Smile Обаче тази година като смених работата, реших че е време за други чанти.
Първосигнално взех една малка на Тед Бейкър, която много харесвам и съм излизала с нея само на 8 март. После взех една огромна Coach да си ходя с нея на работа, обаче много ми тежи че все е много пълна, пък другите две ми идват много малки, че мъдро реших и за рождения ден си подарих една оранжева МК, защото на едната сестра Хадид на рекламните снимки на летището много добре и стоеше чантата Sweat Smile Сега съм хвърлила поглед към една чанта, която инстаграм иначе ми предлага по 10 пъти дневно, но точно днес не и не мога да ви я покажа... А имам и една кожена раница, която е зелена с кафяви дъжки и малко трудно я комбинирам, но и нея я нося.
Купувам и чанти и обувки само от ест.кожа. Издържат повече време, а аз пазя и според мен инвестицията си заслужава.

# 246
Тази ми е най-голямото разочарование. Първо е от много дебела кожа и тежи дори празна. После е наистина огромна дори за моите претенции! И накрая, колкото и удобна да ми изглеждаше, едната дръжка винаги ми пада от рамото, а да се носи в ръце, трябва да внимавам да не обърша земята с нея, защото е дълга https://www.amazon.de/gp/product/B00A0HS67C/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1

А тази е една от любимите ми! Сега виждам, че е от 2015 е и не е мръднала! Удобна е, защото може да се носи и кросбоди, и на рамо, и изглежда добре и по двата начина. Зимно време определено е най-удобната ми чанта върху дебели дрехи, носена кросбоди. Удобно ми е и джобчето отпред, защото не ровя в чантата да търся ключовете си Grinning
https://www.amazon.de/gp/product/B00ED2Q6T0/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1

# 247
  • Варна
Споделям мнението на Tuali не ми омръзват и обичам да ги сменям хич не ме мързи.Пазя си ги и се грижа за тях имат отделена част от гардероба ми  и място в сърцето за тях и да кажем 95% са в дъст баг.Имам и от преди 5 години даже и от преди 10 ,който мога да извадя заради определен чифт обувки и от днес да кажем,може би за това са и много ,като количество.Опоразена чанта нямам- скъсана или изтъркана от носене до така степен,че на нищо не прилича.Имам всякъкви малки,големи,пликове,торби,както и кожа изкуствени и платненки,дори и по поръчка.Привличат ме предимно форми и десени.Съвсем изчистените ми идват малко скучни не,че нямам,но за да я загледам трябва да имат някой детайл като интересна закопчалка ли нестандартна форма -цветовете са всякъкви и успявам да комбинирам отлично Simple Smile
Много ме е яд ,ако нещо им се случи и ако имам възможност отстранявам дефекта(Както перди време писах Дезигуал много ги харесвам,но спрях да ги купувам заради проблема с кожените им части,макар и комбинарани с кожа и плат те пак се износват и изтъркват при това без интинзивно всекидневно носене .От  всичките само за една си направих труда да отремонтирам,но признавам си ми е мега любима и вече почти вечна,защото шивач ми смени изкуствените частите по дръжката с естевена кожа.Влюбена съм в цвета и  и в 2 малки слонови гривнички на дръжките).Компромисни варянти нямам всичко,което имам ми хаесва и нося.
И за да не е голи приказки една нова придобивка.
Тази е шита модела е като банан въпреки,че не личи от снимката

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 17:07 от desuri

# 248
desuri, моля те, сподели размерите на раницата, че не ги откривам, а заглеждах сребърната.

# 249
Azalia, любимата ти чанта е прекрасна, но не я намирам някъде! Някой да помага?

Иначе аз нося по-често раници от чанттиииии

# 250
И за да не е голи приказки една нова придобивка.
Скрит текст:
От къде е новата придобивка?

# 251
  • Варна
desuri, моля те, сподели размерите на раницата, че не ги откривам, а заглеждах сребърната.
Азалия и аз много се двумях и другата много ми харесва-Висока е 35см широка 24см х 14см мерено с  шивашки метър.Има размери в сайта явно не си ги видяла там пише това
Размери (см): 30x23x15 cm standard

Миоки раницата е от Fashion days оня ден беше с още около 30 лв на долу.

# 252
Благодаря ти много Flowers Hibiscus, малка ми е, за съжаление... Няма да намеря раница като за мен, освен спортна, всички останали са ми малки.
Специално се върнах да видя къде са размерите, но от телефон не се вижда, само от лаптоп (сега съм на лаптоп)

# 253
Говорете ми за чанти Simple Smile. Добре че с времето съм се научила да наблягам на качество а не на количеството. Имам много малко чанти и си ги пазя ужасно много тъй като си ги харесвам и искам да си ги нося дълго време. В момента пък с малко бебе, нямам никакво време за дамска чанта и наблягам предимно на раница или пък торбички от плат.

# 254
Както казваше една моя приятелка дамската чанта трябва да побира самун хляб и двулитрова бира.
Чакам някой да изработи идеалната дамска чанта:😂🤣

Общи условия

Активация на акаунт