Професия учител - 8

• 39 440
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
  • Ямбол
Ми да спрат допълнителните програми - не ги знам как се казват вече, подкрепа за успех или каквото и да е там.

# 466
  • Майничка
Спряха ги, мисля.
Поне при нас - първо казаха направете отделна класна стая за тях (моите досега бяха като отделна тема в класната стая, пусках само на тях), сега - спирайте. Ама аз пак си им пускам и проверявам, че до 12 клас ще си се радваме един на друг. Smile

# 467
  • European Union
Подкрепа за успех щяла да се насочи към подкрепа за учениците, които не могат да участват в онлайн обучението поради липса на устройство, интернет и т.н

# 468
  • Майничка
О, супер! Нямам такива.

# 469
  • Пловдив
Подкрепа за успех го спряха още в петък около обяд, но преди това имаше поне две различни указания как да се действа.

# 470
За заплащането пише-без лекторски и ДМС.
Там, където се кара с намален норматив (май масово), ок, но ние си караме всички часове по седмично разписание. В тях ми се калкулират и 4 часа лекторски, които и сега карам (и се подготвям, и материали пращам, и уроци обяснявам, и домашни проверявам). Да ми облекчат програмата и да не ми ги плащат, нямам нищо против. Ще видим другата седмица какво ще каже нашето ръководство.

А облекло - получихме с февруарската заплата. В пространството циркулира информация за държавните служители към изпълнителната власт относно сумите за облекло, за учителите на нищо не съм попаднала. А и в крайна сметка тази сума е от бюджета, който не се е променил. В крайна сметка издръжката идва от броя ученици, а те не са се променили към днешна дата.

# 471
  • Пловдив
Парите за облекло ги получихме през януари.

И аз като Лили смятам, че съобщението за парите всеки ще го тълкува както си иска. Лекторските, според мен, не са "с незадължителен характер", защото масово се взимат и сега.

# 472
  • Добрич
Имам по 5 часа седмично лекторски. Ние си караме по седмичното разписание, т.е. всички часове се вземат, обаче на ден имаме право да отчитаме само по 5 астрономически часа. Ако имам 5 часа по 30 мин. (2,5 часа общо), отчитам още толкова и стават 5 часа за деня. Ако имам 6 часа по 30 мин (3 часа общо) отчитам още 2 часа и пак стават 5, т.е. сега сме прецакани от всякъде, защото лекторските ще си ги караме, без да ни ги плащат. Подготовката на уроците гълта много повече време. Отделно класните получаваме файлове от всички колеги и ги пращаме на учениците. От миналата седмица се опитвам да накарам моя клас да се включи в курс в Google Classrooom. След последната офанзива снощи станаха 7 човека..... А съм дала подробни инструкции със снимки.
Освен това имам две деца, които не могат да отварят нито pdf, нито текстови файлове. Няма начин да инсталират нужните приложения на телефон.... За тях правя снимки на всички уроци и ги пращам. Отделно линковете. По всичките 6-7 часа от програмата за деня......

Преди малко съпругът ми вика: Ти, като ходеше на училище повече се виждахме.....

# 473
Указания на министъра на образованието и науката за оптимизиране работата на училищата за обучение в електронна среда

# 474
  • Балчик
Ами то и ние си ги караме, без произвидствените практики, но това не е моя вина, а и те не са ми лекторски по заповед, но шефа вчера писа-без лекторски и дмс.

# 475
Здравейте, тъй като не виждам голяма яснота, детските градини и яслите ще бъдат затворени до края на извънредното положение, т.е 13 април?

# 476
Имам клуб "Образование за утрешния ден". Трябвало да  подновя занятията по него. Иначе останалите клубове засега са спрени, но можело в началото на април да ги възобвновят.
Задължително ли се смята синхронното обучение, т.е. аудио или видео връзка с учениците по време на часа? При нас някои колеги ползват zoom, други  - skype. Всъщност,skype  може да се пусне и от MS Teams. 
Имам вкъщи шестокласник и той направо е вдъхновен от уроците и тестовете в "Уча.се". Не съм очаквала. Казва, че всичко разбира от раз, като изгледа краткото клипче. Замислям се да му платя после абонамента, ако не удължат безплатното ползване.

# 477
Току-що си дадох сметка, че въобще не съм разбрала как се попълва отчетния формуляр. Защото попълвам на него по 2 астрономически часа обучение и по 3 за проверка при положение, че имам само един час (40 мин) по програма за този ден. Попълвам реално колко време ми отнема да подготвя урока и да проверя работата на класа през деня. А, и нали казаха, че трябвало да се отчетат минимум 5 часа, за да се води работен ден?

# 478
  • Ямбол
Ние не отчитаме часове. Отчитаме дейност.

# 479
  • Майничка
Ние не зная какво отчитаме, споделяме си папката за класна стая с шефовете и дотам.

Общи условия

Активация на акаунт