Професия учител - 8

• 39 444
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
  • Майничка
Аз предупредих, че след 22ч.не играя. Преди съм ги насмитала, влизам в 1,30 да проверявам, те още шарят в документа. Сега ще си наложа да спирам след 18ч., след това кратко влизане към 21ч., ако има въпрос за другата сутрин и дотам.

# 451
  • European Union
Във вторник забравих да си спра мобилните данни преди лягане. В 1,30 ме събуди съобщение "Г-жо, забравих си паролата". Спрях ги. В 7,38 ме събуди директора: "Обади се на Иванчо майка му, че не искаш да му кажеш паролата."

# 452
Здравейте, колеги! Налагат ли ви да работите единствено  с Майкрософт тиймс? Уж имаше избор, а сега ни карат да регистрираме там учениците. Заповед от МОН. Има ли такава наистина?

# 453
Още от 16-ти работим с платформата на MS Teams, но училището от над 2 години има абонамент, преминали сме и обучение.
Доколкото знам, има такова изискване за работа в платформата. От МОН дори създават служебни потребители на преподавателите и учениците в училищата, които до този момент не са работили с MS Office 365, като даже им създават групите.

# 454
  • Ямбол
Получихме писмо от РУО - постепенно да минем към преподаване на нови знания и да не бързаме да оценяваме, в МОН разработвали правила за оценяване.
Има и апел за плащанията, леко завоалирано и сега всеки ще си го тълкува както си иска - да се плаща на реално работено.

Ние сме с Office 365 от няколко години, също сме минали обучения, аз и такова за администратор. Но има някои колеги, които не го ползват, едната е нова и ползва Фейсбук и нещо не ми допада, но така е решила, разрешили са ѝ, жалко за учениците, но ...

# 455
Ние първо събрахме децата в месинджър, оттам направихме организация и ги регистрирахме в Гугъл класрум. Сега обаче трябва да се прехвърлим в Майкрософт тиймс, а тъкмо работата беше тръгнала. В писмата, които четох, МОН даваше свобода на училището да си избере образователна платформа. Сега не мога да разбера от РУО ли се правят на много стриктни, или МОН е решило да настоява за тяхната платформа. Но регистрацията е тежка, децата не успяват, постоянно дава грешки, екипите не могат да се направят, ужас някакъв.

# 456
  • Пловдив
А как се действа в случай, че някое училище изобщо не е минало такова обучение? При нас имаше и колеги със затруднения да се справят в Гугъл класруум, да не говорим пък за учениците.

# 457
При нас също раздадоха акаунти за Майкрософт тиймс. Обаче ни казаха, че можем да останем и да работим с платформата, която сме избрали. Ние си останахме в Класруум, родителите тъкмо започнаха да свикват (както и ние).

# 458
При нас също раздадоха акаунти за Майкрософт тиймс. Обаче ни казаха, че можем да останем и да работим с платформата, която сме избрали. Ние си останахме в Класруум, родителите тъкмо започнаха да свикват (както и ние).
При нас няма избор- само Майкрософт тиймс и нищо друго. Май става нещо като царят дава, пъдарят не дава.

# 459
Получихме писмо от РУО - постепенно да минем към преподаване на нови знания и да не бързаме да оценяваме, в МОН разработвали правила за оценяване.
Има и апел за плащанията, леко завоалирано и сега всеки ще си го тълкува както си иска - да се плаща на реално работено.

Ние сме с Office 365 от няколко години, също сме минали обучения, аз и такова за администратор. Но има някои колеги, които не го ползват, едната е нова и ползва Фейсбук и нещо не ми допада, но така е решила, разрешили са ѝ, жалко за учениците, но ...
Дали можете да дадете повече информация за заплащането?

# 460
  • Балчик
За заплащането пише-без лекторски и ДМС.

# 461
  • Ямбол
Скрит текст:

Дали можете да дадете повече информация за заплащането?
Ето какво пише за нас:
"Знаете, че голяма част от издръжката на държавата се определя от внесените вноски от ДДС и данъците, а за следващите месеци те ще са ограничени, тъй като част от заведенията и фирмите спряха работа. В този смисъл считам, че е морален проблем да се получават пари, за които не е положен труд и Ви съветвам да ограничите плащанията само до най-необходимото и само за реално извършени дейности. В този смисъл считам, че класното ръководство е необходима дейност, а също  и лекторските, които действително са взети. С останалите плащания Ви съветвам да се изчака."

Аз мисля, че реално имаме извършени много повече дейности от преди. Какво има предвид, се чудя. Може би директорите плащат някакви измислени пари на някого, знам ли.

# 462
Интересувам се дали някой е получил пари за облекло? При нас нещо се забавиха... Чува се, че може да няма.

# 463
Благодаря!

# 464
  • Пловдив
На нас облеклото ни го дават януари, мисля, че го коментирахме. Ситуацията в момента е такава, че никой не знае какво да очаква.

Общи условия

Активация на акаунт