Професия учител - 8

• 39 445
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
  • Ямбол
Тестовете могат да се направят за време, така, че да нямат време да питат и да търсят да преписват, освен това аз винаги сама си измислям тестовете така, че да проверя те какво знаят, а не да получа отговори от Уикипедия.
Днес на една задача дадох да посочат три сайта с добра навигация за тях и някои ми пратиха Гугъл мапс, което означава, че не са прочели урока или са го прочели и не са разбрали и думата навигация я свързват само с карти за навигация. Обясних им отново и разбраха.
При изпитването се проверяват усвоени знания и винаги има начини това да се направи.

# 436
Няма ли как тестът да заключи останалата част на компютъра, така че да не могат да го ползват? Или да се дават въпроси за мислене, да няма как да се препише?

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 13:21 от rumka833

# 437
  • European Union
Моят клас (десети) има две Фейсбук групи - една, в която членувам и аз и една само за тях. Това е от преди, не сега за обучението.
Случва се през тази седмица на няколко пъти да се объркат и да пишат в групата, в която и аз чета. Постоянно хвърчат отговори на въпроси, снимки. Колега задава въпрос на някой, друг му пише отговора в групата. Разбират се на някакъв тест кой на кой въпрос ще търси отговора. И това е само откъси, бързо се усещат, трият и се местят в другата група. Не ми се мисли там какво е.
Учениците са ми ясни, чудя се колегите не знаят ли какво се случва.

# 438
  • Добрич
При нас всички работят, независимо от предмета. По ФВС днес моят клас имаше да гледа учебен филм.

Относно писмата от МОН, изпратени са три писма. Според първото се настоява за Teams, а според третото, училищата си решават сами. Това е чудесно, защото в училищата с малцинства, Teams е бита карта.

Днес говорих над 20 мин по телефона с четирима човека от едно домакинство, за се опитам да включа дете в обучението. Това ми е третият разговор за тази седмица за това дете... Ще видим колко е бил ефективен.... Обучението е основно чрез група във Фейсбук....  Обяснявам, че има по 10000МВ безплатно към всички оператори, обаче родителят има неплатени сметки.....  И т.н. и т.н. и т.н.  
И не е само едно дете от моя клас.
В друго семейство имат интернет, имат и компютър, обаче не знаят как да свържат компютъра към интернет. Трябвало техник да викат....
Трето дете (много добро в учението). За по-сигурно са отишли на село, а там нямат интернет. Предлагам на родителя да си вземат месечен пакет от оператора, безплатен е в момента. Родителят ми казва, че няма как да стане, не разбирал нищо от това, което обяснявам....
Излишно е да продължавам. Това са само три примера от многото такива в България.

И ако ни задължат да ползваме Teams, броят на обхванатите деца в обучението ще падне драстично...

Относно писмата от МОН:
Имам и първото писмо, но тъй като то не е най-актуалното, няма смисъл да го споделям. Вижте третото писмо с изходящ номер, подпис и печат.

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 21:16 от Вела

# 439
Ние започваме в 10.00ч, с часове по 30 мин., горен курс са учениците, междучасия от по 10 мин.  Получихме съвети от директора да не натоварваме учениците много, да не преподаваме нов урок. Основно да преговаряме, да затвърждаваме, да задаваме проекти. На моя син училището работи с Школо и групи във Фейсбук. От понеделник ще са на MS Teams.
Изпратени ли са вече тези  служебни акаунти от MS Office  365 по училищата?
Ние работим с класни стаи в Google Classroom.  Някои колеги използват и zoom  за видео конферентни връзки.

# 440
  • Добрич
Да, изпратени са. Трябва да се свалят от  One Drive два файла, един  за учениците и един за учителите. Правени са по образеца от есента. Всички, които са били включени тогава в базата данни, сега имат служебни акаунти в Microsoft. Даже чистачнките, счетоводителят и т.н. Тази, които са на лекторски или са дошли по-късно нямат. Колеги масово се оплакват, че не могат да включат дошлите по-късно. Учениците са разпределени към учителите. Активирането на акаунта става с телефонен номер и/или e-mail и изисква веднага смяна на паролата.

# 441
В гугъл класрум сме и искам след време да им задам тест както каза Лиляна за време. Как да го направя този тест?

# 442
  • Добрич
В класрум  има опция на заданието за задаване на краен срок с дата и час. Има опция и за начало на отговорите, пак с дата и час.

В Google формуляри има опция за приемане на отговори, но не можеш предварително да я заложиш кога да се включи. Ръчно става, като в определен час я включваш и като мине времето я изключваш. Примерно учениците знаят, че от 14.00 до 14.30 трябва да решат теста.  Съответно ти в 14 часа включваш приемане на отговори, а в 14.30 изключваш от бутона.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 02:59 от Вела

# 443
Има ли наредба, която да определя броя часове дистанционно обучение за учениците? Защото разбирам, че някои деца са от сутрин до следобед.

До следобед ли? Ние сме до 22 вечерта си пожелаваме Лека нощ дори. Joy

Ама го отчитам на това, че само аз съм внедрила някаква платформа за работа. Гледам другите колежки си влизат в група във Вайбър, пращат звукови съобщения и питат "готови ли сте", а една друга пък направо ме изкефи - "ученици, не можахме да се чуем с вас цяла седмица, затъжих се за вас" влезна в групата на вайбър на класа, каза им още "имате тест и проект другата седмица, изгледайте последните два урока от уча се, нали имате всички регистрация, и бъдете здрави, обичам ви" и дим да я няма. Аз в шах - понеже аз до 22 часа работя.
Та, много тъпа работа. Аз като телефонна централа цяла седмица, а други се фръцкат, че свършили някаква работа... Така че МОН да взимат вече някакви мерки и да кажат кой какво трябва да ползва задължително, че взе да ми писва тоя хаос...

# 444
  • Плевен
Добро утро! Имам питане? Ако си платим абонамент за сайта "уча се" за следващия месец, ще можем ли да теглим клипчета и да ги пращаме на други деца (нямащи регистрация) да ги гледат?

# 445
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Добро утро! Имам питане? Ако си платим абонамент за сайта "уча се" за следващия месец, ще можем ли да теглим клипчета и да ги пращаме на други деца (нямащи регистрация) да ги гледат?
Не. Поне няма такава опция...

# 446
  • оттам, откъдето започва България
Относно писмата от МОН, изпратени са три писма. Според първото се настоява за Teams, а според третото, училищата си решават сами. Това е чудесно, защото в училищата с малцинства, Teams е бита карта.

Днес говорих над 20 мин по телефона с четирима човека от едно домакинство, за се опитам да включа дете в обучението. Това ми е третият разговор за тази седмица за това дете... Ще видим колко е бил ефективен.... Обучението е основно чрез група във Фейсбук....  Обяснявам, че има по 10000МВ безплатно към всички оператори, обаче родителят има неплатени сметки.....  И т.н. и т.н. и т.н.   
И не е само едно дете от моя клас.
В друго семейство имат интернет, имат и компютър, обаче не знаят как да свържат компютъра към интернет. Трябвало техник да викат....
Трето дете (много добро в учението). За по-сигурно са отишли на село, а там нямат интернет. Предлагам на родителя да си вземат месечен пакет от оператора, безплатен е в момента. Родителят ми казва, че няма как да стане, не разбирал нищо от това, което обяснявам....
Излишно е да продължавам. Това са само три примера от многото такива в България.

И ако ни задължат да ползваме Teams, броят на обхванатите деца в обучението ще падне драстично...

Вела, стана ми интересно, защото описваш 1:1 проблемите, с които се сблъска и ММ. Има и деца, които се отглеждат от бабите си, а те въобще не разбират какво им говориш. На някои телефоните са стари и нямат възможност за интернет.

amy_nka, наистина до 22:00 ч. пишат: "Лека нощ" и от 07:00 ч.: "Добро утро, господине!" Simple Smile

Важното е, че все още не им е омръзнало и чакат с нетърпение часовете.

# 447
  • у нас
Клиповете не могат да се теглят. А ако нямаш регистрация, иска вход след няколко минути и клипът спира /както беше първият ден, преди да отворят Уча се/.

# 448
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Това, че вечер ги насмитам, във Вайбър групата им, към 22,30 да лягат, а сутрин си се поздравяваме още в 7-7,30 е едно на ръка ... Днес в 8,30 вече отговорих и на две обаждания по телефона с въпроса: Какво става? А, днес няма ли да учим? Simple Smile

# 449
Хаха! Абсолютно! От къде дойде тая любов към ученето изведнъж, се питам и аз. Явно на децата им е много скучно. Аз си изключих снощи телефона, хора, да не ме виждат на линия. Не знам за вас. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт