Професия учител - 8

• 39 401
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • около Варна
Заради колеги, които не полагат твърде много усилия в сегашната ситуация, всички сме поставени под един знаменател. Всички виждаме учители, които работят така - пускат задачи и чакат ученици и родители да се оправят сами. Има такива учители от всички учебни предмети, не само музика и ФВС.

# 601
Е, сега ще имаме ли ваканция или не?  Innocent Аз съм учител по история, преподаващ и на 12 клас, ама поне да ми отпаднат другите часове, защото с абитуриентите имам 5 часа седмично. Smirk

# 602
  • Dope Reach
В периода от 13 до 16 април ще бъде въведен облекчен (разтоварващ за учениците) дистанционен учебен режим. В зависимост от спецификата на училището, в рамките от 2 до 4 часа, може да се акцентира върху занимания по интереси (за физически дейности, изобразително изкуство и музика), за занимания с педагогическите съветници или дискусии по темите за часа на класа.[/i]

Това как трябва да го разбираме?

# 603
  • вкъщи
Твърде общо е казано, нито е уточнено за кои класове, нито какви условия, нищо.. 11 клас нямат музика и изобразително изкуство, само физическо ли ще карат? И то онлайн...

# 604
От казаното изобщо не става ясно. Уж ще се работи, ама ще се акцентира само върху занимания по интереси. Thinking

# 605
  • Пловдив
Като се акцентира само на това защо ще се работи, а не се даде почивка на децата най-вече. Че и на родителите. Айде за нас никой няма да се сети, а ние така или иначе все ще има какво да се готвим за по-нататък.

# 606
  • Ямбол
Вероятно ще дадат възможност на всяко училище да реши.
Само да не ме карат да пускам отпуск. Всеки ден имам по един час с 12 клас. Да ми приспаднат съботите и неделите и вечерните часове, в които съм работила за да организирам класа си и да оправяме документи, 12 клас са.

# 607
  • вкъщи
Лиляна, и Вие като мен сте класна на 12 клас, нали?
Имате ли яснота, дали зрелостниците завършват на 15 май както си беше по закон ии ще им се удължи със седмица или 2 годината, след като се изместват ДЗИ? Как стои въпросът с провеждането на класните работи във Вашето училище?

# 608
....... "Ученици, пуснете песента еди коя си [клип от ютуб]. Кажете с кои народни обичаи я свързвате. Довиждане, обичам ви!". Няма обратна връзка, няма нищо. Пускат по един клип и довиждане.
Това на колко астрономически часа работа се равнява?

Аз съм учител по музика. Да, давам клипове за да си чуят песните. Не по един, долу-горе по 5 за един час, като има въпроси, има задачи. Но имате ли си идея, за да дойдат тези клипове колко работа имам? Че учебниците са нови, песните са нови и ги няма в ютуб. И аз всеки ден правя клипове на тези песни и само работата за един клип ми отнема 2 часа. И че да успея за следващия ден понякога правя клипове до 4 сутринта? Не знаете, нали. Не ви и трябва. Само че аз си знам какъв труд полагам, за да кажа на децата "пуснете си този клип".

За справка ето ми канала в ютуб и можете да видите колко клипа съм направила напоследък. И колко труд съм хвълилаи преди, за да имат моите ученици от къде да си слушат песните. В друг канал качвам клиповете, за които ми изписва, че нарушавам авторските права, за да не вземат да ме блокират и децата да останат без песни.

Много се извинявам за привидно тъпия въпрос, но за какво ви е да им правите клип?? Качете песента някъде безплатно, дайте линка на децата да си я чуят. Не виждам никакъв труд в това. Пример, ако имате една класна стая, Гугъл диск ви е под ръка веднага и нон-стоп. И никой не ви търси сметка за авторски права. Споделяте си лични файлове с учениците.

Ще се радвам да отговориш на привидно тъпия ми въпрос, все пак.

Доста колеги от различни места в страната споделят, че имат в екипите неразпознати членове. Явно "наблюдатели". Не би трябвало да наблюдават без предупреждение. Даже при проверки от РУО се предупреждава предварително.

Неразпознатите Unknown юзъри са онези, които не са активирали регистрацията, дадена от МОН чрез училището. Това не са никакви наблюдатели. Те (техните имейли на edu.mon.bg) са вкарани автоматично в групата на класа, но въобще не са стигнали до вход в Офис 365, следователно и Teams.

"Наблюдател" би било непознато Име и Фамилия.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 12:28 от amy_nka

# 609
  • Ямбол
Лелка, предполагам няма да завършат на 14 май, както беше, а ще изкарат една седмица поне, да могат да бъдат оформени и да се оправи документацията. Класни аз не смятам да правя. Тестове само.

# 610

Ами, какво да мисля. И аз така работя по практика1 с клипове и теория по въпроса. Нито учениците мога да задължа да готвят, нито мен могат да ме задължат. Свързано е с неевтини продукти!

Що?! Какъв е проблема с продуктите? За миди и скариди ли говорим? Не стига, че се оплакват от скука вкъщи, пък да не можеш да ги задължиш да готвят... А, от другата седмица, като въведат оценяването, как мислиш да я карате?
За мен практическите предмети най-лесно се осъщестяват в дистанционна среда. Има едно нещо, много на мода, наречено "туториал". Чиста дистанционна практика е това. Ако себе си, обаче, не можеш да се задължиш, наистина не виждам тях как можеш да ги задължиш.

# 611
  • вкъщи
Аз имам друг тъп въпрос, някоя от вас забелязала ли е в някой чат в Тиймс едно око-видяно. Имах го само в 2 от чатовете, даже снимах за доказателство. Днес вече го няма оченцето. Колежка също така-имаше , вече няма. Странничко си е.

# 612
Я да го видим това "око" снимано? Grinning

# 613
  • Балчик

Ами, какво да мисля. И аз така работя по практика1 с клипове и теория по въпроса. Нито учениците мога да задължа да готвят, нито мен могат да ме задължат. Свързано е с неевтини продукти!

Що?! Какъв е проблема с продуктите? За миди и скариди ли говорим? Не стига, че се оплакват от скука вкъщи, пък да не можеш да ги задължиш да готвят... А, от другата седмица, като въведат оценяването, как мислиш да я карате?
За мен практическите предмети най-лесно се осъщестяват в дистанционна среда. Има едно нещо, много на мода, наречено "туториал". Чиста дистанционна практика е това. Ако себе си, обаче, не можеш да се задължиш, наистина не виждам тях как можеш да ги задължиш.
Слез на земята, не работя в софийско елитно училище. Каквото и с когото мога работя.  Стругарството какво ще ги посъветваш да правят?
И не само за скариди  и за по-скъпи продукти става въпрос, имам си програма. Ако ще правим салатки няма проблем, но това не е пълноценна подготовка.
Вчера стана учител, и то неквалифициран, и вече много започна да разбираш от всичко.
И да, никой не може да ме накара да готвя това по програма у дома и да се записвам! Това категорично няма да го правя, имам си своите причини и не си ти човекът, който ще ме съди. Гледай твоята работа да върви.  Това не е кръжок, в който да приготвяме сандвичи.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 13:10 от Джемма

# 614
Джемма, последното, което написа, е много непрофесионално. "Слез на земята" - wtf?!

Толкова по темата за труда и трудоспособността, явно! Аз ѝ казвам "туториали", тя ми казва "слез на земята". Добре че ви нямам педагогическата правоспособност (си мисля в момента)...

Общи условия

Активация на акаунт