Fatih Harbiye~ Неслихан Атагюл & Кадир Доулу~Vuslat~Sefirin Kizi ~ тема 124

• 45 356
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • Яко в Матрицата...
Добро утро! Coffee

Еве, HeartFlowers HibiscusFlowers Rose Много сте бързи Hands Clap

# 211
Здравейте!

Прекрасна изненада за добро утро - имаме преведена серия. Flowers Bouquet Flowers Blossom Flowers Rose
Наистина е имало нощна смяна. Ето и кафе Coffee или чай Tea
На преводаческия екип големи благодарности и адмирации! Hands Clap Hands Clap Hands Clap
Приятен и щастлив ден! Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 212
  • Плевен / София
Дъщерята на посланика - еп.9 Бг.субтитри
https://ok.ru/video/1418398337732
https://cloud.mail.ru/public/n4Lt/pjXGaMdXK
https://www.vbox7.com/play:cef7262414
И в групата  Любими сериали с превод ® >>
https://vk.com/club113691288

Благодаря Heart на целият екип.

Здравейте момичета

# 213
Еве,  

Привет, момичета

# 214
  • близо до брега на морето
Здравейте! Благодаря на екипа, който превежда сериала и имаме възможност да ги гледаме с бг буквички. Харесва ми. Приятно съм изненадана от Урас (Гедиз), за пръв път го гледам на екран и понеже не е от тия,дето са ми в трена - ако не участваше някой любимец сигурно нямаше и да го забележа.Ще ми се да напиша повече за актьорите и техните роли,но ще се получи дълъг пост-- а аз не ги обичам. Тези, коѝто ме познават са наясно с това, та и сега няма да направя изключение.  Има такива коѝто ме заплениха,но има и такива мазни- коѝто ролите са им паснали като ръкавица. Спирам Grinning Лек ден,вече нямам търпение за новия епизод.

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 12:02 от ludetina ulusoy

# 215
Миме, знаем те, душо, ама от време на време ни изненадвай с анализи Smiling Imp

Ново от Неслихан Sunglasses Да не е на проби за Куши Joy

Heart Eyes

# 216

Скрит текст:

Би била идеалната, ама де тоя късмет...

Ох, бе... да скочиш от балкона и да си паднеш на главата...хич не е добре

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 15:14 от savovas

# 217
Здравейте момичета! Благодаря за превода! Много сте организирани! Flowers Hibiscus
Тази серия ме впечатли с това, че количеството на невярващите се увеличи. Smile
Голям проблем си е неразбирането и невярването в насилието над жени. Затова и болшинството си мълчат. (Даже в страна, като Италия, 1/4 от мъжете и жените вярват, че насилието е провокирано от ... облеклото на жените!)
Още по-трудно е да се повярва, когато става дума за хора, които живеят с жертвите. Мюге реагира като професионалист до момента, в който случката не я касаеше като влюбена жена. От момента, в който осъзна, че разговорът за тайнствената личност клони към Акън, всичкият й професионализъм отиде на вятъра. Причината е, че докато си психотерапевт, ти е необходима емпатийност - съ-мислиш, съ-преживяваш  състоянието на пациента, излязъл си извън собствения Аз. Обаачеее   сблъскат ли се чувствата на пациента със собствените ти чувства, се преживява т. нар. когнитивен дисонанс. (Нещо от рода на: знаеш, че пушенето е вредно за здравето - страстно пушиш. Как да излезеш от тези две противоречиви истини. Ами  ... тук има склонност към избор на изгодната и стигаш до - е, колко непушачи умряха...) Та и с Мюге така. Реакциите й: замълчи, лъжеш, не ти вярвам, нямаш никакви доказателства... (като че ли за вярата са необходими такива). И по-нататък: Наре я вкарала в съмнения за любимия, била влюбена в него - той не й отговорил с взаимност; може би е разбрала погрешно, нарочно е направила всички врагове на Акън, отмъщава си ... Оказва се, че на Мюге-психотерапевта й липсва самонаблюдението и самокритичността през всичките 9 години на дистанционна любов.
По-големият проблем обаче е насилената жена да не се преживява като жертва, да преодолее мислите, че и тя е виновна, че е можело и да не се случи, ако... Е, тук Наре впечатлява с това, че не се оставила да тъгува, че продължава да се движи, дори смазана физически и психически. Живее с мисълта, че съдбата й е напред и трябва да я настигне. ("Ти никога не се предаваш" е признанието и на самия Акън.) Аз затова в началото на сериала я сравних със Сизиф на Камю, защото той е бунтар и именно в бунта вижда смисъла на движението си.
Та, въпреки че в сценария до сега се акцентира върху тревогите и вътрешната борба на Санджар, героят  си е Наре.

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 19:09 от Katya_I

# 218
Скрит текст:

Скрит текст:

Би била идеалната, ама де тоя късмет...

Ох, бе... да скочиш от балкона и да си паднеш на главата...хич не е добре

Скрит текст:
JoyJoyJoyJoyJoy

Васе, скоро гледах клипче, падна една рускиня бая от високо. Стана, поотърси се и продължи. Сигурно е била на литър водка Stuck Out Tongue Winking Eye

# 219

Васе, скоро гледах клипче, падна една рускиня бая от високо. Стана, поотърси се и продължи. Сигурно е била на литър водка Stuck Out Tongue Winking Eye

# 220
Кате, пак да кажа, че с голям кеф чета постовете ти Flowers Rose

Ето откъде е днешната снимка на Несли

# 221
Еве, мда... ама й е дошла дюшеш сега...за сериала на Кадир

# 222
Скрит текст:
Здравейте момичета! Благодаря за превода! Много сте организирани! Flowers Hibiscus
Тази серия ме впечатли с това, че количеството на невярващите се увеличи. Smile
Голям проблем си е неразбирането и невярването в насилието над жени. Затова и болшинството си мълчат. (Даже в страна, като Италия, 1/4 от мъжете и жените вярват, че насилието е провокирано от ... облеклото на жените!)
Още по-трудно е да се повярва, когато става дума за хора, които живеят с жертвите. Мюге реагира като професионалист до момента, в който случката не я касаеше като влюбена жена. От момента, в който осъзна, че разговорът за тайнствената личност клони към Акън, всичкият й професионализъм отиде на вятъра. Причината е, че докато си психотерапевт, ти е необходима емпатийност - съ-мислиш, съ-преживяваш  състоянието на пациента, излязъл си извън собствения Аз. Обаачеее   сблъскат ли се чувствата на пациента със собствените ти чувства, се преживява т. нар. когнитивен дисонанс. (Нещо от рода на: знаеш, че пушенето е вредно за здравето - страстно пушиш. Как да излезеш от тези две противоречиви истини. Ами  ... тук има склонност към избор на изгодната и стигаш до - е, колко непушачи умряха...) Та и с Мюге така. Реакциите й: замълчи, лъжеш, не ти вярвам, нямаш никакви доказателства... (като че ли за вярата са необходими такива). И по-нататък: Наре я вкарала в съмнения за любимия, била влюбена в него - той не й отговорил с взаимност; може би е разбрала погрешно, нарочно е направила всички врагове на Акън, отмъщава си ... Оказва се, че на Мюге-психотерапевта й липсва самонаблюдението и самокритичността през всичките 9 години на дистанционна любов.
По-големият проблем обаче е насилената жена да не се преживява като жертва, да преодолее мислите, че и тя е виновна, че е можело и да не се случи, ако... Е, тук Наре впечатлява с това, че не се оставила да тъгува, че продължава да се движи, дори смазана физически и психически. Живее с мисълта, че съдбата й е напред и трябва да я настигне. ("Ти никога не се предаваш" е признанието и на самия Акън.) Аз затова в началото на сериала я сравних със Сизиф на Камю, защото той е бунтар и именно в бунта вижда смисъла на движението си.
Та, въпреки че в сценария до сега се акцентира върху тревогите и вътрешната борба на Санджар, героят  си е Наре.

Кате, благодаря за поста! Flowers Hibiscus Flowers Bouquet Прекрасно си описала поведението на Мюге. Hands Plus1
Според теб, защо Мюге е допуснала липса на самонаблюдение и самокритичност през всичките тези 9 години
на дистационна любов. Кое й е повлияло да изтрие тези качества за себе си?
Според мен липсата на постоянни срещи създават илюзорност за чувствата. Освен това виждаме и знаем Акън какъв садистичен манипулатор е. Да, средата в която живее Мюге слага един отпечатък на нейното поведение и възприятия, или пък точно обратното, чрез илюзорната любов, която тя си създава, избягва или иска да избяга от обкръжаващите порядки, защото виждаме, че тя за много неща от порядките се противи и налага по-меко и човешко поведение /например приемането на низвергнатата Наре/.

# 223
Цитат
Според мен липсата на постоянни срещи създават илюзорност за чувствата. Освен това виждаме и знаем Акън какъв садистичен манипулатор е. Да, средата в която живее Мюге слага един отпечатък на нейното поведение и възприятия, или пък точно обратното, чрез илюзорната любов, която тя си създава, избягва или иска да избяга от обкръжаващите порядки, защото виждаме, че тя за много неща от порядките се противи и налага по-меко и човешко поведение /например приемането на низвергнатата Наре/.
Да, съгласна съм, средата стимулира едно "прилично" поведение за пред другите. По думите на брат й направо си е живяла аскетичен живот. Но има и нещо друго. Самонаблюдението възниква като първи метод на психологията. Оказва се обаче, че човек обективно може да наблюдава и описва своите усещания, възприятия, даже мисли. Но когато трябва да опише емоциите, чувствата си ... той е склонен да крие, подтиска, изопачава от срам или нехаресване на себе си.  Това се отнася и за психолозите. Тогава възникват психоанализата и други школи, които с различни методи се опитват да изведат пред "очите" на съзнанието подтиснатите страсти и нагони, мотивиращи неразумни действия. Въобще, самокритичността е трудна и болезнена  работа. Мюге на този етап е в шок, но едва ли ще се примири със самозаблудата си, така си мисля поне. Въобще, Акън май загуби логистиката си в Турция. Освен, ако не се лепне за объркания Яхя нататък. Страхотен паразит...

# 224
Цитат
Да, съгласна съм, средата стимулира едно "прилично" поведение за пред другите. По думите на брат й направо си е живяла аскетичен живот. Но има и нещо друго. Самонаблюдението възниква като първи метод на психологията. Оказва се обаче, че човек обективно може да наблюдава и описва своите усещания, възприятия, даже мисли. Но когато трябва да опише емоциите, чувствата си ... той е склонен да крие, подтиска, изопачава от срам или нехаресване на себе си.  Това се отнася и за психолозите. Тогава възникват психоанализата и други школи, които с различни методи се опитват да изведат пред "очите" на съзнанието подтиснатите страсти и нагони, мотивиращи неразумни действия. Въобще, самокритичността е трудна и болезнена  работа. Мюге на този етап е в шок, но едва ли ще се примири със самозаблудата си, така си мисля поне. Въобще, Акън май загуби логистиката си в Турция. Освен, ако не се лепне за объркания Яхя нататък. Страхотен паразит...

Благодаря, Кате! Колко е хубаво човек да чете професионалист.
Искам да разбера Мюге и какво е подтискала или изопачавала. Според мен е от някакъв срам, но на какво се дължи той и пак мислите ми вървят към натиска на обществените нагласи за жени като нея - възпитани, изучени, но живеещи в едно котило, което ги кара да живеят по правилата му и всяко излизане от правилата, вменява вина и срам на инакомислещия.
От тази ситуация с Мюге много си мисля за героинята и нейната съдба. 
В реала познавам две жени в подобно положение, с които преди много време съм общувала почти професионално. Едната се измъкна сполучливо от подобна зависимост, която бе продължила цели 18 години.
Другата и до ден днешен е в този омагьосан кръг и намрази всички близки приятелки, които се опитаха да й кажат истината.

Общи условия

Активация на акаунт