Fatih Harbiye~ Неслихан Атагюл & Кадир Доулу~Vuslat~Sefirin Kizi ~ тема 124

• 44 891
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
  • Яко в Матрицата...
Значи за Акън, ама изобщо не ми се пише. Той е лошият герой, ама и най-неприятният. Какво да кажем повече? Мазен, хлъзгав, антипатичен, класика в жанра.

# 286
Значи, Аляска, пак гледаме различни сериали, защото, според мен, на Наре й пука какво й говори Санджар. Което не означава, че трябва да му се подчинява безпрекословно.
Неее, Рени, сигурна съм, че гледаме един сериал Simple Smile Simple Smile
Сори. Грешен подбор на думи. Вероятно й пука, просто не му обръща особено внимание.
Както вече казах, поста ми е просто различна гледна точка. А и монетата обикновено има две страни. Simple Smile
Освен това покрай магариите на Санджар сякаш главния злодей остана в сянка Simple Smile
И докато Гедиз и Санджар се надцакват с картите, той май ще измъкне някой важен коз от ръкава си и ще им обърка всичките планове.

Здравейте!
Напълно споделям подчертаното. Защо да е различна гледна точка? Той си е твой и ти така си мислиш.
Моите мисли са също в тази "различна гледна точка". По същият начин възприемам Санджар и се опитвам да го разбера, както се опитах да разбера и Мюге , а тя още ще продължава да ме интригува, за да разбера кога ще се осъзнае и дали по-бързо ще разбере заблудата си или ще продължи да вярва на манипулатора Акън, който си е един голям кукловод в цялата галимация на вазимоотношения.
В последно време нещо не мога да разбера Наре. Според мен сценаристите нещо пообъркаха образа, разхвърляха някак поведението й, което ме кара да мисля и предполагам, че тези за мен неясноти, са нарочни, за да продължат по-нататък действието и случките с нея. Тук като неясноти визирам недоизпипаната среща на Изабел с Акън, организирана от Наре и всичко около "заминаването"  за Барселона и производните от това й действие.

# 287
Моето мнение за легендата и героите в нея го знаете и без това, дами.

Малко инфо за патрончето. Според достоверни източници, след края на Вуслата ще има почивка от 10-дни и ще започне снимките на Луна и слънце. Приблизително начало на сериала - началото на април. Мястото на снимките ще е Невшехир, Кападокия. /инфо от арабите/

Снимките са от днес, изложението 'Camp & Caravan İstanbul' . В много добра форма е, да не му е уроки Grinning

Готино колажче Heart Eyes

# 288
Привет на всички!
Бях изостанала със сериите и темата,е наваксах..благодаря за преводите на екипа и за чудесните коментари:gift_heart:
Ще бъда кратка,за мен едно изречение на Санджар в последната серия ме впечатли и описа най точно цялото му състояние "Нито разбрах защо ме обикна...."  Той никога не е повярвал напълно на тази любов за мен,затова му е било по лесно да вярва в други "истини".Комплекси от всякъде го натискат,жалко,много жалко ....

# 289
Аделина Hands ClapHands Facepunch

Абсолютно е комплексиран Санджар! Аз зададох въпрос, ама никой не ми отговори. Като разбере сега истината, която вече знае... Като повярва на истината, тоест, какво ще се промени? Ще може ли да изтрие онези грозни сцени от съзнанието на Наре? Мелек ще забрави ли онази първа среща с баща си и как се е държал с майка й? Сценаристките много леко подминаха този момент, но никое дете няма да забрави подобно отношение към майка му.
Може би си измислям нещо за себе си, или както казват привържениците на „легендарната“ двойка, виждам каквото искам, но моментът, в който Гедиз лекува ръцете на Наре, за мен е основната идея на този сериал. Ако не беше Гедиз, едва ли Наре щеше искрено да се усмихне в този сериал. Освен дъщеря й и той, никой не кара лицето й да сияе. Горящите очи не са ли основният индикатор за щастие? Любовта към Санджар е бреме, много тежко и дърпащо към дъното. Наре го е носила 9 години, заедно с огромна обида и вина. С тази тежест, тя никога няма да му се усмихне така и никога няма да се почувства като дете с него. Акън е убил детето в нея, а Санджар го е довършил. Според мен е съвсем логично никой от тях да не може да поправи това. Думата "съжалявам" не лекува. Може би съм наивна, не разбирам исляма и чуждата култура, но ако Гедиз не е в сериала, за да излекува душата на Наре, тогава защо е?

# 290
Аделина Hands ClapHands Facepunch

Абсолютно е комплексиран Санджар! Аз зададох въпрос, ама никой не ми отговори. Като разбере сега истината, която вече знае... Като повярва на истината, тоест, какво ще се промени? Ще може ли да изтрие онези грозни сцени от съзнанието на Наре? Мелек ще забрави ли онази първа среща с баща си и как се е държал с майка й? Сценаристките много леко подминаха този момент, но никое дете няма да забрави подобно отношение към майка му.
Може би си измислям нещо за себе си, или както казват привържениците на „легендарната“ двойка, виждам каквото искам, но моментът, в който Гедиз лекува ръцете на Наре, за мен е основната идея на този сериал. Ако не беше Гедиз, едва ли Наре щеше искрено да се усмихне в този сериал. Освен дъщеря й и той, никой не кара лицето й да сияе. Горящите очи не са ли основният индикатор за щастие? Любовта към Санджар е бреме, много тежко и дърпащо към дъното. Наре го е носила 9 години, заедно с огромна обида и вина. С тази тежест, тя никога няма да му се усмихне така и никога няма да се почувства като дете с него. Акън е убил детето в нея, а Санджар го е довършил. Според мен е съвсем логично никой от тях да не може да поправи това. Думата "съжалявам" не лекува. Може би съм наивна, не разбирам исляма и чуждата култура, но ако Гедиз не е в сериала, за да излекува душата на Наре, тогава защо е?
Напълно съм съгласна с теб, нямам идея каква е била целта на СЦ от самото начало...точно този образ ли наистина са целяли?!? Нищо няма да се промени,поне в моите очи,аз дори не знам как една майка преживява подобно отношение към нея пред очите на детето си......
За мен сценарият не е никак логичен и блестящ,аз си гледам главно заради образите на Наре,Мелек ,Гедиз и Елван....

# 291
  • Яко в Матрицата...
Да, сценарият не е блестящ, но сериалът все с нещо ни държи пред екрана. Всичко досега бих прескочила, разбрала или не, само не разбирам какво сега дели Санджар с Наре? Какво по-точно иска от нея? С тоя да не говори, с оня да не се вижда, това не може, онова може... Защо? Защото така му се е накривил калпакът на Ефето сутринта като е излизал за маслиновата градина Rolling Eyes Което ми напомня, че със същите дрехи, с които се боричкаха в градината с Гедиз, отиде при зехтина Close

# 292
  • Варна
ХАахахах Рени : )
Защото е майка на дъщеря му. Трябва да спазва поведение и приличие Grinning както той си го представя или както са порядките по ония места.  

На мен тоя сцнарий ми е много жилав за преглъщане. Хеле пък с тоя евтин номер да свържат всички с връзката на Акън и Мюге и да ги противопоставят.

Тук беше интересен момента с невярването на Гедиз за сестра му. Значи всеки като му отърва не вярва. Така ,че и него го направиха на пух и прах.

Най-читава ще се окаже Елван накрая JoyJoyJoy  

За Санджар ми стана любопитно изречението от фрага, че главата му не била в пясъка, а в заблудите му ( или нещо друго беше в тоя дух).

# 293
  • Яко в Матрицата...
Тя е майка на щерка му, но не му е жена. Има си той жена в конака, да я направи и нея майка, та съвсем да цъфне и върже Joy Ако някой успее да го води за носа, това ще е Мелек. Така и трябва Grinning

# 294
  • Варна
Ах, значи в безрасъдството му била главата на Санджар Grinning

# 295
Добра вечер дружки Heart
От сърце желая на нашия красавец един много успешен проект най-после .Той го заслужава !
Надявам се и екранната му половинка пак най-после да е подходяща .

# 296
Здравейте Flowers Hibiscus,
Сега успях да наваксам със сериите. Чета ви редовно и виждам част от усещанията си и начина на възприемане на ситуацията във всеки коментар. Дори и с противоположните коментари и мнения за Санджар съм някак си съгласна. Много ми хареса споделеното от Аляска Flowers Cherry Blossom за Санджар и аз имам такъв поглед като цяло, но някак си все още не го възприемам Санджар по отношение на Наре. Да, виждаме го как се отнася с всички други...справедлив, честен и грижовен е....но и аз се питам, какво иска от Наре, този човек, че така я наранява и предизвиква. Мисля, че много точно бяха описани и чувствата на Мюге (извинявам се, че не цитирам)...тя няма да повярва лесно, защото това означава да заличи години от живота си, от емоциите и мечтите си, от надеждите и желанията си. До голяма степен, така виждам и неверието на Санджар. Ако повярва, то той трябва да заличи целия гняв, който така си цени; трябва да изтрие цялата мъка, с която сякаш така се гордее и онези рани, за които всички знаят. Не клетви за смърт трябват, а сила и доблест да прогледне и да поиска прошка от Наре и да се изправи срещу себе си и вината си. Според мен, основният момент тук е с онзи телефонен разговор, при който той чу: "Кой е, любов моя?" Никой не би се досетил за сложния план на Акън - да даде телефона на мъж, който работи там и предварителен запис на гласа на Наре с обръщение към бебето й. Човек и да чуе това, ще си каже..."хайде, бе". Именно гласът на Наре и уж любимия й сякаш вкарваха истинност в думите на Акън и представата за Наре, която той пусна като муха в главата на Санджар. Оттам той сякаш не може да се отърси от това впечатление за Наре - бохемката, която снове из света с богаташчета, които са й на нивото и той - бедният Санджар, който не разбра, защо Наре го е обикнала. Както и самата Наре каза, че са се влюбили, но не са се разбрали и опознали достатъчно. Абсолютно не харесвам собственическото отношение на Санджар - той няма право нито да иска, нито да изисква, нито да пита и да прави физиономии или да гледа лошо. Той е женен и ако има претенции...да се разведе. Дано Локи помогне Simple Smile.
Гедиз ми е много симпатичен, просто ми е усоволствие да го гледам. Двамата със Санджар имат дълбоко приятелство и си личи, дори и когато се карат или бият. Любим момент ми стана, като ги задържаха на летището  и им сложиха белезниците...като цяло диалогът им, споглеждането, мърморенето. Посмях се. Ураз и Енгин са много убедителни, много ми харесват като екранни приятели, личи си, че се забавляват и е весело.
Simple Smile

# 297
Аз зададох въпрос, ама никой не ми отговори. Като разбере сега истината, която вече знае... Като повярва на истината, тоест, какво ще се промени? ...
.... Думата "съжалявам" не лекува.
Еве, най-много да полети и той от скалата/та и затова Наре с всички средства му пречи да я види/...и да оцелее. Може би тогава би изкупил това, което й причини. Иначе с едно "съжалявам" няма да я излекува.

Привет, момичета

# 298
Аз зададох въпрос, ама никой не ми отговори. Като разбере сега истината, която вече знае... Като повярва на истината, тоест, какво ще се промени? ...
.... Думата "съжалявам" не лекува.
Еве, най-много да полети и той от скалата/та и затова Наре с всички средства му пречи да я види/...и да оцелее. Може би тогава би изкупил това, което й причини. Иначе с едно "съжалявам" няма да я излекува.

Привет, момичета

+1 Hands Plus1

Добро утро!
Предстои ни интересна серия довечера. Картите са разбъркани и раздадени......да видим кой какво ще предприеме.
Пожелавам ви ползотворен ден и седмица! Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover
До довечера!

# 299
  • На луната
Добро утро Coffee
Цитат
...но и аз се питам, какво иска от Наре, този човек, че така я наранява и предизвиква.
Дана, вероятно и той не знае какво иска от нея Simple Smile А през повечето време я наранява и предизвиква, защото усеща, че крие много неща от него. Как ли не опита да ги изскопчи, но не му и хрумва, че тя мълчи за да го предпази.
Цитат
Не клетви за смърт трябват, а сила и доблест да прогледне и да поиска прошка от Наре и да се изправи срещу себе си и вината си.
Абсолютно съм съгласна с това. Защо трябва да лети от скалата? Решението да се самоубие тогава, беше на Наре. И Санджар не е единственият виновник, да се стигне до там. Преди това беше Акън, баща й, полицията... Санджар беше капката, която преля чашата. Добре, сгрешил е. Но толкова, ли че трябва да умира за да я изкупи тази грешка? Не мисля че смъртта му би изкупила каквото и да е. Много по-трудно е да останеш жив, и да поправиш нещата. Не мисля и че Наре ще се почувства по-добре от това, и чак тогава ще му прости. Напротив, вероятно ще поеме и тази вина на плещите си. И ще се чувства още по-зле.
Освен това Санджар вече не е сам за себе си, има я и Мелек.
Нямам представа, какво са намислили сценаристките, но пътя на изкуплението е труден. И ще е добре Санджар вече да стъпи на него с широко отворени очи, и да свали най-сетне тази превръзка.

Общи условия

Активация на акаунт