Майски бръмбарчета 2020 - Тема 4

• 44 611
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Знам, затова казвам, че е характерно за нашето семейство. Поне три поколения назад. Като разбира се ще се види индивидуално за малкия какво ще е положението. Аз си и имам обеца на ухото, защото племенникът ми като беше на 3 месеца педиатърката реши че му е напълно затворена, та имаше шаш, паника и търсене на специалисти. В крайна сметка се оказа, че от голямата е останало точка, малката е била напълно затворена, но слава богу шевовете бяха добре също. Та и досега се развива прекрасно дете. Като на него извън болницата витамин Д не му е даван и е ранно юнско бебе.
Затова живот и здраве да дойде момента ще преценяваме и за моят бебок. Защото ранното затваряне на фонтанелата е опасно.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 22:29 от mad_hatter

# 511
Момичета това е последната информация за бременните..
http://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ministerstvoto-na … -izgotvi-prepork/

# 512
Какъв витамин Д се дава на бебетата? Вигантол ли трябва да е, или може и да е от този на Джеймисън?

# 513
  • Бургас
В сегашната ситуация май какъвто намерим. На Джеймисън е хубав, но няколко пъти по-скъп от Вигантола. И той също е изчерпан, поне където попитах. В една аптека ми предложиха този https://apteka.framar.bg/30073707/%D0%B1%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%80 … B1%D0%B5-15%D0%BC Имаха само три бройки останали. Но не го взех, не ми е познат. Ще изчакам да родя и тогава ще търся. Той така или иначе се започва към края на първия месец.

# 514
В сегашната ситуация май какъвто намерим. На Джеймисън е хубав, но няколко пъти по-скъп от Вигантола. И той също е изчерпан, поне където попитах. В една аптека ми предложиха този https://apteka.framar.bg/30073707/%D0%B1%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%80 … B1%D0%B5-15%D0%BC Имаха само три бройки останали. Но не го взех, не ми е познат. Ще изчакам да родя и тогава ще търся. Той така или иначе се започва към края на първия месец.

Имам позната в аптека и ми каза, че тъкмо са им докарали Джеймисън и ще ми запази една опаковка. Вярно, че до юни има още време, но поне да знам, че съм го взела, че знае ли се Grinning Макар че до тогава нещата най-вероятно няма да са така зле като сега. Утре ще звънна и на педиатърката да питам за всеки случай.

# 515
Аз давах на сина ми БЕЙБИ ГАРД D3, по препоръка на педиатъра. Не помня колко време го давах. Да видим какво ще е останало по аптеките, когато родим.

# 516
  • Бургас
Да, питай я най-добре. И аз се надявам, че докато родим ще се пооправят малко нещата.
А и в летните месеци може и да не се дава вит. Д, това е по преценка на лекарите. Малкия е роден юни и Вигантол започнах да му давам есента. Чак тогава го изписа педиатърката.

# 517
Да, питай я най-добре. И аз се надявам, че докато родим ще се пооправят малко нещата.
А и в летните месеци може и да не се дава вит. Д, това е по преценка на лекарите. Малкия е роден юни и Вигантол започнах да му давам есента. Чак тогава го изписа педиатърката.
И каката ми е пролетно бебе и си мисля, че давах от началото, но мина време и не помня добре. Та сигурно и сега ще ми препоръча да давам в някакъв момент. Но определено ще я питам.

# 518
  • Стара Загора
Моята е родена края на април и май давахме Вигантол. Само да намеря в някоя аптека ще купя, че не се знае лятото дали ще ни е позволено да излизаме.
Много хора спазват карантината и не излизат, но гледам камерите в града през деня и вечер докато е светло и са насядали на групички..
От всички нас зависи до кога ще сме под карантина, а умирам за разходка 😭
Интересен факт: на цялото това ядене и 0 движение съм свалила 1кг почти.

# 519
Момичета, да ви попитам вие напоследък по -активни ли усещате бебетата си или напротив - по -лениви? Аз от няколко дни по-рядко и по-слабо я усещам. Движи се, "криви" се, прави едни издутини по-корема когато полегна по гръб, но определено движенията й са по- на рядко и без ритничета. Чета, че вече в 8 месец нямали такова пространство и затова се движели по-малко, но при мен някак изведнъж дойде разликата. Първо си казах, че има и такива дни, ама вече са 3-4 и дали защото скоро не съм ходила на преглед пак започвам да се филмирам🤨 Честно казано не помня със сина ми как беше, защото беше много, много отдавна.

# 520
  • Бургас
Аз не съм забелязала промяна, но пък моята госпожицата е мъничка и явно има още много място, защото аз си раста стабилно. Корема ми изглежда огромен. Такъв и като отидох да раждам преди не съм имала. 🤦‍♀️
И аз знам, че започва да им става тясно. Бурните ритници намаляват и започват само да се наместват и побутват.

# 521
При мен от време на време има дни на затишие и 3-4 е имало, където ако ритне 10 пъти на ден е много, че даже и не се върти тогава толкова. Но сега пак е много активен по цял ден. Иначе доколкото знам към движенията се броят и завъртанията. Само хълцането не се брои. Simple Smile
Междудругото малката ми сестра ми препоръча компреси за гърди първите дни като слиза кърмата, но се чудя има ли смисъл понеже не ми се затрупва с неща. Също видях, че те са от същия гел, като възглавничката за колики, която харесах - natou мисля, че беше, само че в по анатомична форма.

# 522
  • Бургас
Добро утро момичета! 🤗
Greta, и при мен е същата работа. Пак като се размърда мести корема бебка, но сякаш са една идея по-слаби движенията. Има опъвания, намествания и мърда , но не са толкова отчетливи движенията.
Mad, откъде я взе тази възглавнички на natou, аз търсих в три магазина на dm за чврешова възглавничка, но все няма? В дм в комплекса намерих само с гроздови семки, но не знам каква е разликата между черешови и гроздови семки.

# 523
Благодаря ви за отговорите! Сега легнах по гръб и все я побутвам горката и тя се плъзга като змиорка, ама ще видя как ще е по-нататък днес.
  С първата ми бременност изобщо не съм се вторачвала в нищо, спокойна си бях, а сега защо се тормозя така не знам...Може би тогава просто бях малка, а и нямах толкова информация за всичко като сега.
  Mad, тези компреси спомогват по- лесното тръгване на кърмата ли? Ще черпя опит от вас с кърменето, защото първият път не успях да се справя, но сега много ми се иска да се получи.

# 524
  • Пловдив
Моят юнак пък се скъсва да ме рита,много е активен ..хаххах...

Общи условия

Активация на акаунт